Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee……  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista  Sataa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Advertisements

Muokkaa alaotsikon perustyyliä osoitt Miten oppia kuuntelemaan ja jakamaan lasten mielikuvia sodista ja konflikteista? Psykologi, psykoterapeutti.
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
 Voi käyttää lainauksissa  Tavanomaisista poikkeavissa merkityksissä:  Nelli on ”vauva”.  Puheenvuoroissa:  ”Tättää”, sanoi Nelli.  Teosten nimissä:
 Voi käyttää lainauksissa  Tavanomaisista poikkeavissa merkityksissä:  Nelli on ”vauva”.  Puheenvuoroissa:  ”Tättää”, sanoi Nelli.  Teosten nimissä:
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Pikkupoika kysyi isältään...
LUJAA LAATUA??.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
G + postpositio s. 175 G + edessä He seisovat yliopiston edessä
Partitiv-øvelse – suomi 1 MALLI (model): Kuvassa on kissa. - Der er en kat på billedet. -> Kuvassa on kaksi kissaa. Kuvassa on kirja.
SEKALAISIA KOIRAKUVIA. Lokakuu 2009, Jyrä ja Lumi.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Puhelinkäyttäytyminen
Lauseenjäsennys.
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Lapsi ja internet Seppo Mentula
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Cristinan vapaa-aika Sunnuntai: Kun olin saapunut perheen luokse, me menimme Rein-joen toiselle puolelle. Siellä oli Willichin vanha kaupungin osaan. Me.
Elämää suurempia kysymyksiä...kukapa tietäisi vastauksen...
YLEIS- JA KESTOPLUSKVAMPERFEKTI
Pilkku.
Diofantoksen yhtälö 10x + 4y = 36.
Filosofian Praktikum Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin toinen praktikum-kokoontuminen.
The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen.
Ilmaisevat aikaa, paikkaa, tapaa, astetta, asennetta.
Mainoselokuvalle tyypillistä Korkeat kustannukset pituuteen/kestoon nähden Täysin manipuloitu tilanne esitetään ikään kuin se olisi realismia/totta – erona.
Preppaus ENA 2.
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Englanti: aikamuodot.
SUKUPUOLEN MÄÄRÄYTYMINEN helena rimali mankkaankoulu 2012.
Pikkupoika kysyi isältään...
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Sano suomeksi. She teaches me to play the piano
ENA 2 Course contents Young people Travelling Spare time activities Hobbies Media.
Muodollinen subjekti. Kaduilla tuulee…… IT  Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista.
Punahilkka Maiju, Iina ja Veera..
FINSKÝ PRAKTIKUM Titta Hänninen. Sanakoe kappaleista 27 ja 28! Sarjakuva ”Kramppeja ja nyrjähdyksiä” – mikä on sarjakuvan vitsi? Tehtäviä,
Kappale 4 Kysy kysymys parilta, vastaus on tekstissä! s. 121 – 122 Mitä Alex teki viikonloppuna? Mitä Olga teki lauantaina? Mitä Olga teki sunnuntaina?
VERBITYYPPI 6 Day Dreaming -videomalli (Keskitaso)
Suomi 1A Tiistai Selkouutiset
”mennyt aika”. YKSIKKÖ  I was minä olin  You were sinä olit  He / She / It was hän oli MONIKKO  We were me olimme  You were te olitte  They were.
MAANANTAI YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTOLLA TIISTAI PAIKALLA KELLO 8-16 KESKIVIIKKO YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTOLLA TORSTAI PAIKALLA KLO 8-16 PERJANTAI YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTOLLA.
PASSIIVI WHAT IS DONE?. Miksi passiivi? - huomio kohdistuu tekemisen kohteeseen - varsinaista tekijää ei tunneta, se on itsestään selvä tai sillä ei ole.
Hyvää elämää maaseudulla
SANAJÄRJESTYS.
OLLA-verbit Olla-verbejä on englannin kielessä kaksi: ’be’ ja ’have’.
Kysymykset QUESTIONS P. 188.
En-sanojen monikko: Ruotsin kielessä substantiivit eli asioita, esineitä ja ihmisiä kuvaavat sanat jaetaan en- ja ett- sukuisiin. En-sukuiset sanat.
Suomi 1A Tiistai Kirsti Forssen.
Power Grammar: Konditionaali
Perussanajärjestys Julie Silk, Riitta Silk 1 Open Road Open Road
Tonttu Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.
Mikä ihmeen objekti?.
Miten ilmaistaan tulevaa aikaa?
Iso-Britannia.
Liikuntasosialisoituminen ja liikuntasuhde
Muodollinen subjekti IT / THERE -LAUSEET.
Musti – The Dog ´Musti` eli Alexander on koira jonka rotu on Bordercollie. Hän syntyi vuonna Me haimme hänet Värtsilästä joskus vuoden 2009 Joulukuussa.
Kertausta tärkeimmistä asioista
Pekingin suomi-koulun lukiolaiset
Muodollinen subjekti s
Suomi 1B
Suomi 2B Maanantai
Astrid Lindgren Ilon Wikland.
OPETTELE: BE – OLLA, myönteinen muoto
OPETTELE: LIKE – TYKÄTÄ, PITÄÄ
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Muodollinen subjekti

Kaduilla tuulee……

 Kello on 8.15  On tiistai  On marraskuu  Keskustasta on 2 km koululle  On + 4 astetta  On sateista  Sataa lunta  Aamulla oli kova sumu IT

 Olisi outoa jos et sanoisi mitään.  Helppo sinun on sanoa.  Harmi ettet voinut tulla.  Salatut elämät:  Se oli Seppo joka soitti Ullalle.  Se oli eilen kun Ismo lähti.  Se oli Vantaalla missä Isabella tapasi Pepin. IT

 Kaduilla on ihmisiä  Siellä on ihmisiä  Kadulla on tyttö ja kolme koiraa  Kadulla on kolme poikaa ja koira  Kadulla on paljon ihmisiä  Siellä on tuulista.  Muita verbejä kuin BE? THERE

 Harjoittele: ex 119 s 209, ex s 211  Home: Take away 48 p 211 Grammar Rules