Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Puun alla Ei elämä aina hymyile, ei näytä kauniita kasvojaan. Toisinaan pilvilinnat pirstoutuvat, rojahtavat korkeuksistaan kovalla kolinalla. Vaan hetken.
Advertisements

HAASTEENA IKÄIHMISTEN PÄIHDEONGELMA
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdehuollon palvelujen ja kustannusten vertailu vuonna AV
Kokemuksia päihdepalveluiden yhteistyöstä psykiatrian ja perusterveydenhuollon kanssa Anneli Raatikainen.
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointifoorumi 2010 ja Terveyden edistämistoimijoiden yhteistyöseminaari Kommenttipuheenvuoro ”Kumppanin kylijessä”
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
Katariina Haapasaari Hanna Lahti
Paavo Voutilainen Sosiaalijohtaja
Varhaisvaiheen toimintamalli sosiaali- ja terveyskeskukseen: päihteet ja mielenterveys (työikäiset) Päivitetty xx/2013 Lähde: Välittäjä hankeen toimintamalli.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Mika Niemelä Riikka Helin
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Tampereen Gero-hankkeen lähtökohdat Mitä hankkeessa on tehtiin
Joensuulaisten kehitysvammaisten ja vammaisten asumispalvelujen suunnitelma vuosille 2013–2017 Valmistuu keväällä 2012.
Päihde- ja mielenterveystyö kehittäminen Lahden perusterveydenhuollossa Tiina Saarinen Kehittäjä-päihdetyöntekijä, sairaanhoitaja AMK Välittäjä 2009 –hanke,
Toiminnanjohtaja Ville Kuusinen Helsinki
Esitys Juha Mieskolainen
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Lahden kaupungin vanhusten kotihoidon palvelujen uudistaminen tarinateatterin keinoin Prosessi liittyy Lahden kaupungin "Kotiin kohdistuvien palveluiden.
Erityisesti Isä-projekti
PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSHOITOON OHJAAMINEN Käynti
Ehkäisevä päihdetyö aikuissosiaalityössä
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Ikääntyneiden palvelut 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Riikka Väyrynen.
Turvallista moniammatillista lääkehoitoa – case Lapua
Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy.
AKAtk:n arviointikokous
Paikallinen näkökulma päihdetilanteeseen
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdepalvelut
Tampereen työllistämistuki
Sosiaalityön paikka päihdetyössä
Tiina Hellman Palveluseteli Laukaassa Tiina Hellman Palvelusetelit vanhusten palvelujen tulosyksikössä Tilapäinen kotihoito, jonka järjestäminen.
Työstä kii! Ratkaisuja pitkäaikaistyöttömille Alavus ja Ähtäri ESR toimintalinja 2.
SOSIAALITYÖN LUOKITUKSET KEHITTÄMISTYÖN KOHTEENA
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
© Tampereen kaupunki Lainrikkoja-asiakkaat kunnallisen sosiaalityön haasteena Maria Palmgren johtava sosiaalityöntekijä Tampere.
Hyvinvointi- ja teknologiaseminaari Hyvinvointiteknologian jatkotutkinto ov Informaatioteknologian erikoistumisopinnot 20 ov Hyvinvointiteknologian.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyö -hanke
Ikääntyminen ja alkoholi
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Keski-Pohjanmaa-Kainuu-Oulunkaari-Lappi Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
KOTI Kotipalvelu Perhetyö Järjestöt Koulu Vertais- tuki Kulttuuri- ja liikunta- palvelut Harras- tukset Päihde- ja mielen- terveys- palvelut Päihde- ja.
Ikääntyvä Suomi ja yhteistyö iäkkäiden kuntoutuksessa EIJA SORVARI säätiönjohtaja MIINA SILLANPÄÄN SÄÄTIÖ REHABILITATION FINLAND (RIFI) RY:N SEMINAARI.
PÄIVÄRINTEEN PALVELUTALO HELMI EVELIINA MAKKONEN
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Oulunkaaren kuntouttava päivätoiminta Lähtökohdat: Iissä kuntouttava päivätoiminta kehittynyt hanketyön kautta vuodesta 2007 lähtien Pudasjärvellä ja Utajärvellä.
Ikäihmisten arjen ja palvelujen parantamiseksi
Osaamisen vahvistaminen ja vertaistuki Vanhustyön johtamisen kehittämisrakenne ◦ Kehittämispäivät ( 6 x 2 pv)kuntien vanhustyön esimiehille ◦ Kuntien hyvät.
Posion kirjasto Hakeutuvat lukupiirit Posion kirjaston seniorityö Kirjakahvila Valkama –hanke.
Lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisy Tampereella Pirkanmaan kuntien lähisuhde- ja perheväkivallan ehkäisytyön yhdyshenkilökokous AVI/Tampere.
Kokemusasiantuntija päihdetyössä Vantaan terveysasemilla
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Oulun asumisneuvontahanke
Perusterveydenhuolto
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Kommenttipuheenvuoro, sulautuva sosiaalityö
Ennakoivan kotikuntoutusmallin kehittäminen omaishoidon tueksi
KOTIHOIDON PALVELUOHJAAJA
Pirjo Kotkamo, hanketyöntekijä, psyk
Pohtimolampi Vanhustyön kehittämisyksikkö
Päihdetapauslaskenta 2011
Työikäisten kuntoutus
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Mitä sote-uudistus tarkoittaa minulle
Pohjois-Suomen Kaste -alueen vanhustyön kehittämishanke
Asiakasohjausyksikkö Alviina
Esityksen transkriptio:

Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke Toteutetaan ajalla 1.5.2007 – 30.9. 2009 Kokonaiskustannukset 283 740 € Valtionosuus 212 804 € Kaupungin osuus 70 936 €, josta 20 707 € vuonna 2007 Vuoden 2007 rahoitukseen varauduttu HYKEN budjetissa Hankkeen suunnittelu: Gerontologisen sosiaalityön kehittämishanke yhteistyössä Pikassos Oy:n kanssa

MIKSI KEHITTÄMISTYÖTÄ TARVITAAN HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN MIKSI KEHITTÄMISTYÖTÄ TARVITAAN Vanhusten päihdeongelmat ovat lisääntyneet Vanhuksille ei ole tarjolla sopivia päihdepalveluja Vanhusten päihdeongelmalla on omat erityispiirteensä Päihteiden käyttöön liittyy usein yksinäisyys, masennus ja muut mielenterveyden ongelmat Alkoholin ja lääkkeiden yhteisvaikutus lisää haittavaikutuksia sekavuutta ja aggressiivisuutta

Päihteitä käyttävien vanhusten tapaturmariski HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN Alentunut toimintakyky laskee entisestään Päihteitä käyttävät laiminlyövät hygieniaansa, pidätyskyky heikkenee Päihtyneitä vanhuksia käytetään hyväksi Päihteitä käyttävien vanhusten tapaturmariski kasvaa ja paloturvallisuus heikkenee Päihtyneiden kanssa sovitut suunnitelmat eivät toteudu; hoitaminen kotona on raskasta

HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN HANKKEEN TAVOITTEET Kartoitetaan Tampereen koti- ja omaishoidon sekä palvelutalohenkilökunnan päihde- ja mielenterveysosaamisen tarpeita Varhaisvaiheen päihdetyön ja mielenterveystyön kohdennetulla koulutuksella lisätään ikääntyneiden parissa toimivan henkilökunnan päihde- ja mielenterveysosaamista Kehitetään ikäihmisten kotiin ja palvelutaloihin jalkautuvaa päihde- ja mielenterveystyöntekijän työparimallia Rakennetaan eri yhteistyötahojen kanssa iäkkäille sopivaa päihde- ja mielenterveystyön toimintamallia.

Osa-aikainen projektikoordinaattori; noin 1 pv viikossa HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN HANKKEEN RESURSSIT Osa-aikainen projektikoordinaattori; noin 1 pv viikossa Kaksi kenttätyöntekijää; palveluohjaajaa mielenterveystyön osaaja; esim psykiatr. erikoissairaanhoitaja päihdetyön osaaja; geronomi tai sosionomi,AMK Rahaa koulutukseen Yhteistyöverkosto

ASIAKASTYÖN KOHDENTUMINEN HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN ASIAKASTYÖN KOHDENTUMINEN       Kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä   Omaishoidon tuen asiakkaat       Vanhusten asumispalvelujen asiakkaat       Perusterveydenhuollon vastaanotoilta (lääkärin-, neuvola-, ikäkausitarkastukset) palveluun ohjatut asiakkaat

YHTEISTYÖTAHOJA EDELLÄ OLEVAN LISÄKSI HYVINVOINTIPALVELUJEN KEHITTÄMISYKSIKKÖ IKÄÄNTYNEIDEN PÄIHDE- JA MIELENTERVEYSTYÖMALLIN KEHITTÄMINEN YHTEISTYÖTAHOJA EDELLÄ OLEVAN LISÄKSI Avomielenterveyspalvelut Ikäihmisten palvelujen asiakasohjaus Vanhusten päivätoiminta Päihdehuollon eri palveluyksiköt ja asiakasohjaus Omaiset Mielenterveystyön tukena Tampere ry Tampereen ev.lut srk:n diakonia- ja yhteiskuntatyöt Tampereen A-Kilta ry PIRAMK/hyvinvointipalvelut Pikassos Oy