Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Turunen Marianne, Turpeinen Salla, Laine Kaarlo

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Turunen Marianne, Turpeinen Salla, Laine Kaarlo"— Esityksen transkriptio:

1 PALKKAUSTEN VAKIINTUMINEN SEURATUKEA SAANEISSA LIIKUNTA- JA URHEILUSEUROISSA
Turunen Marianne, Turpeinen Salla, Laine Kaarlo Liikuntatieteen päivät 28. –

2 Tutkimuksen tausta ja menetelmät
Taustalla kansalaistoiminnan ammattimaistumiskehityksen tutkiminen (LIKES 2013–). Palkkaustukien määrä ollut viime vuosina suuri niin lukumäärältään kuin summaltaan. Tuore kyselyaineisto vuosina 2014–2016 palkkaustukea saaneista liikunta- ja urheiluseuroista (n=166). Seuratoiminnan kehittämistuki (seuratuki) Toiminnallisten hankkeiden tuki Palkkaushankkeiden tuki Tutkimuskysymykset: 1. Minkälaisissa seuroissa työntekijöiden palkkaukset on saatu vakiintumaan? 2. Mitkä tekijät ovat vaikuttaneet palkkausten vakiintumiseen seuratukea saaneissa liikunta- ja urheiluseuroissa? Turunen, M., Turpeinen, S. & Laine, K.

3 Kaikki vastaajaseurat:
81 % Palkkauksia 19 % Ei palkkauksia Palkkausten vakiintuminen seuran koon ja budjetin mukaan seuratukea saaneissa liikunta- ja urheiluseuroissa Χ² (4)=30,65; p<0, Χ² (4)=37,41; p<0,001 Turunen, M., Turpeinen, S. & Laine, K.

4 Palkkausten vakiintumiseen vaikuttaneet tekijät
”Seuran oma rahoitus ei riitä. Harrastajien kausimaksuja tulisi nostaa selvästi tai ulkopuolisia sponsoreita tulisi saada lisää.” ”Päätoimisten osa-aikaisten työntekijöiden löytäminen on hankalaa. Lisäksi palkkaaminen on työläs prosessi.” Miksi ei? Harrastajamäärien kasvu Varainhankintaan panostaminen Seuran toimintojen parempi organisointi Parantunut taloudenhoito ja taloustilanne Asenteiden muuttuminen 1 2 3 4 5 Turunen, M., Turpeinen, S. & Laine, K.

5 Johtopäätökset ja jatkotutkimuskysymyksiä
Palkkaus vakiintui todennäköisemmin niissä seuroissa, joissa harrastajapohja oli tarpeeksi suuri ja talousvolyymi riittävä. Harrastajamäärien kasvun lisäksi palkkausten vakiintumisten taustalla oli parantunutta varainhankintaa sekä seuran toiminnan kehittymistä ja monipuolistumista. Jatkossa on syytä analysoida tarkemmin seuran toimintaympäristön vaikutuksia palkkausten vakiintumiseen. Tutkimus antaa aineksia arvioida valtionhallinnon jakamien palkkaustukien vaikutuksia seura- ja kansalaistoiminnan ammattimaistumiskehitykseen. Turunen, M., Turpeinen, S. & Laine, K.


Lataa ppt "Turunen Marianne, Turpeinen Salla, Laine Kaarlo"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google