Www.slu.fi 29.3.2015 1 Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Advertisements

Taloushallinnon koodiston kehittäminen Alustus ammattikorkeakoulujen taloushallinnon seminaarissa Opetusneuvos Eija Somervuori.
Asunnottomuuden ehkäisy Oulussa
’Vieläkö voi hakea’ - Pohjois-Savon liiton rahoitustilanne
Yritysverotuksen ajankohtaiskatsaus Perheyritysten liitto
Miten hyödynnämme Sininauhaliiton vaikuttamiskanavat mahdollisimman hyvin? Siniboss Toiminnanjohtaja Aarne Kiviniemi, Sininauhaliitto.
Henkilöstön virkistysrahan käyttö HUS:ssa
Katja Mikkonen Kari Niklander
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Janne Peräkylä Sosiaali- ja terveysministeriö HYVINVOINTIPALVELUT JA KUMPPANUUSYHTEISÖT.
Kyläläisten Eurooppa Avustukset kansalaisjärjestöjen käynnistämille hankkeille Esim. tapahtumia, selvityksiä, opetus- ja koulutusmateriaalien laatimista,
Urheilulääketiede Harri Hakkarainen LL, LitM, valmentaja.
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Suomen Liikunta ja Urheilu Oman seuran analyysi Seurakehittäjien työkalu seurojen itsearviointiin ja apuvälineeksi kehityshankkeisiin.
HYRYN YHTEISÖJEN YHDESSÄ SOVITUT TOIMINTA- PERIAATTEET Hyryn kokous
Toiminnan tehostaminen?
Miten valtio tukee todellista yhteisöllisyyden kehitystä? Raija Vahasalo Sivistysvaliokunnan pj
Finnvera - rooli pk-yritysten rahoittajana ja tulevaisuuden näkymät Yrittäjävaltuuskunnan kokous Timo Kekkonen Elinkeinoelämän keskusliitto,
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
Vastuullisen varainhankinnan ammatilliset arvot ja periaatteet Pääsihteeri Pia Tornikoski
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JÄRJESTÖFOORUMI Joensuun Popmuusikot ry Case Ilosaarirock Sissi Riikola/ Joensuun Popmuusikot.
Näkökulmia vapaaehtoistoiminnan verotukseen Matti Merisalo Verohallinto
Tampereen kaupunkiseudun ilmastostrategia Mikä on elinkeinostrategian merkitys ja rooli ilmastostrategian valmistelussa ja toteutuksessa.
EU-RAHOITUS KAINUUSSA JORMA TEITTINEN KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ
Hyvinvointivaltio ja vapaaehtoistyö osana kansalaisyhteiskuntaa Sakari Möttönen
“Vapaaehtoisena vaikutat”. ” Vapaaehtoistoiminta hyödyttää sekä yksilöitä, yhteisöjä että koko yhteiskuntaa. Aktiivista kansalaisuutta edistävän vapaaehtoistoiminnan.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Järjestöt toimijoina kunta- ja palvelurakenneuudistuksessa Lahti, Fellmanni Marja Vuorinen Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto.
Maakunnallisesta omistajaohjaus- ja omistajapolitiikkavalmistelusta - alatyöryhmän johtopäätöksiä Paras-johtoryhmälle Jyrki Myllyvirta
Vaikeasti työllistyvien palvelujärjestelmän kehittäminen
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUMINEN
Viestintäsuunnitelma
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Tausta-aineisto.
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
Järjestöpäivät. Romanifoorumin löydät netistä:
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
MINÄ URHEILEVAN LAPSEN VANHEMPANA!
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
ALUEELLINEN KILPAILUKYKY JA TYÖLLISYYS –TAVOITE ITÄ-SUOMEN EAKR-TOIMENPIDEOHJELMA
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
KIRKOT JA VALTIO Luku 17 – Ydinsisältö. Uskontojen merkitys valtion kannalta merkittäviä yhteiskunnallisia vaikuttajia tuottavat myös sosiaali- ja terveyspalveluja.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Järjestöbarometri 2014 Juha Peltosalmi, Tyyne Hakkarainen, Pia Londén, Vertti Kiukas, Riitta Särkelä.
Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Helsingin sosiaaliviraston palvelustrategia Jarmo Räihä.
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Järjestöbarometri 2014 Järjestöjohdon tilaisuus Scandic Park.
ASUMISPERUSTEINEN SOSIAALITURVA -Työpaja I Puhdas pöytä
KANEN TOIMINTASUUNNITELMA
OMA –projektiryhmäläisten kanta – vuoden lisäaika reformin säädöksiin?
Elinikäinen ohjaus Suomessa
1. Järjestöjen työ näkyväksi tietoa kunnille, Siun sotelle
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
PoSoTe – työryhmän kokous
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Maritan testamentti Miniseminaari Suomen Mielenterveysseura
KANSALAISVAIKUTTAMISEN POLITIIKKAOHJELMA
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Siun soten päihdeohjelma
Turunen Marianne, Turpeinen Salla, Laine Kaarlo
Esityksen transkriptio:

