1 | www.savonia.fi | Puutekniikan insinöörikoulutus/Savonia Koulutusohjelmasta valmistunut insinööri on puutuotteiden ja rakenteiden asiantuntija, joka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
Advertisements

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto •Laajuus opintopistettä •Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat.
Rakennusalalla riittää töitä haalarihommista tohtoritasolle
AMK-opiskelijat Pirkanmaalla
Rakennusmestarit ja –insinöörit työnjohtajina ja asiantuntijoina
Yli puolella metsäteollisuuden henkilöstöstä tekniikan alan koulutus LÄHDE: EK:n palkkatilasto, 2. neljännes 2012.
OPINTOPOLKU PROSESSIALALALLE
AMMATTIKORKEAKOULUOPINNOT
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius
INSSI-taustoja 1. Tekniikkaa on joka paikassa ihmisten arjessa, mutta silti se koetaan vieraaksi. Tekniikka ei ole pelkkää matematiikkaa, vaan laitteiden.
Sidosryhmäseminaari AJANKOHTAISTA OPISKELIJAREKRYTOINNISTA Koulutussuunnittelija Marita Heikkinen Hakutoimisto.
Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Hankerahoituksen painopisteet Mihin hankerahoitusta saa? KAS ELY PP.
Prosessiteollisuuden perustutkinto ja sen toimeenpano
Energiaosaaminen Centria ammattikorkeakoulun Ylivieskan yksikössä
Vaasan yliopiston DI-koulutus Ilkka Virtanen Pohjanmaan Kauppakamari Teollisuuden Forum Vaasan yliopisto
Metropolia ammattikorkeakoulu BIM opetuksessa
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
DI-koulutuksen teemapäivä Tuotantotalous
TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU TAMK TAMKIN RESURSSIT opiskelijaa 187,29 milj. mk 31,5 milj. euro 18 koulutus- ohjelmaa henkilöstö opetushenkilöstö.
AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT
Hämeen ammattikorkeakoulu AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
AMMATTIKORKEAKOULUOPINNOT
Strateginen suunnittelu Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelman neuvottelukunnan kokous
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius, KoVa Koulutusohjelmien esittely Myyrmäessä
RAKENNUSMESTARIKOULUTUS Pekka Nykyri, , 1 Taustaa OPM:n asettamat tavoitteet Koulutuksen aloitus Opintosuunnitelma OAMK:n opintosuunnitelman.
LAAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN 2+1-MALLI Sähköala. Laajennetun työssäoppimisen 2+1malli  tarjoaa vaihtoehtoisen tavan ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen.
Opiskelijatilastointi Ammatillinen peruskoulutus, 5647 opiskelijaa Lukiokoulutus, 375 opiskelijaa Oppisopimuskoulutus, 1039 opiskelijaa Huom!
Tietotekniikka ammattikorkeakoulussa. JAMK:n tarjoamat alat  Automaatiotekniikka - automaatiojärjestelmät, robotit, anturit  Tietotekniikka - tietoverkot,
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
OAMK Tekniikan yksikkö Automaatiotekniikan koulutusohjelma
Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö
INSSI-hanke : - 3-vuotinen ( ); kaikki insinöörikouluttaja-amk:t mukana; ohjausryhmässä myös työelämän järjestöjä. - tavoitteet: vetovoima, läpäisyaste,
Valtakunnallinen kysely tuotantopainotteisesta insinöörikoulutuksesta 2005.
Valtakunnallinen seminaari , Helsinki Insinöörikoulutuksen kehittäminen - Haasteet ja yrityselämä - Insinöörikoulutus ja opettajuus.
Opiskelijoiden vuosipalaute 2015.
12 / 2005 Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu. Ammattikorkeakoulu suomalaisessa koulutusjärjestelmässä Oppivelvollisuuskoulutus Perusopetus Esiopetus Ylioppilas- tutkinnot.
Korkeakoulu pohjoisen Suomen tarpeisiin –7 850 opiskelijaa mukaan lukien n. 90 ulkomaista tutkinto- ja 180 vaihto-opiskelijaa n. 50 maasta aikuisopiskelijaa.
10 / 2006 Oulun seudun ammattikorkeakoulu, Tekniikan yksikkö.
Kajaani Vuonna 1651 perustettu Kajaani on yksi Pohjois-Suomen vanhimmista kaupungeista Asukkaita n Monipuoliset harrastusmahdollisuudet.
Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät Rehtori Arto Karjalainen.
Kaivoshankkeen integrointi opetukseen Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän opettajien neuvottelupäivät –
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
Opiskelijoiden vuosipalaute 2016.
YHTEISHAKU 2017 Haussa olevat alat Tuplatutkinto Pääsy- ja soveltuvuuskokeet Lisä- ja suorahaku Valma-koulutus.
Insinööri (AMK), biotalous Tutkinto on tekniikan ammattikorkeakoulututkinto ja tutkintonimike insinööri (AMK) Koulutusvastuu Koulutus sijoittuu.
Paikkakunta päivämäärä Etunimi Sukunimi WinNova
Löydänkö näistä unelmani?
Yhteishaku 2017 tunnuslukuina
INSINÖÖRI (AMK), ENERGIATEKNIIKKA 240 OP KEVÄT SYKSY KESÄ
RAKENNUSMESTARI AMK, 210 OP, Infra-ala
MILLE ALALLE LÄHTISIN?.
Opinnäytetyö 15op , Erikoistumisprojekti 2 5op
Järjestämme auto- ja logistiikka-alasta, kone - ja tuotantotekniikasta, talotekniikasta, rakennus- ja puualasta kiinnostuneille peruskoululaisille tutustumispäiviä.
Järjestämme auto-alasta, kone - ja tuotantotekniikasta, talotekniikasta, rakennusalasta ja puualasta kiinnostuneille peruskoululaisille tutustumispäiviä.
Päiväopetus / nuorten suomenkielinen koulutus Koulutustarjonta ja haku
TEK Työllisyyskatsaus huhtikuu 2014
RAKENTAMISTEKNIIKAN TUTKINTO-OHJELMAT
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Kone- ja tuotantotekniikka
OSAAMISTA TYÖELÄMÄN TARPEISIIN
SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
RAKENNUSTEKNIIKAN KOULUTUSOHJELMA
Esityksen transkriptio:

