Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hiv ja aids.
Advertisements

KANSANTAUDIT.
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Kuppa, hepatiitti B ja Trikomoniaasi
Tehnyt: Melanie Soukko
Syövän synty, syyt, hoito
Kansantaudit.
Matti Rautalahti Syöpäjärjestöt
Rintakirurgiaa.
Mutaatiot ovat muutoksia perimässä
Syöpäpotilaan ravitsemus
 Terveyskirjasto tuo luotettavan, riippumattoman ja ajantasaisen tiedon terveydestä ja sairauksista suomalaisten ulottuville.  Tämä on suomalainen sivusto,
Syöpälääkehoito.
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
joka 3.lla suomalaisella
Syöpä ja seksuaalisuus
1. IHMINEN.
SYDÄN- JA VERISUONITAUDIT
SÄDEHOITO.
DIABETES.
Severiina, Matilda, Antti ja Joona
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
SYÖPÄ.
Sädehoito ( Radiotherapy)
Syövät: Rinta- ja ihosyöpä
Verenpainentauti & Sepelvaltimotauti & Sydäninfarkti
MAMMOGRAFIA Mammography, mammografi, rinnan röntgenkuvaus
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Syöpä.
Syöpä joka 3.lla suomalaisella s. 70 – 79.
Syöpätaudit. Yleistä syöpätaudeista  VUOSITTAIN UUSIA TAPAUKSIA YLI  N KUOLEE VUOSITTAIN SYÖPÄÄN  Suomen syöpärekisterin syöpätilastot.
KEUHKOSYÖPÄ Rita Klemola & Annika Onnela. KEUHKOSYÖVÄSTÄ…  Maailmanlaajuisesti keuhkosyöpä on yleisimmin diagnosoitu syöpätauti  Se on pääasiassa iäkkäiden.
Syövän uudet hoitomuodot MIRJA 3A. Syöpä  Syöpä on geenien mutaatioista eli perimäaineksen muutoksista johtuva vuorovaikutushäiriö, joka saa aikaan kasvaimen.
Hoitotyön toiminnot ja ihmisen hoitaminen
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
TUKI-JA LIIKUNTAELINSAIRAUD ET Nea, Enni, Sanni ja Kukka-Maaria.
Syöpä Syöpä on yhteisnimitys monimuotoiselle tautiryhmälle, johon kuuluu yli 2000 sairautta Jokainen syöpä on oma erilainen sairautensa, jonka syyt, vaarallisuus.
SYÖPÄ. YLEISTÄ SYÖVÄSSÄ SYÖPÄ ON YLEISNIMITYS PAHANLAATUISILLE KASVAINTAUDEILLE. PAHANLAATUISUUS VIITTAA KASVAINSOLUKON HALLITSEMATTOMAAN KASVUUN JA LEVIÄMISEEN.
Ihmiselle tehtävät geenitestit Minttu Koskela 3A.
ILMAN EPÄPUHTAUDET Lähteet, torjunta, mahdolliset terveysvaikutukset.
6. SYÖPÄ TERVEYSTIETO 9. MIKÄ SAIRAUS ON KYSEESSÄ?  Sairauden latinankielinen nimi tarkoittaa rapua.  Sairaudesta on tietoja jo muinaisesta Egyptistä.
Syöpätaudit Konstantin Into ja Susanna Kankaanpää.
SYÖPÄ. SYÖVÄN SYNTY Ihmisen elimistö rakentuu lukemattomista soluista. Normaalisti elimistön solujen jakautuminen on säädeltyä. Hallitsemattomasti jakaantuvista.
KIVUN LÄÄKEHOITO Ritva Räisänen.
Syövän synnystä… Joukko sairauksia - syyt, luonne ja ilmeneminen erilaisia Joka 3. suomalainen sairastuu > vuosittain n > lähes 2/3 paranee Solun.
KEUHKOSYÖPÄ …..
Tupakan haittavaikutukset
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Liisa Ollikainen-Paananen /H2913SA MAMK/Savonlinna
Onko meillä syytä olla huolissaan?
IHOSYÖPÄ.
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Syöpä.
Rintasyöpä.
Keuhkosyöpä Keuhkosyöpä syntyy, kun keuhkoputken tai varsinaisen keuhkokudoksen solut muuttuvat pahanlaatuisiksi. Keuhkosyöpä on maailman yleisin syöpä.
Diabetes eli sokeritauti
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
Paksusuolensyöpä.
Syöpä – solujen kapina Syöpäkasvaimen erityispiirteet:
diabetes mellitus tai sokeritauti
SYÖPÄ.
Syöpä.
Syöpä yli 200 eri elinten ja kudosten pahanlaatuista kasvainta
Perinnöllisyystieteen perusteita
2-08 Elinmuutokset 1 1.
Avanteen hoidon perusteet
Esityksen transkriptio:

Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi Syöpäsairaudet Karita, Milia, Aino, Iina ja Kirsi

Syöpä Syöpälajeja Eturauhas- ja keuhkosyöpä Rinta- ja paksusuolensyöpä Kohdunrunkosyövät Leukemia eli verisyöpä (yleisin lastensyöpä) Lymfoomat eli imukudosten kasvaimet Syyt, kulku, oireet ja hoito poikkeavat paljonkin toisistaan Yhteistä solujen hallitsematon jakautuminen Vuonna 2009 todettiin 29 000 syöpätapausta Perustettu vertaisryhmiä syöpää sairastaville

Syyt Karsinogeeneja = syöpää aiheuttava tekijöitä Geeniperimä Alkoholi ja tupakka Ruokavalio Kasvis- ja kuitupitoinen ruoka ehkäisee Suola ja punainen liha edistävät Home edistää UV-säteily ja radonkaasu Helikobakteeritulehdus Papilloomavirus

Kulku Hyvin erilainen eri syöpälajeissa

Oireet Paikalliset oireet: Etäpesäkkeistä johtuvat oireet: Kyhmyt, turvotus Verenvuoto, kipu, haavaumat Etäpesäkkeistä johtuvat oireet: Suurentuneet imusolmukkeet Luukipu, yskä Systeemioireet: Masentuneisuus, ruokahaluttomuus, laihtuminen Pahoinvointi, väsymys, hikoilu Hiustenlähtö hoitojen vuoksi

Ehkäisy ja hoito Ehkäistään seulonnoilla eli joukkotarkastuksilla Tarkoituksena löytää syöpä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa (esim. Papa-näyte ja mammografia) Tärkeää, sillä joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään ja se on 2. yleisin kuolinsyy Suomessa Hoito Kirurgiset leikkaukset Lääkehoito Sädehoito Hormonihoito Lapsisyöpäpotilailla hoitoennuste hyvä ja muillakin elinennuste parantunut syövän hoidon kehittymisen myötä

Lähteet Oppikirja http://www.docrates.com/syovan-hoito-ja-seuranta/tietoa-syovan-hoidosta http://www.news-medical.net/health/Cancer-Symptoms-(Finnish).aspx