- Se suomalaisten juttu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Advertisements

FinDM II - tutkimus ja Diabeteksen kustannukset Suomessa - tutkimus
Lääkekorvausuudistus
AIVOVERENKIERRON HÄIRIÖT
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
Kansantaudit.
Voiko tyypin 1 diabeetikko sairastua tyypin 2 diabetekseen?
Diabetes s. 65 –
Kappale 16.
Tules - Tuki- ja liikuntaelinsairaudet
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Diabetes mellitus Leena Lahti.
Elimistön tasapaino.
Kappale 10 Umpieritys ja hormonit.
Tupakointi ja sen vaikutukset
Kappale 21 Kansantaudit ovat väestössä yleisiä sairauksia. Näiden ehkäisy tuottaa suuria säästöjä terveydenhoitokuluissa. Suomalaisten kuolinsyyt kuvassa.
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
TERVEET ELÄMÄNTAVAT APUNA TYYPIN 2 DIABETEKSEN HOIDOSSA
HIILIHYDRAATIT.
HIILIHYDRAATIT.
Alkoholi.
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
DIABETES.
Tuki- ja liikuntaelinten sairaudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Diabetes.
Diabetes (sokeritauti).
Allergia ja astma + muut hengityselinsai- raudet
Sydän- ja verisuonitaudit
Hypoglykemia eli alhainen verensokeri
Matti, Atte, Olli ja Jasmin
Bulimia ja laktoosi-intoleranssi
Kaikki ruoka-aineet eivät sovi kaikille
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
Diabeteksen hoitotyö. Diabetes mellitus (DM) (”sokeritauti”) Diabetesta sairastaa n suomalaista Millainen tauti on diabetes?  Nykykäsityksen.
Verensokerin (glukoosin) viitearvot – plasmasta
D IABETES JA MBO T EKIJÄT : M ATIAS, M IKKO JA H ENRIK.
Kansantaudit Tartuntataudit
Oppiainerajat ylittävä tehtävä. Aiheeseen liittyviä YO-tehtäviä  Kuvaile osteoporoosin syitä, seurauksia ja ehkäisykeinoja (S 2007), BIOS 4, s. 91 
Tyypin 2 diabetes Aikuistyypin diabetes. Yleisyys Suomessa diabetesta esiintyy tiedettävästi :lla ihmisellä ja henkilöä sairastaa sitä.
KELIAKIA MIKÄ/MISTÄ JOHTUU? Elinikäinen autoimmuunisairaus. Rukiin, vehnän ja ohran sisältämä valkuaisaine gluteeni aiheuttaa ohutsuolen limakalvolle.
Diabetes. Mitä diabetes on? ▪ Diabetes on sokeriaineenvaihdunnan sairaus. ▪ Diabetes johtuu insuliinin tuotannon vähenemisestä tai sen lakkaamisesta haimassa.
Masennus eli pitkäkestoinen masentunut mieliala. Masennuksen yleisyys Joka viides suomalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämäänsä Yli puolet.
Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa.
Etsivä sairaanhoitaja INNOVAATIO  Eri ammattiryhmien yhteistyötä.  Toimintamallin kuvaus poliisin ja sairaanhoitajan toimimisesta työparina puhallusratsiassa.
SYÖMISHÄIRIÖT. YLEISTÄ - SYÖMISHÄIRIÖT ALKAA USEIN NUORUUSIÄSSÄ - OVAT MIELEN JA KEHON SAIRAUKSIA -TAUSTALLA YLEENSÄ PSYYKKISTÄ PAHAA OLOA, PELKOA, JA.
Diabetes mellitus Johdantoa sairauteen.
Tyypin 2 Diabetes mellitus.
Tyypin 2 eli aikuisiän diabetes
Tyypin 2 eli aikuistyypin diabeteksen lääkehoito
Hevosen metabolinen oireyhtymä Yleistyvä elintasosairaus
KEUHKOSYÖPÄ …..
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Verensokerin säätely Veren glukoosi on pääasiallinen solujen energianlähde Elimistömme pyrkii pitämään verensokerin mahdollisimman tasaisena Säätely tapahtuu.
Kuume ja flunssa Mika ja Eerik.
Onko meillä syytä olla huolissaan?
Metabolinen oireyhtymä
Hevosen metabolinen oireyhtymä Yleistyvä elintasosairaus
kysymyksiä Mikä on diabetes?
Syöpää aiheuttavia elintapoja
Tules, diabetes, MBO ja keuhkosairaudet
MBO eli metabolinen oireyhtymä
Alzheimerin tauti Hoito Ennalta-ehkäisy Syyt, yleisyys
diabetes mellitus tai sokeritauti
Unettomuus Inka ja Milga.
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Syöpä.
Diabetes - aineenvaihdunnan sairaus, jossa verensokeri on koholla
Diabeteksen lääkehoito lapsilla ja nuorilla
Umpieritysrauhasten sairaudet
Esityksen transkriptio:

- Se suomalaisten juttu Diabetes - Se suomalaisten juttu

Yleistä Diabetes on joukko erilaisia sairauksia, joille on yhteistä se, että veren sokeripitoisuus kasvaa liian suureksi. Avaintekijänä on insuliinihormoni: sen erityksen loppuminen, määrän riittämättömyys tai vaikutuksen heikkeneminen eli insuliiniresistenssi.  Kaksi eri päämuotoa ovat nuoruustyypin (tyyppi 1) ja aikuistyypin (tyyppi 2)

Yleisyys Suomessa Suomessa oli vuonna 2006 500000 diabeetikkoa Tyyppiä 1 sairasti vuonna 2003 noin 3000 Sairastavien määrä lisääntyy keskimäärin 2,8 prosenttia vuodessa Puolet kaikista suomalaisista diabeetikoista sairastaa tyypin 2 diabetesta tietämättään

Syyt ja Oireet Haiman insuliinintuotto on puutteellista Huonot elämäntavat saattavat aiheuttaa tyypin 2 diabetesta Oireita ovat mm. tihentyneet virtsauksen tarve ja janon sekä nälän tunne Jos tilaa ei hoideta diabetes voi vaikuttaa näkökykyyn

Ennaltaehkäisy Elämäntapojen hyvänä pitäminen vähentää diabetekseen sairastumisen riskiä Vihreiden lehtivihannesten syömisen on todettu vähentävän sairastumisriskiä huomattavasti

Kansanterveydellinen ja taloudellinen merkitys KELA maksaa suuren osan diabeetikoiden lääkekustannuksista Diabetes on kansanterveydelle haitallinen Insuliinin valmistus on kallista ja siksi sen ostaminen ilman KELAn jeesiä on aika kallista (varmaan tienaa hyvin)

JÖÖSH MANFRED VON KIKKELSCHLAUBLER JOSEPHINE ROSTERIINA THOMPSON LINDETSON THOMPSON PYHTISTÖÖ ALEKSEI DORKAVITS Sakariina BY MINÄ