KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oikeaan aikaan, oikeassa paikassa, missä tahansa Omalta koneelta toimiva ja helposti toteutettava verkkokokous opetuksen, ohjauksen ja kokousten välineenä.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
JAKSOSUUNNITELMA T IETO - JA VIESTINTÄTEKNIIKKA PEDAGOGISENA TYÖVÄLINEENÄ Sanna Kesti ( )
Paint Shop Pro X -kuvankäsittelyä alusta alkaen
SMART Board Interaktiivinen esitystaulu -> yhdistää perinteisen liitu- ja tussitaulun sekä tietokonekuvan Sormesi on hiiri! Laura Viljamaa 2011.
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Interaktiivinen taulu SMART Board
Kielitivoliristeily Iloa ja hyötyä verkosta Katrina Vartiainen.
Miian ja Niinan atk-työt
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Verkonkäytön ongelmat
Kurssilla käytettävät työkalut
Tietoturva, 2 ov
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Samuel Rahikainen Tietotekniikan kandidaattiseminaari
OKLV120 Tieto- ja viestintätekniikka sekä tiedonhankinta 2
Suomalainen tietoyhteiskunta ja opetusteknologia • Tämän päivän suomalainen koulu  Innovatiivinen  Antaa mahdollisuuksia sekä opettajalle että oppilaalle.
VOA-oppimispäiväkirja
Testikurssi TESTILUENTO. TKK:n testikurssiLuento 1Kalvo 2 Sisältö • Kurssin sisältö • Kiintolevy • Tietosisältöjen vertailu • Kuluttajabarometri.
Tuokio 5: Kuvankäsittely
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
Lähipäivä T Business process development methods 1.
TOP-keskus 2003 Turun 6-luokkalaisten TVT- taitotasokartoitus, kevät 2003 Turun kaupungin Tieto- ja viestintätekniikan TVT - opetuskäytön strategia -asiakirjassa.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Mitä Student Life on? Student Life on Jyväskylän yliopiston ja jyväskyläläisten kumppaneiden luoma toimintamalli, jonka fokuksessa ovat yliopistomme.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Verkkoympäristöt lähiopetuksen rinnalla/tukena
Vapaa aihe Kysymykset.
Maaseutu.fi on uudistunut -
Internet-projekti - MUM2TM Heikki Hietala Jukka Mutikainen TIKO – Malmi
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Opossum-projektin Ohjausryhmä Ari Markkula Projektitutkija.
O PPIMISYMPÄRISTÖLÄHTÖINEN SUUNNITTELU KIRKOU - Kirjasto, koulu ja koulukirjasto –hanke Tutkivaa ja oivaltavaa oppijaa yhteistyössä tukien!
Kirjasto avoimena oppimisympäristönä – Tiedonlähteitä.
Palaute laskinkurssista "Pitkää matematiikkaa graafisella laskimella TI-86” Toholammin lukiosta Perhoon
Opit Ops-prosessissa Mikä ja miksi ?. Mikä on Opit? Opit on Wsoy:n tekemä Internetissä toimiva avoin oppimisympäristö, joka sisältää Wsoy:n tuottamaa.
Opettajien tieto- ja viestintätekniikan perustaidot.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
GIMP ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
INTERAKTIIVINEN PROJEKTORINÄYTTÖ MÄÄRITTELYÄ H-SPACE 1.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa Sisältö ▪Musavisa ▪Höpölöpö 1: – Johdanto – Tietotekniset apuvälineet ▪Leikitään muusikkoja ▪Höpölöpö 2:
Atk-keskus / Hannele Rajaniemi Tietotekniikkapalvelut tutuksi Tervetuloa uusi henkilöstö!
TAHTO-hankkeen Tanskan matka. Amager Faelled Skole, luokat 0-9 IT-strategian tavoitteena tietoyhteiskunnan aktiiviseksi jäseneksi kasvaminen Kolmea oppilasta.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Tietotekniikka musiikin opetuksessa
Syksy 2013 Vesa Lappalainen
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
TVT projekti esikoululaisille
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 8 – ”Pikkujoulu” Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
S ysteemianalyysin Laboratorio Teknillinen korkeakoulu Esitelmöijän nimi Systeemitieteiden kandidaattiseminaari – Syksy/Kevät 200X Virheraportoijien jakaumat.
Projektityökurssi KLTITE06SU/OH Projektitöiden seminaariohjeet.
TVT101 - Johdatus tieto- ja viestintäteknologiaan
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio – 3.12 Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
Tvt-ratkaisut tutkimusyhteisön ja lukioiden vuorovaikutuksen tukena: tapaus ilmastonmuutos ( ) TULUVAT Jari Koivisto, Lumon lukio, Vantaa (koordinaattori)
Tietohallintokeskus Tietohallintokeskuksen palvelut henkilöstölle Tervetuloa uusi henkilöstö! Leila Hämäläinen.
PowerPoint Esitysgrafiikkaohjelma. Esitysgrafiikka ohjelmaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin  Tärkein on ehkä suullisen esityksen täydentäminen.
KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio Tuukka Kivioja | Samuel Rahikainen |
SMART Table (Kaijan kokeilu)
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
Tietotekniikkaa alakouluilla
Esityksen transkriptio:

