Www.rakennerahastot.fi Työ- ja elinkeinokeskus www.rakennerahastot.fi EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – 2013 20.1.2009 Microteknia, Kuopio.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Advertisements

1 EU-osarahoitteisten kehittämishankkeiden käsittely Hankkeiden käsittelystä on maininta - Rakennerahastolaissa, - valtioneuvoston rakennerahastoista.
TES-prosessi helluntaiseurakunnassa Markku Luoma Vesa Pylvänäinen.
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULUN LAADUNVARMISTUS
www.nuorisokanuuna.fi1 KANUUNAN TOIMINTAPERIAATTEET TOIMINTAPERIAATTEET ON HYVÄKSYTTY KANUUNA- SEMINAARISSA KOTKASSA
EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois-Savossa
MYR:N TEHTÄVÄT 1.YHTEENSOVITTAA EU:n ja valtion rahoituksen kohdentuminen ohjelmaa rahoittaville viranomaisille (MYAK) MYAK:n tarkistus budjetin hyväksymisen.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Topirkka.fi portaali
INSSI-hanke = Tekniikan alan ammattikorkeakoulutuksen kehittämishanke INSSI Arenen tekniikan ja liikenteen alan kehittämisryhmän yhteishanke. Rahoittajina.
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
ESR Sivu 1 ESR:n uusi ohjelmakausi ja sen haasteet sukupuolten tasa-arvon kannalta Riitta Kangasharju Työministeriö Tampere
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 1. kokoontuminen ma klo Säyneisen NS:n talo, Säyneinen, Juankoski Kyläsuunnitelman.
Miten koulutusjaoston toimintaa tulisi kehittää? - työpaperi Mustalla kehittämishaaste Vihreällä kehittämisajatuksia / ehdotuksia.
EURA 2007 EU:n rakennerahastojen hallintajärjestelmä.
RAKENNERAHASTO-HANKKEIDEN PÄÄTTÄMISTOIMET
Kalle Nieminen, Kajaanin yliopistokeskus (2011) KYLÄPARLAMENTIT – HYVIÄ TOIMINTATAPOJA.
Uusia avauksia ja jatkotyöskentelyn tarvetta Pohjanmaan välityömarkkinoilla TRAPPAN - portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta -hankkeen ulkoinen.
Rakennerahastoviestintä - viestintäohjeet ja graafiset elementit ”EAKR –ohjelma Etelä-Pohjanmaan eresauttajana” - seminaari Tuija Nikkari, Länsi-Suomen.
HANKEINFO
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
EAKR-seurantakomiteoiden kokoukset Etelä-Suomi & Länsi-Suomi Itä-Suomi & Pohjois-Suomi Paasitorni, Helsinki Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Opetushallituksen rahoittamien ESR - hankkeiden käynnistysseminaari Avauspuheenvuoro ESR -yksikön päällikkö Heli.
Sykettä Savilahdella –hankkeen ohjausryhmän toiminta vuosina
Asiantuntijaryhmät UKJ-suunnittelussa UKJ-ohjausryhmän kokous Minna Kivinen.
Kristiina Hormia-Poutanen DIGITAALISEN KIRJASTON PALVELUIDEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Keskuskirjastokokous
Kommunikointi kommunikoinnin ongelmia aiheuttaa
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
Itämeri –strategia ja toimenpideohjelmat - mitä uutta odotettavissa Itä-Suomen EAKR – toimenpideohjelman seurantakomitean kokous Kajaani, Neuvotteleva.
Sähköinen EURA järjestelmä Christa Löf EU-koordinaattori Etelä-Savon maakuntaliitto.
Opintohallinnon tietojärjestelmän modernisointiprojekti Pekka Kähkipuro,
ITÄ-SUOMEN RAKENNERAHASTOPÄIVÄT MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN ARVIOINTI Aila Ryynänen Neuvotteleva virkamies TEM, alueiden kehittämisyksikkö.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut UKJ business-malli ja korkeakoulujen sisäinen viestintä AMKIT-Linnea yhteiskokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Ympäristönäkökulma rakennerahastohankkeissa
Projektijohtamisen jatkokurssi:
Rakennerahastoviestintä
KAUSTISEN SEUTUKUNTA Esittely SEUTUVALTUUSTO Petri Jylhä.
Työ- ja elinkeinokeskus ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS – TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA 2007 –
Itä-Suomen lääninhallitus Hankkeiden valintamenettely, välttämättömät ja hankevalintaa ohjaavat kriteerit sekä päätöksenteko EU-projektipäällikkö Timo.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
EAKR-arviointisuunnitelma Sisältö Valmisteluprosessi Arviointityöryhmä asetettu elokuussa 2008 Valmistellut suunnitelman sekä.
Robottiprojektin kirjalliset työt Projektisuunnitelma Projektiraportti (väli-, loppu-) Esitysmateriaalit Muistiot palavereista Tekniset selvitykset ja.
HUIPUT KEHIIN Innovatiivisuusmittarin kehitystyö.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Projektin tilannekatsaus
Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 Dialoog
Osaamisen näytön prosessi
FibRobotics Ohjausryhmän 2. kokous Kampusareena, TTY
Soile Juuti, ohjelmapäällikkö
Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun 2018 informaatiotilaisuus Opetushallitus Opetusneuvos Jukka Lehtinen OKM/Ammatillisen koulutuksen.
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
Mahdollisuuksia avautuu tästä – Pohjois-Savon rakennerahastoinfo
Projektin tilannekatsaus
Keski-Pohjanmaan liiton rahoittamien EAKR-hankkeiden ”elämänkaari”
Turvaa, luottamusta, toimintaa Perusturvan
Wessman Jenni, Ullgren-Lajunen Sari Terveyden ja hyvinvoinnin laitos
KOKONAISARKKITEHTUURIN ARVIOINTI
Osatyökykyisille tie työelämään
Seurannassa olleet rahoituslähteet
Aluekehityssuunnittelija
Esityksen transkriptio:

