Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho 9.2.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattillisen koulutuksen laadunhallinta Opetusneuvos Leena Koski
Advertisements

Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
KILTA 2011 ‒ 2013 Kilpailukykyä ja laatua ammatilliseen koulutukseen huippuosaamisella Teija Ripattila.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustuksilla tukea moniammatillisen ohjauksen ja opiskelijahuollon kehittämiseen klo Verkostotapaaminen/ohjaustilaisuus.
VERHE - Keski-Suomen aikuiskoulutuksen palvelustrategian rakentaminen Päämääränä •parantaa ammatillisen aikuiskoulutuksen toimijoiden kykyä tuottaa työelämälle.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Taitaja-säännöt, semifinaalijärjestelmä ja semifinaalien tulevaisuus
• Verkostossa mukana: –Tampereen Aikuiskoulutuskeskus –koordinoi – Salon seudun aikuisopisto – Vaasan aikuiskoulutuskeskus – Pohjois-Satakunnan Aikuiskoulutuskeskus.
W w w. h a m k. f i / s k i l l s. Skills Trainers’ Academy tuottaa koulutusta kilpailuasiantuntijoille Leikkimielinen kisa yhdeksäsluokkalaisille Kansainvälinen.
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
Tampere Eija Alhojärvi Teija Ripattila
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Vertaisarvioinnin arviointia Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry:n kevätseminaari Krista Hanski Koulutussuunnittelija, projektipäällikkö.
Oppisopimuskoulutuksen tulevaisuus-seminaari Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ” Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma Missä mennään + viimeinen hankehaku.
HUKI-rahoitus ja sen käyttö, ohjeistus ja lomakkeet Lajipäällikkö-valmentajapäivä Helsinki Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
VERKOSTON VOIMAA! - Oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien ja ohjelmien maastouttaminen - oppimisympäristöhanke Juulia Tuominen
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Työpaikkakouluttaja- hanke
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
1 Maahanmuuttajanuorten VaSkooli Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa –
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Pilotoinnin tavoite Tavoitteena on testata kriteeri- ja arviointiprosessiehdotusten toimivuutta ja tunnistaa niihin.
Kuuluu valtakunnalliseen Opin ovi –perheeseen Toiminta-aika Toimijat: Länsirannikon koulutus Oy WinNova Satakunnan koulutuskuntayhtymä.
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
Muistiliitto ry Muistiluotsit verkkoja kutomassa VISIO Vuoteen 2010 mennessä luodaan maan kattava asiantuntija- ja tukikeskusverkosto, jonka avulla vapaaehtoistyö.
W w w. h a m k. f i / s k i l l s TAITAJAKISAT VERKOSTON VOIMIN ? VÄLKKY –oppilaitosverkoston päättäjäseminaari T. Eerola.
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Työpaikkakouluttajan ABC
Taitaja2008-tapahtuman vaikutuksista: Kisojen järjestäjän näkökulma.
Opin Ovi -hankkeet OSUVUUTTA JA KYSYNTÄLÄHTÖISYYTTÄ AIKUISOPISKELUUN TIETO-, NEUVONTA- JA OHJAUSPALVELUJEN VALTAKUNNALLISELLA KEHITTÄMISOHJELMALLA
HUKI-projekti pähkinänkuoressa 2010 Lajipäällikkö-valmentajapäivät Lahdessa Leena-Maija Talikka Projektipäällikkö Skills Finland ry ”Tulevaisuus.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
CRM ja HRM työelämäpalvelun tukena Päämääränä varmistaa partnerioppilaitosten asiakastietämyksen kartuttaminen ja tehokas hyödyntäminen kaikissa asiakasrajapinnoissa.
Laatua ammatillisen koulutuksen arkeen LARK 3 -hanke Sari Mikkola
Innova Länsi-Suomen akk
HUKI – LAJIPÄÄLLIKKÖ- VALMENTAJAPÄIVÄ Tervetuloa uudet toimijat: lajipäällikön tehtävät, valmentajan tehtävät, Skills-terminologiaa Immo Pylvänen.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Ammattitaitokilpailut 2020 Skills-laivaseminaari
HUKI-projekti pähkinänkuoressa Lajipäällikköpäivät Leena-Maija Talikka Skills Finland ry ”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
ERITYISTÄ TUKEA TARVITSEVIEN OPISKELIJOIDEN YKSILÖLLISTEN OPINTOPOLKUJEN TUKEMINEN YLEISISSÄ AMMATILLISISSA OPPILAITOKSISSA Opetus- ja kulttuuriministeriön.
Työssäoppimisen laajentaminen Määrällisesti Laadullisesti Testattuja toimintamalleja.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
SAJO Riika KOULUJEN JA OPPILAITOSTEN TURVALLISUUTTA EDISTÄVÄ VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO.
+ Ammatillisella koulutuksella on vientiä Toimintasuunnitelma ammatillisen toisen asteen koulutuksen viennille Mervi Jansson AMMATILLINEN KOULUTUSVIENTI.
Kehitystyön pohjana toimivan AIPAL- sovelluksen esittely Joonas Pesonen
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Sisä-Suomen kalatalousryhmä
Ryhmä 2 Keväällä 2016 haussa olevat opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalan valtakunnalliset ESR-toimenpidekokonaisuudet Osuvaa osaamista: Sujuvat.
Tarve PERA -hankkeelle syntyy
AKKUNA – Ikkuna Venäjälle ja Suomeen
Globaaliin toimijuuteen valmentaminen -valtionavustushaku
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
YHDESSÄ TULEVAAN –
Jarmo Paloniemi kuntayhtymän johtaja
Taitaja2019-kilpailussa menestyneet koulutuksen järjestäjät
Esityksen transkriptio:

Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö Virpi Pikkuaho

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt harkinnanvaraista valtionavustusta viidelle ammatillista huippuosaamista oppisopimuskoulutuksella kehittävälle hankkeelle. Hankkeet toteutetaan ensisijaisesti vuoden 2012 aikana. Avustusta saaneet koulutuksen järjestäjät muodostavat verkoston, jonka tavoitteena on luoda valtakunnallisesti sovellettavissa olevat mallit  huippuosaamisen polulle ohjaamiseen ja  huippuosaamisen kehittämiseen yritysten ja oppilaitosten yhteistyönä sekä  varmistaa kehitettävien mallien valtakunnallinen hyödynnettävyys ja tulosten levittäminen kaikkien oppisopimuskoulutusta järjestävien koulutuksen järjestäjien käyttöön. HUIPPUOSAAMISTA OPPISOPIMUSKOULUTUKSELLA –HANKKEET

Huippuosaamista oppisopimuskoulutuksella kehittävät koulutuksen järjestäjät ja hankkeet Länsi-Uudenmaan ammattikoulutuskuntayhtymä / Luksia, Länsi- Uudenmaan oppisopimuskeskus Luksian lajipäällikköyksikön (Industrial control) Yrittäjyysedellytyksiä voimakkaasti tukeva oppisopimusmuotoinen projekti ”Apprenticeship Training to Euroskills Spa 2012” Oulun seudun koulutuskuntayhtymä/ Oulun seudun ammattiopisto/ Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikkö OHO - oppisopimuskoulutuksella huippuosaamista OSAO:sta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Ammatillisen huippuosaamisen kehittäminen Pohjois-Karjalassa -hanke

Päijät-Hämeen koulutuskonserni / Koulutuskeskus Salpaus, Aikuiskoulutus ja työelämäpalvelut Oppisopimuskoulutuksen hyödyntäminen huippuosaamisen kehittämisessä –hanke Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä/ Ylä-Savon ammattiopisto Huippuosaamisen kehittäminen -hanke Huippuosaamista oppisopimuskoulutuksella kehittävät koulutuksen järjestäjät ja hankkeet

Huippuosaamista oppisopimuskoulutuksella hankkeet Oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudet puntarissa, haasteiden ja esteiden poistaminen esille Yhteistyön lisääminen oppisopimuskoulutuksen ja huippuvalmennuksen välillä Potentiaalisten kilpailijoiden etsiminen ja kannustaminen Tutkintosuoritukset ammattiosaamisen osoittamiseen Yritysyhteistyön lisääminen Painotuksia hankkeissa -Toimintamallit ja –tavat, hyvät käytännöt -Hyvät kilpailusuoritukset -Yhteistyöverkostojen laajentaminen (paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti) -Yrittäjyyden edistäminen -Oman osaamisen ja toimintatapojen kehittäminen -Oppisopimuskoulutuksen laatu ja näkyvyys

Koulutuksenjärjestäjien välinen verkosto - kun tuo, niin saa -Aktiivisuus omassa hanketoiminnassa -Verkostotapaamiset: -Seminaarit, erikseen sovitut tapaamiset -Hankkeiden esittelyä, keskustelua ja kommentointia eri kanavilla ja fooorumeilla -Toimintamallien jalkauttaminen koko Suomeen -Raportointia yksin ja yhdessä

Hanketoimijat Jokainen hankekumppani vastaa omasta hankkeestaan, sen etenemisestä, raportoinnista ja rahoituksen käytöstä rahoittajan ohjeiden mukaisesti

Verkostoyhteistyön koordinoija -koordinaattori suunnittelee ja järjestää verkostotapaamiset ja yhteiset koulutustilaisuudet yhteistyössä OKM:n ja Skills Finland ry:n kanssa -koordinaattori kokoaa ja raportoi hyvät käytännöt yhdessä verkoston jäsenten kanssa -koordinaattori levittää hyviä käytäntöjä ja kehitettyjä malleja muille oppisopimuskoulutusta järjestäville koulutuksen järjestäjille yhdessä verkoston jäsenten kanssa ja laatii yhteenvedon oppisopimuskoulutuksen hankkeiden raporteista.