Järjestöjen taloudelliset toimintaedellytykset JÄSENMAKSUT OMA VARAINHANKINTA RAY, VEIKKAUS, FINTOTO TUKI ERI MINISTERIÖILTÄ KUNTIEN TUKI SÄÄTIÖIDEN JA LAHJOTTAJIEN TUKI TEM PALKKATUET JA TYÖL.POL. AVUSTUS EU –RAHOITUS VEROTUS, YLEISHYÖDYLLISYYS 1

Liikunnan ja urheilun rahoittajia: Vapaaehtoistyön teoreettinen arvo: n milj€ Harrastajat: n milj€ Kunnat: 550 milj€ Urheiluseurat: 450 milj€ Työyhteisöt n milj€ Valtak. Urheilujärjestöt: 150 milj€ Valtio 120 milj€ Sponsorit 70 milj€ Mahdollisia päällekkäisyyksiä, luvut suuntaa antavia

VEROTUS Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta toimikausi alkoi  4v. kansalaisyhteiskunnan ja viranomaisten välinen yhteistyöfoorumi taustalla usean vuoden työ järjestöjen aseman selkiyttämiseksi

KANE: Periaatepäätöksen asettamia tavoitteita ovat mm.: aatteellisen ja yleishyödyllisen toiminnan sekä elinkeinotoiminnan käsitteiden täsmentäminen yleishyödyllisten yhteisöjen ja yritysten tasapuolisen kohtelun huomioiminen markkinoilla järjestöjen verokohtelun selkeyttäminen kansalaisjärjestöjen yhteiskunnallisen osallistumisen vahvistaminen rahoitus

Verojaoston tehtävänä on: alkuvaiheessa kartoittaa järjestöjen verotukseen liittyviä ongelmakohtia, koota konkreettisia tapausesimerkkejä järjestöjen kannalta epäjohdonmukaisista tai epäselvistä verotukseen liittyvistä tilanteista, arvioida verohallinnon uusia järjestöjä koskevia vero-ohjeita ja käynnistettyjen keskittämis- ja neuvontatoimien vaikutuksia, kartoittaa ratkaisuvaihtoehtoja ja kehitysideoita,

arvioida lainsäädäntöä koskevien uudistusten tarve sekä tehdä neuvottelukunnalle esitys kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä parantavista verotukseen liittyvistä toimenpiteistä. Jatkossa verojaoston tehtävänä on osallistua näiden toimien eteenpäinvientiin ja toteutukseen neuvottelukunnan edellyttämällä tavalla sekä seurata järjestöjen verotuksen kehittymistä ja johdonmukaisuutta

Rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt ovat verotuksellisesti yleensä yleishyödyllisiä yhteisöjä. Yleishyödyllisillä yhteisöillä on verotuksessa erityisasema. Verohallinnon ohjeistuksen muutos Verohallitus on yleishyödyllisille yhdistyksille ja säätiöille antamassaan ohjeessa kuvannut järjestöjen toimintaympäristössä tapahtunutta muutosta ja katsonut tämän muutoksen edellyttävän järjestöjen osalta osittain aikaisemmasta poikkeavaa verotuksellista arviointia

Muutoksen ydinsisältö on se, että yritystoimintaa harjoitetaan nykyisin myös lähes kaikilla sellaisilla aloilla, joilla palveluja tuottavat järjestötkin toimivat. Kuvatut muutossuunnat ovat todellisia ja muutos jatkuu. Verohallinnon ohjeistuksen peruslähtökohta on kilpailuneutraliteetin takaaminen. Järjestöjen toiminnan ja toimintaympäristön muutos