1 | | Puutekniikan insinöörikoulutus/Savonia Koulutusohjelmasta valmistunut insinööri on puutuotteiden ja rakenteiden asiantuntija, joka pystyy kehittämään puuteollisuuden prosesseja sekä alan yritystoimintaa Suuntautumisvaihtoehtona puutuotantotekniikka –Antaa valmiudet toimia esim. rakennuspuusepän-, kaluste- ja puutalo- sekä sahatavaran jatkojalostus- ja levyteollisuudessa, asiantuntija- ja johtotehtävissä tuotannossa, tuotekehityksessä ja markkinoinnissa –Opinnoissa keskitytään puutuotteiden ja -rakenteiden tuotanto- ja automaatiotekniikkaan kuten puuntyöstö-, CNC-, liimaus- ja pintakäsittelytekniikkaan sekä puuteollisuuslaitosten tuotantojärjestelmien ja koneistuksen suunnitteluun ja kehittämiseen Yritystalouteen ja tuotekehitykseen kuten yrityksen toimintaan ja tuotannonohjaukseen sekä talouden hallintaan ja tuotteiden markkinointiin

2 | | Puutekniikan koulutuksen vetovoimaisuuden kehitys

3 | |

4 | | Savonian rakennus- ja ympäristöalan koulutusohjelmien hakijamäärien kehitys

5 | | Tekniikan Koulutusohjelmien rakenneuudistus 2013 Auto- ja kuljetustekniikan ko Automaatiotekn. ja informaatiotekn ko Automaatiotekniikan ko Bio- ja elintarviketekniikan ko Elektroniikan ko Energiatekniikan ko Hyvinvointiteknologian ko Kemiantekniikan ko Kone- ja tuotantotekniikan ko Laboratorioalan ko Liikennealan ko Logistiikan ko Maanmittaustekniikan ko Materiaali-ja pintakäsittelytekniikan ko Materiaalitekniikan ko Mediatekniikan ko Meijeriteknologian sv Merenkulkualan insinöörin sv Merenkulun ko Miljöösuunnittelun sv Muovitekniikan ko Ohjelmistotekniikan ko Palopäällystön ko Paperi-,tekstiili- ja kemiantekniikan ko Paperikoneteknologian ko Prosessitekniikan ko Puutekniikan ko Rakennusalan työnjohdon ko Rakennustekniikan ko Sähkötekniikan ko Talotekniikan ko Tekstiili-ja vaatetustekniikan ko Tieto- ja mediatekniikan ko Tietotekniikan ko Tuotantotalouden ko Tuotekehityksen ko Up för distribuerade energisystem Veneteknologian ko Ympäristöteknologian ko

6 | | Tekniikan Koulutusohjelmien rakenneuudistus 2013 Koulutusohjelmanimiä on nyt suomeksi 32 + muilla kielillä 30 Sisäänotto 6 hakukohteeseen = Kone, Rakennus, Sähkö, Prosessi, Informaatioteknologia, Energia Poikkialaiset osaamisvaatimukset suuntautumisilla. Markkinoidaan nuorisolle ongelmalähtöisin aihein Todistukseen pääotsikko/hakukohde + moduulit Erikoistapaukset: Rakennusmestari, Paloinsinööri, Laboratorioanalyytikko