Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen."— Esityksen transkriptio:

1 The Passive Voice

2 Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen kohdetta / itse tekemistä This chair was designed in Finland.

3 Aktiivista passiiviksi Merkitse alla olevaan aktiivilauseeseen lauseenjäsenet (=subjekti, predikaatti + objekti). Muuta sen jälkeen lause passiiviin. J.K.Rowling wrote the Harry Potter Series.

4 Passiivin kielto- ja kysymyslause Football has been played all over the world.

5 Passiivin aikamuodot Grammar Rules s 60 Kestomuodot: (s 65)

6 IT / THERE + PASSIIVI Sanotaan, uskotaan, lullaan, että … (s 68) Hänen sanotaan olevan rikas.

7 Passiivin vastineet

8 Objektiivi ja passiivi Forrest Gump gave Jenny a box of chocolates.

9 Passiivin erikoistapaukset Minä olen syntynyt helmikuussa. Kolme ihmistä hukkui onnettomuudessa. Neljä ihmistä loukkaantui tulipalossa. Ajaja sai surmansa onnettomuudessa. Lippuja myytiin paljon. Kenkäsi kaipaavat puhdistusta.

10 Get -passiivi Grammar Rules s 70


Lataa ppt "The Passive Voice. Passiivia käytetään 1. Kun tekijää ei tiedetä / se ei ole tärkeä English is studied all over the world. 2. Kun halutaan korostaa tekemisen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google