Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Osaamisen ja sivistyksen asialla PROJEKTIEN LAADULLINEN JA MÄÄRÄLLINEN SEURANTA EURA 2007 Sirpa Ruohomaa ESR-hankkeiden käynnistysseminaari
Testaus ja testausympäristöt
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-PROJEKTI.
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Oodin versiot, havaittujen virheiden korjaus sekä kehitysehdotusten eteneminen Laura Vuorinen Kehittämisosasto / Opiskelijarekisteri.
EURA2007 – rakennerahastohankkeiden hallintajärjestelmä Heli Rintala
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Tehokas testaus rinnakkaisten testiympäristöjen avulla
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen testausohjeet Yleisohjeet testaukseen Havaintoraportin täyttäminen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
© 2012 Tieto Corporation Vaatimukset ja Testaus – Kokemuksia TestausOSYn seminaari , Tapiola Erkki Pöyhönen Lead Test Manager Tieto, Enterprise.
Toimijoiden roolit väitteiden hyväksymisessä ja käyttämisessä Ravitsemus- ja terveysväiteseminaari , Evira, Helsinki Neuvotteleva virkamies Anne.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Performance testing of TETRA 1. SISÄLTÖ  TETRA standardointi  ICT- yrityksen toteutus  Testaus- prosessi  Motivaatio testaukseen  Vaiheet/ osa-prosessit.
Ketterä testaus ja testauslähtöinen kehitys
@ Leena Lahtinen Helia OHJELMOINTITAITO ICT02D 12 OP.
T Projektikatselmus Ampel 3. Toteutusvaihe
Testaus Tiptopissa draft Mats Lindstedt, Mika Rintala.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Oppijan verkkopalvelu keskitetyt palvelut
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Pelkosenniemi 1.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014 Kemi 1. ELINKEINOPOLITIIKAN TILA 2.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
(Joskus puhutaan myös komponenttitestauksesta.) Pienin kokonaisuus, joka on järkevä testata erikseen. ● Perinteisesti yksittäinen aliohjelma. ● Olio-ohjelmien.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opintopolku.fi tilannekatsaus
OHJP Kalenteriprojekti – Statusraportti iteraatio4 loppu
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestitapausten kuvausohje.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Kick-off.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi Klikkaamalla pääotsikoista tietosi karttuu. Sininen mökki toimii paluupainikkeena. Selainkäyttöliittymän tuotantoprosessi.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi EU:n neuvoston suositus epävirallisen ja arkioppimisen validoinnista Omaehtoiset opinnot näkyviksi Carita.
Osaamisen ja sivistyksen asialla Ulla Rönnberg Aikis –hankkeiden IV käsikirjoitusseminaari AIKUISTEN MAAHANMUUTTAJIEN KIELIKOULUTUS-
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi AIKIS -hanke Teknisen toimivuuden määrittelyt Keskustelun pohjaksi
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
T Loppukatselmus OtaShop2 Halme, Inkinen, Karanko, Kosunen, Kärkkäinen, Larmo, Ojanen.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustukset 2013 TIEDOTUSTILAISUUS
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalvelukokonaisuuden ja KoTVe-projektin tilannekatsaus
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Käytettävyystestaus Oppijan verkkopalvelukokonaisuudessa Hanketiimi Satu Meriluoto.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Tilastollisesti merkitsevä nousu Tilastollisesti merkitsevä lasku Edelliseen aineistoon KMT 2005 verrattuna* KMT Kevät06 puolivuosiaineisto KMT SYKSY05/KEVÄT06.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakeutujan palvelut ja todennetun osaamisen rekisteri Tilannekatsaus Antti Ylä-Jarkko.
Projektinhallinta it. lut
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Katsaus synergiaryhmälle OPH.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ePerusteet Ops-työkalukoulutus Lukio 02/2016.
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
18. Testaus.
Synergiaryhmä Virve Peltoniemi, TAMK Tapio Ekholm, Metropolia
Vaatimusmäärittely kehitysprosessissa
Esityksen transkriptio:

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestaus – Miksi ja miten?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Miksi hyväksymistestataan?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestaus Hyväksymistestaus on järjestelmän omistajan vastuulla oleva testaus, jolla varmistutaan siitä että toimitettu tietojärjestelmä täyttää hyväksytyt vaatimukset sekä järjestelmää voidaan käyttää suunniteltuun tarkoitukseensa.  Hyväksymistestaus on viimeinen varmistus, että järjestelmä vastaa sille asetettuja vaatimuksia ennen järjestelmän käyttöönottoa!

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestaus Ohjausryhmä tekee järjestelmän käyttöönottopäätöksen hyväksymistestin tulosten perusteella. Asiakas ilmaisee hyväksyneensä tai hylänneensä järjestelmätoimituksen ja syyt miksi.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Miten hyväksymistestataan?

