Tupakoinnin, yhteisten epitooppien ja autovasta- aineiden vaikutukset varhaisessa nivelreumassa Krol et al., Scand J Rheumatol. 2015; 44(1):8-12. IMSFI15NP00496-01.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Varainhankinnan uusi aikakausi!
Advertisements

KDK:n Kansallisen näkymän ryhmän työskentelystä
Yhdessä työkyvyn tukena – TELAn koulutuskiertue
Seminaari Tampereella MENITUKI-OHJELMA.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Deep Sky piirtäminen © 2003 Marko Myllyniemi. Deep Sky piirtäminen  Deep Sky -piirrosten tekeminen lyijykynän ja paperin tai havaintolomakkeen avulla.
(Made By: Jouko ja Mikko Pynnönen)
•Kausi on K-Vantaa Idän juhlakausi ja sen kunniaksi julistetaan jääkiekkoaiheinen piirustus- ja valokuvakilpailu. •Kilpailussa on kaksi sarjaa:
Käyttökohteet Koskisen I-palkki.
Katariina Haapasaari Hanna Lahti
treeni.fi harjoituspäiväkirja
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Gloria LadyCup Karsintakisojen järjestäminen. Gloria LadyCup pähkinänkuoressa •Golfliiton Ladygolftoimikunnan järjestämä vuosittainen Ryder Cup -tyyppinen.
Kansantaudit.
M-ary Phase Shift Keying Timo Mynttinen1 M-ary Phase Shift Keying M-ary FSK:ssa huomattiin, että on mahdollista lähettää kaksi tai useampi symbolitila.
Tiedonhaku Internetistä
AS Automaation signaalinkäsittelymenetelmät
Drop out-ilmiö SPL:n Turun piirin juniorijalkapallossa
Vakio-osoitin ja osoitin vakioon tMyn1 Vakio-osoitin ja osoitin vakioon Tavallinen osoitin voi vaihtaa osoitettavaa keskusmuistialuetta. Tämä voidaan tehdä.
TIETO JA TIETOKONEOHJELMA TIETOKONEOHJELMA KÄSITTELEE TIETOJA TIETOJA VOIDAAN KÄSITELLÄ OHJELMASSA VAIN SALLITUILLA MENETELMILLÄ.
ALKOIPA KERRAN…. MATKA KOHTI NUORISOPÄIVIÄ!. Tätä Nuorisopäivämatkaa on kuljettu yhdessä jo hyvän aikaa… … ja matkalla onkin ehtinyt sattua vaikka mitä!
Vapaa aihe Kysymykset.
Suomen judoliitto, Tuomarikomissio 2010 Kansainvälisen judoliiton ottelusääntöjen uudistus 2010 (Päivitetty )
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
AIKUISPOTILAIDEN LÄHEISTEN KOKEMUKSIA HOITOTYÖNTEKIJÖILTÄ SAADUSTA TUESTA TtM Minna Aura Pro gradu -tutkielma
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Palaute elämää diabeteksen ja diabeetikon kanssa päivästä Lauantai
Työssäoppiminen eli TOP
Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy Lokakuussa 2014 Tieto-osasto / PATI.
Yritykset ja tutkimusryhmät, joiden tutkimushankkeita on kanavoitu Oulun seudun ammattikorkeakoulun (OAMK) opiskelijoiden opinnäytetöiksi.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Varhaisen nivelreuman lääkkeettömän remission saavuttaminen abataseptihoidolla Emery et al., Ann Rheum Dis Jan;74(1): IMSFI15NP Science.
Eeva Ketola, LT Käypä hoito- päätoimittaja
Rasisminvastainen viikko
Harjoituksia Jäähalliin
Tietojohtamisen Perusteet: Siltaharjoitus
Erityisasiantuntija Teija Mikkola Suurten kaupunkien terveydenhuollon kustannukset vuonna 2008 Espoo, Helsinki, Jyväskylä, Kotka, Kuopio, Lahti, Oulu,
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Reumatekijän ja sitrulliinipeptidivasta-aineiden vaikutus varhaisen niveltulehduksen ennusteeseen Barra et al., J Rheumatol Dec; 41(12):
Simulointipohjaisen kälisuunnittelun vaikutukset WebALT-käyttöliittymiin Mikko Romppainen.
OSAAVA PÄRJÄÄ HSAK:n ja sen jäsenliittojen valtakunnallinen projekti osana Nostetta Htehtävänä –tiedottaa Noste-ohjelmasta –aktivoida työyhteisöjä kouluttautumiseen.
Diabetes (sokeritauti).
Ira Ekholm 4A. 1. uutinen Ongelma: Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti * pohditaan ratkaisuja ongelmaan.
Tieto-osasto / PATI1 Hoitoonpääsy Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä (YTHS) Maaliskuu 2013 Suun terveydenhuollon hoitoonpääsy.
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
BMI = painoindeksi= paino/(pituus x pituus metreinä) Body Mass Index eli painoindeksi on ainoastaan viitteellinen väline painon arvioimiseen. Se ei ole.
Syysturnauksessa pelataan kilpa- ja haastesarja alla olevien otteluohjelmien mukaisesti Kilpasarjassa pelaavat: Ylämyllyn Yllätys, MP Sininen, LAUTP kilpajoukkue,
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
5. Mitä kansanterveydellä tarkoitetaan
Keuhkoahtaumatauti eli COPD
5 Sairauden ja terveyden historiaa
1 Yksilö yhteiskunnassa s
PIKI-kirjastot Melindaan 2
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Nivelreuman monitorointiohjelma
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
Uusi apteekki – asiakkaan näkökulma
3-15 Mittarit.
Tiedon maksuttomuus ja avoin data
Uusi apteekki – asiakkaan näkökulma
OC-Raportoinnin ja OC-KVH toimintatavan automatisointi
3-14 Mittarit.
Allergiamekanismit Aleksi Lamminen.
Esityksen transkriptio:

