1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo 28.10.2011 Seppo Sulkko.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Monikulttuurinen järjestötyö
Advertisements

Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Kuopion maaseutuohjelma
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
PePPi- hanke Vapaaehtoiset voimavarana sijaisperheiden tukemisessa
Versoverkko Etelä-Savoon -hanke
1 Palveluohjaus ja verkottuneeseen tarvearviointiin ja suunnitteluun pohjaava kunnallinen palveluprosessi Jari Nurmi, projektinjohtaja Yhteistyössä rikoksettomaan.
©Tampereen kaupunki Tampereen kaupunki, tietohallinto Business with Public Information Oct 2, 2007, Tampere Tampereen kaupunki julkisen tiedon jakelijana.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli 1 Joensuu EQUAL Aktivoivan ja sosiaalisen työllistymisen malli.
TURVALLISUUSSUUNNITTELU POHJOIS-SAVOSSA Turvallisuusseminaari
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
SOMETTAJA -hanke YHTEISÖLLISEN MEDIAN JA PILVIPALVELUJEN KÄYTTÖNOTTO SUUPOHJAN TOISEN ASTEEN OPPILAITOKSISSA HANKETOIMINTA YHTEISKUNTAA UUDISTAMASSA.
Esitys Juha Mieskolainen
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
ForeMassi2025 -hanke Varsinais-Suomen aluetyöpaja, Turku ryhmätöiden tuotokset Koonnut: Niina Ratilainen.
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Pohjois-Savon kuntien välinen muuttoliike iän ja muuton suunnan mukaan v sekä siirtolaisuus v Pohjois-Savon liitto 2013.
Virike ry1 Seutuverkko Tavoitteet Ihmisten hyvinvoinnin lisääminen Autetaan ihmisiä selviytymään yhteiskunnassa Helpotetaan kuntoutuneiden.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Erityisesti Isä-projekti
Kuka vaikuttaa Kansalaisosallistuminen seutukehittämisessä Uudenmaan sosiaaliturvayhdistys ry Seutuverkostokehittäjä Anne Aholainen.
Päivälukiot hyödyntämässä etälukiomallia
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Mitä jäi käteen projektista?
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
Teemme tulevaisuutemme - yhdistyskierros syksy 2014.
Kuinka kuulla kadunmiestä? - Kokemuksia osallisuuden tukemisesta ruohonjuuritason ja kehittämistyön rajoilla Salli-päivä , Katja Hämäläinen-Puhakka.
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Varsinais-Suomen ja Satakunnan Muistiluotsi
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
Sininauhaliitto on kristillisten päihdejärjestöjen keskusliitto
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Toimitusjohtaja Matti Toivola Hoitotyön johdon päivät Helsinki Helsinki Congress Paasitorni Tiistai aamupäivän vaihtoehtoinen.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Tulevaisuuden kirjasto ja kirjaston tulevaisuus
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
Palvelutoiminta haastaa vapaaehtoistoiminnan vai toisin päin? Järjestöt - kansalaistoiminnan koordinoijia vai palveluntuottajia Puheenjohtaja / STKL Raimo.
Aktiivisen ikääntymisen ja sukupolvien välisen solidaarisuuden eurooppalainen teemavuosi Eeva Karjula Eläkeliiton Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Osallistavan työotteen testi kasvatusalan ammattilaisille Nuorten Keski-Suomi ry Olli Haronoja, Joonas Marjanen, Arttu Viitasaari, Mikko Ylämäki.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
JÄRJESTÖN JA JULKISEN YHTEISTYÖN PULMAT
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Perheentalo on matalan kynnyksen yhteisötalo.
Kehittämisen painoalueet kunnissa
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Kehitysvammaliitto ja FASD
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Viidessä maakunnassa yhteensä 57 etäpalvelupistettä
PerhekeskuSTOIMINTA hEINOLASSA
Lokakuu 2013 sakasti.evl.fi/verkkohanke
Kuntoutusverkoston (KUVE) arviointikyselyn tulokset
MIELI pt (personal trainer)
IkäArvokas KOKEVA Kohtaamisia Keravan asuinalueiden ikääntyneille
Perhekeskustoiminnan työpaja
Päivi Litmanen-Peitsala
Esityksen transkriptio:

1Kehittämiskeskus Tyynelä Kokemuksia kolmikantayhteistyöstä Lähipalveluseminaari, RAY-talo Seppo Sulkko

KOLMIKANTAYHTEISTYÖTÄ Kunnat ja muut viranomaistoimijat Järjestöt Seurakunnat (ev.lut) 2Kehittämiskeskus Tyynelä

Kolmikantayhteistyötä ”makrotasolla” Ev.lut kirkon päihdestrategia (osa kokonaiskirkon strategiaa) Hiippakuntien päihde-ja kriminaalityön ohjelmat Kansallinen alkoholiohjelma – kumppanuussopimukset Valtakunnalliset ja alueelliset kehittämisohjelmat sekä hyvinvointiohjelmat Yhteistyö ja asiantuntijaverkostot (viralliset ja epäviralliset) Vaikuttamistoiminta ja kustannusten jakaminen 3Kehittämiskeskus Tyynelä

Paikallisia ja seudullisia yhteistyömalleja Senioripäihdetyön kolmikantamallit (Savonlinnan soster, Pieksämäki, Kuopio) Jalkautuva ja kiinnipitävä toimintamalli palvelujen ja elämän saumakohdissa (Varkaus, Leppävirta, Heinävesi, Joroinen, Juva, Rantasalmi, Pieksämäki) Ongelmapelaajien seudulliset tukimallit (Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Keski-Suomi) 4Kehittämiskeskus Tyynelä

Lähellä ihmistä ja ihmisten lähelle Heikoimmassa asemassa olevat ihmiset löytyvät pääsääntöisesti vain kolmikantayhteistyön tuloksena Jalkautuva (etsivä/löytävä) työ on perusedellytyksiä ihmisten aitojen tarpeiden kuulemiseksi ja ymmärtämiseksi Osallisuuden löytyminen alkaa useimmiten ensin osallisuudesta omaan elämään (ns. voimaantuminen) ja vasta sen jälkeen on mahdollista olla osallinen palveluista ja vertaistuesta jne. - ISO HAASTE! 5Kehittämiskeskus Tyynelä

Lähelle ihmistä ja ihmisten lähelle Kolmikantayhteistyö pienentää pyytävien verkkojen silmäkokoa! Erilaiset roolit ja tehtävät mahdollistavat monipuolisemman ja joustavamman työotteen – osallistavan, ihmislähtöisemmän? Järjestöillä on usein mahdollisuus tarjota sekä palveluja että vertaistukea ja vapaaehtoistyön (kansalaistoiminta) erilaisia toimintamuotoja Useimmilla seurakunnilla on tarjolla monipuolista toimintaa, etsivää työtä, vertaistukea, virkistystoimintaa, sekä tietenkin hengellistä, henkistä ja taloudellistakin tukea saatavana 6Kehittämiskeskus Tyynelä

Lähelle ihmistä ja ihmisten lähelle Palvelut voidaan viedä ihmisten lähelle, mutta ne eivät välttämättä ole sisällöltään tai toimintatavoiltaan lähellä ihmistä! Rakennemuutoksen lisäksi tarvitaan muutoksia ja kehitystä myös toimintatapoihin, osaamiseen ja kuullun/nähdyn ymmärtämiseen. Kolmikantayhteistyö luo oivallisia mahdollisuuksia mm. resurssien, toimintaedellytysten, osaamisen ja ihmisten löytämisen / kuulemisen näkökulmasta Bonuksena, joskaan ei aina niin mieluisana, kolmikantayhteistyö tuo arjen käytäntöihin ”särmää” ja toisaalta myös hioo niitä! 7Kehittämiskeskus Tyynelä