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestaus Hyväksymistestauksen tavoitteena on todentaa että testattavalla järjestelmällä voidaan suorittaa vaaditut prosessit ja työnkulut ja järjestelmä tuottaa vaaditut lopputulokset. Testaus pitää siis kohdistaa prosesseihin, työnkulkuihin ja lopputuloksiin. Testitapaukset on tehty tukemaan tätä. Syötetarkastukset yms. kattava yksityiskohtainen testaus suoritetaan osana projektin tekemää järjestelmätestausta.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestaajat OPH ja kumpikin asiakas nimittää oman hyväksymistestausryhmänsä. Ryhmän optimaalinen koko on n. 10 henkeä. Ryhmälle nimitetään vastuuhenkilö joka: 1.Huolehtii testauksen järjestelyistä ja etenemisessä ryhmässään 2.Toimii yhteyshenkilönä projektin testauspäällikön suuntaan Testaajien tulisi testata erityisesti niitä palveluita, joita he käyttävät päivittäisessä työssään. Näin testaajien substanssiosaamista hyödynnetään parhaalla tavalla.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestauksen aikataulu - asiakkaat Hyväksymistestaus suoritetaan kullekin käyttöönotettavalle versiolle erikseen: AlkuLoppuSisältöTestaajat Koodistojen, organisaatioiden ja käyttäjien hallintaKK-aste asteen koulutustarjonta2. aste KK-asteen koulutustarjontaKK-aste asteen yhteishaku2. aste Korkeakoulujen hakulomake + valintaperusteiden mallinnus KK-aste 2. aste Lopullinen KK- & 2. asteen käyttöönottoversioKK-aste 2. aste

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestauksen aikataulu - OPH:n sisäinen testaus AlkuLoppuSisältöTestaajat Koodistojen, organisaatioiden ja käyttäjien hallintaOPH asteen koulutustarjontaOPH KK-asteen koulutustarjontaOPH OPH OPH asteen yhteishakuOPH OPH Korkeakoulujen hakulomake + valintaperusteiden mallinnus OPH Lopullinen KK- & 2. asteen julkaisuOPH

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestauksen vastuut Opetushallituksen vastuut: hyväksymistestaussuunnitelman laatiminen hyväksymistestausympäristön asentaminen testiaineiston luonti Opetushallituksen sisäinen hyväksymistestaus testauksen hallinnointi ja raportointi tuki asiakkaan hyväksymistestauksen aikana asiakastestaustilaisuuksien järjestäminen yhdessä asiakkaan yhteyshenkilön kanssa testauksen loppuraportti ohjausryhmille Asiakkaan ja omistajan vastuut: testauksen suorittaminen testaussuunnitelman mukaisesti kattavasti ja sovitun aikataulun puitteissa oman testimateriaalin koonti testauksessa havaittujen poikkeamien raportointi käyttäen käytössä olevaa havaintoraportointilomaketta testauksen asiakkaan puolen hallinnointi ja testauksen etenemisen varmistaminen

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hyväksymistestausmateriaali Projekti tuottaa hyväksymistestausta varten: Hyväksymistestausympäristön ja aineiston Testitapaukset Menettelytavat, ohjeet ja dokumenttipohjat havaintojen raportointiin ja käsittelyyn Testauksen aloitustilausuuden kunkin julkaisun yhteydessä, jossa käydään läpi 1.Testauksen suoritus 2.Testattavat toiminnallisuudet 3.Tunnetut puutteet järjestelmässä Testaajien tuki testauksen aikana

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testauksen suoritus 1.Testaajat testaavat järjestelmää määritettyjä testitapauksia vasten sekä vapaasti testaten. 2.Testaajat merkitsevät suorittamansa testitapaukset ja palauttavat testitapauspohjan täytettynä OPH:n testauspäällikölle, kun testaajalle osoitetut testit on suoritettu. 3.Testaajat kirjaavat havaitsemansa virheet ja parannusehdotukset havaintoraporttipohjalle joka lähetään heti OPH:n testauspäällikölle. 4.OPH:n testauspäällikkö välittää havainnot koostetusti eteenpäin korjattaviksi. 5.OPH:n testauspäällikkö koordinoi virheiden käsittelyä ja korjausta testaajien ja toteuttajien välillä. 6.OPH:n testauspäällikkö julkaisee listan havainnoista ja niiden statuksesta viikottain projektin julkiseen Wikiin.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Testauksen lopputuotos Kunkin versio hyväksymistestauksesta tehdään testiraportti ja lista havaituista virheistä – tämän perusteella ohjausryhmä tekee päätöksen järjestelmäversion käyttöönotosta. Viimeisen version jälkeen tehdään hyväksymistestauksen loppuraportti, jonka pohjalta ohjausryhmä tekee päätöksen koko järjestelmän hyväksymisestä ja projektin päätöksestä.

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi LIITE 1 – Ohjeet ja pohjat Testaussuunnitelma: Hyväksymistestaus/Testaussuunnitelma Hyväksymistestaus/Testaussuunnitelma Ohjeet hyväksymistestauksen havaintojen raportointiin: Hyväksymistestaus/Testausohjeet Hyväksymistestaus/Testausohjeet Testitapaukset: Hyväksymistestaus/TestitapauksetHyväksymistestaus/Testitapaukset