Tupakoinnin, yhteisten epitooppien ja autovasta- aineiden vaikutukset varhaisessa nivelreumassa Krol et al., Scand J Rheumatol. 2015; 44(1):8-12. IMSFI15NP Science in Short – palvelusta ladattava materiaali on tarkoitettu ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisten henkilökohtaiseen käyttöön. Materiaalin levittäminen tai käyttö kaupallisiin tarkoituksiin ei ole sallittua.

IMSFI15NP Krol et al., Scand J Rheumatol. 2015; 44(1):8-12. Tupakoinnin ja HLA-antigeenien yhteisten epitooppien havaittiin liittyvän reumatekijän ja sitrulliinipeptidivasta-aineiden ilmentymiseen153:n varhaista nivelreumaa sairastavan potilaan kohortissa Tupakoitsijoilla autovasta-aineiden tuotto oli yhteydessä taudin aiheuttamaan eroosioon Yhteisillä epitoopeilla tai tupakoinnilla ei kummallakaan ollut suoraa vaikutusta taudin eroosioon Tupakoinnin, yhteisten epitooppien ja autovasta-aineiden vaikutukset varhaisessa nivelreumassa

IMSFI15NP Kuva 1. Sitrulliinipeptidivasta-aineiden (Anti-CCP) sekä IgM- ja IgA-tyypin reumatekijän (IgM RF ja IgA RF) seerumipitoisuudet yhteisten epitooppien määrän (0–2 kpl) ja tupakoinnin mukaan jaotelluissa varhaisen vaiheen nivelreumapotilaissa (n=153). Siniset ja vihreät palkit kuvaavat kunkin ryhmän kvartiilivälin pituutta, poikkiviiva osoittaa ryhmän mediaanin. Ympyrät kuvaavat yksilöitä, joiden vasta- ainepitoisuus oli 1,5–3:n kvartiilivälin päässä yläkvartiilin yläreunasta, tähdet yksilöitä joilla pitoisuudet olivat vielä tätäkin korkeampia. Tupakoinnin, yhteisten epitooppien ja autovasta-aineiden vaikutukset varhaisessa nivelreumassa Krol et al., Scand J Rheumatol. 2015; 44(1):8-12.