Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius"— Esityksen transkriptio:

1 Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius
Koulutusohjelmien esittely Myyrmäessä Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius

2 Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma
Suomen vanhin biotekniikan insinööri-koulutusohjelma, koulutus aloitettu 1989 Sisäänotto 40 opiskelijaa/vuosi + vuosittain vaihteleva määrä aikuisopiskelijoita Hakijoita 2,6…3 /opiskelijapaikka Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma/cf 2 2

3 Bio- ja elintarviketekniikan OPSin rakenne
Ensimmäisenä vuonna opiskelijat lukevat ’ammattiperusaineita’ kuten mikrobiologia, biokemia ja elintarvikekemia ja keväällä he tekevät orientoivat CDIO-projektit, jotka liittyvät näihin oppiaineisiin Toisena vuotena opiskelijat valitsevat suuntautumis-vaihtoehtonsa Jokaiselle periodille on haettu opintojaksosynergiaa, ts. samana aikana toteutetut opintojaksot muodostavat kokonaisuuden Metropolia Ammattikorkeakoulu 3 3

4 Jokaisella opiskeluvuodella on oma teema
Minustako insinööri? Tuote- ja prosessituntija Tuotteiden ja prosessien kehittäjä Tulevaisuuden ymmärtäjä ja oman organisaation kehittäjä Metropolia Ammattikorkeakoulu 4 4

5 Kolme suuntautumisvaihtoehtoa
Laadunvalvonta ja tuotekehitys Biolääketiede Bioprosessien suunnittelu ja käyttö Metropolia Ammattikorkeakoulu 5 5

6 Laadunvalvonta ja tuotekehitys
Opintojaksot esim. Elintarvikkeiden tuotekehitys, Instrumentaali- ym analytiikan kursseja, Projektin hallinta HK Ruokatalo, Orion, Fazer

7 Biolääketiede Opintojaksot esim. Molekyylibiologia, Bioinformatiikka,
Fysiologia ja nutrigenomiikka Biomedicumin ja HUS tutkimusryhmät, Työterveyslaitos, Rikospoliisin laboratorio

8 Bioprosessien suunnittelu ja käyttö
Opintojaksot esim. Biotekniset yksikköprosessit, Biorefineries (biojalostamot), Solutehtaat, entsyymit ja kestävä kehitys Tehdassuunnitteluprojekti Valion prosessipuoli, Roal, St1 Biofuels

9 Opintosuunnitelman verkkosivut
-> Oikopolkuvalikko sivun oikeassa yläreunassa: valitse Opinto-opas -> Tiedot tutkinto-ohjelmista (keskipalkki) -> Ammattikorkeakoulututkintoon johtava koulutus (vasemalla) -> Bio- ja elintarviketekniikka -> Ajoitussuunnitelma & opintojaksokuvaukset

10 Koulutusohjelman henkilökunta
Riitta Lehtinen KP (⅓ työajasta Biossa): elintarviketekniikka Marja Vaheri: biolääketiede Heikki Ojamo: bioprosessitekniikka Carola Fortelius: ympäristöbiotekniikka & mikrobiologia Veli-Matti Taavitsainen: matematiikka Heikki Salparanta: tuotantotalous Kirsti Leszczynski: fysiikka Tomi Kempas: laboratorioinsinööri Liisa Heikkilä: assistentti (kolmen ko:n yhteinen assistentti) Henkilöstötiedot Tuubissa TeTu:n Documents-kansiossa: TeTu_henkilöstö.xls Metropolia Ammattikorkeakoulu 10

11 Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelmien aloituspaikat ja valmistumismäärät (k.a. 2005-2008)
Metropolia Turku Hämeenlinna Seinäjoki 40 100 30 35 28 70 % 47 47 % 100 % 27 77 % aloituspaikat valmistumis- määrät


Lataa ppt "Bio- ja elintarviketekniikan koulutusohjelma Carola Fortelius"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google