KTKO104 Tieto- ja viestintätekniikka Tuokio 7 - Älytaulu 26.11.2014 Tuukka Kivioja | tupejuki@student.jyu.fi Samuel Rahikainen | samarahi@student.jyu.fi

Sisältö Esittelyt, tuokioiden esittely, Optima, peda.net, tietokoneen peruskäyttö ja tiedon hakeminen (verkkolevyt, tulostaminen, kirjasto) 24.9.2014 Oppiminen ja työskentely verkossa; tiedonhankinta, pilvipalvelut, sähköpostin tehokas käyttö, tietosuoja, tietoturva, GoogleDocs 1.10.2014 Esitysgrafiikka, Prezi, kuvankäsittely (esim. GIMP, IrfanView) 8.10.2014 Tekstinkäsittely 29.10.2014 Tekstinkäsittely jatkuu 12.11.2014 Taulukkolaskenta 19.11.2014 Älytaulu 26.11.2014 Verkko-ohjelmistot ja pelit opetuksessa – VAI JOTAIN MUUTA? Pikanäppäinkertaus, Kahoot, ”pikkujoulut”, … 3.12.2014

Älytaulut Projektorin ja tietokoneen yhdistelmä, interaktiivinen näyttöpääte ja syöttölaite yhdistettynä tietokoneeseen Periaatteessa kolmea eri tyyppiä Smart Board, Promethean, eBeam ”Äly” on vähä eri paikoissa (kynässä, projektorissa, taulussa, …) Voidaan käyttää tietokoneen hiirellä, älykynällä tai sormella Kätevä työkalu opetuksessa, mutta vaatii opettajalta omaa innostusta ja hieman vaivannäköä

Eri älytauluja Promethean SMART Board eBeam Äly taulussa Yliopiston älytauluista suurin osa Toimii vain älykynällä (tämä malli) tai myös sormella SMART Board Yleisin? Norssilla Toimii sormella eBeam Toimii millä tahansa pinnalla, äly kynässä ja projektorissa

ActivInspire Ohjelma, jolla luodaan sovelluksia älytauluun Löytyy paljon valmiita sekä itse ohjelmasta, että verkosta Hieman hankala käyttää, oppimisessa kestää hetki Tietyntyyppistä ”ohjelmointia”

Valmiita sovelluksia ja niiden esittelyjä Esitellään älytaululla Jokainen tutkii myös itsekseen ohjelmia n. 5-10 minuuttia

Välikevennys Jokaiselle annetaan aihe, aiheita kurssista sekä ihan jostain muusta Piirretään älytaulun kynällä Muut yrittävät arvata mistä kyse Ei saa kirjoittaa Oikeasta arvauksesta 1 piste

Simppeli sovelluksen tekeminen Ohjeita ja apuja Peda.netissä Tuokio 7 kansiossa