Työ- ja elinkeinokeskus EAKR- ja ESR-rahoitus Pohjois- Savossa 2007 – Microteknia, Kuopio Sari Marttila

Työ- ja elinkeinokeskus Ohjausryhmätyöskentely (Ohje ohjausryhmistä, hallintoviranomaisen ohje 3/2008) Ohjausryhmän nimittäminen hankerahoituksen saamisen edellytys Ohjausryhmä ei vastaa oikeudellisesti hankkeen toiminnasta vaan vastuu on hanketta toteuttavalla organisaatiolla Ohjausryhmän asettamisesta kirjallinen päätös Suositeltavaa, ettei puheenjohtaja ole toteuttajaorganisaatiosta Projektipäällikkö ei voi esteellisyyssyistä olla puheenjohtaja, ei myöskään toisen hankkeen vetäjä Rahoittajaviranomainen nimeää edustajansa Ohjausryhmä tulisi asettaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kumppanuuden tukemiseksi ja asiantuntemuksen hyödyntämiseksi Laaja-alaisuus, ryhmän koko, asiantuntijuus, jäsenen organisatorinen asema, tasa-arvo Tarvittaessa kutsutaan asiantuntijoita

Työ- ja elinkeinokeskus Ohjausryhmätyöskentely Jäsenen taustaorganisaatio vastaa kuluista, poikkeuksena yrittäjäjäsen ym. jos taustaorganisaatiota ei ole Pöytäkirjat numeroidaan juoksevasti, säilytetään (myös liitteet) ja lähetetään rahoittajalle Mahdollista asettaa kehittämisryhmä/projektiryhmä, joka keskittyy hankkeen toiminnan kehittämiseen ja tulosten levittämiseen Järjestelyn tulee olla rahoittajaviranomaisen hyväksymä Rahoittajaviranomainen voi antaa omaa ohjeistusta ohjausryhmistä HUOM! Ohjausryhmän motivointi sekä erilaisten työskentelytapojen hyödyntäminen

Työ- ja elinkeinokeskus Ohjausryhmän tehtävät Projektisuunnitelman toteutumisen seuranta Toiminnan ohjaus projektipäätöksen mukaisesti. Projektisuunnitelman muutosesitysten käsitteleminen. Ohjausryhmän tulee tehdä muutosehdotuksesta ja sen sisällöstä esitys perusteluineen. Ohjausryhmäkäsittely ei ole täysin ehdoton, koska suunnitelman muutos on hankkeen toteuttajan ja rahoittajaviranomaisen välinen asia. OR:n käsittelyä suositellaan vahvasti. Itsearviointi! käytössä itsearviointimenetelmä, jonka avulla toteutusta arvioidaan ja jonka pohjalta toimintaa suunnataan tarvittaessa uudelleen Parhaimmillaan ohjausryhmä tukee ja kehittää hankkeen toteutusta ja yhteensovitusta muiden strategioiden kanssa sekä hankkeen tulosten kehittämistä, levittämistä ja juurruttamista hanketoiminnan ulkopuolelle ja sen jälkeen

Työ- ja elinkeinokeskus Ohjausryhmässä käsiteltäviä asioita mm. 1. kokouksessa järjestäytymisen lisäksi sovittava työskentely- ja kokouskäytännöistä, aikatauluista ym. Tavoitteiden ja toiminnan toteutumisen tilanne Toiminnan arviointi, muutostarpeiden ja ongelmakohtien tunnistaminen sekä korjaat toimenpiteet Hankkeen toteuttajaorganisaatiolle tarvittaessa tehtävät ehdotukset projek- tisuunnitelman muuttamiseksi (toteuttaja tekee varsinaisen muutosesityk- sen rahoittajalle) Rahoitussuunnitelman toteutuminen ja maksatuksen eteneminen Väli- ja loppuraportit, seurantatiedot, osallistujapalautteet (esim. OPAL), hankkeen itsearviointi Vaikuttavuus ja tuloksellisuus sekä tulosten hyödyntäminen, PYSYVYYS Hyvien käytäntöjen levittäminen ( valtavirtaistamisen toteutuminen) Tiedottaminen (tiedotussuunnitelma ja sen toteutuminen)