Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KANEN TOIMINTASUUNNITELMA

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KANEN TOIMINTASUUNNITELMA"— Esityksen transkriptio:

1 KANEN TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2021
Luonnosesitys Kansalaisyhteiskunnan tila ja toimintaympäristön muutokset Toimintaympäristön kuvaus vision, strategisten painopisteiden ja tavoitteiden pohjaksi. SWOT-analyysi kansalaisyhteiskunnan tilasta: suomalaisen kansalaisyhteiskunnan vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet kansallisten ja globaalien kehitystrendien valossa.

2 Neuvottelukunnan visio ja toimintasuunnitelma 2017-2021
Visioluonnos: Kansalaistoiminta pysyy elävänä ja autonomisena. Se vahvistaa kaikkien mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa sekä auttaa yhteiskuntaa vastaamaan ketterästi muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin.

3 KANEn strategiset tavoitteet (1)
Strateginen tavoite 1: Kansalaistoiminnan autonomiaa vahvistetaan Autonomia on peruslähtökohta kansalaisjärjestöjen rooliin osallisuuden ja demokratian vahvistajana. Järjestöjen autonomisuus on demokratian ja osallisuuden kannalta oleellinen kysymys. Autonomian vahvistaminen merkitsee sitä, että kansalaisten ja kansalaisjärjestöjen toimintaa ei voi välineellistää ja rajanveto yksityiseen ja julkiseen sektoriin pysyy selkeänä.

4 KANEn strategiset tavoitteet (2)
Strateginen tavoite 2: Globaalit muutokset ja niiden vaikutukset kansalaisyhteiskuntaan tunnistetaan Kansalaisyhteiskunta on yhtä aikaa globaalia ja paikallista. Kansalaisyhteiskunta toimii ja reagoi keskinäisten riippuvuuksien maailmassa. Tulevaisuuden kannalta on tärkeää tunnistaa järjestöjen kannalta keskeiset muutostekijät.

5 Vision ja strategisten tavoitteiden toteutus (1)
Strateginen tavoite 1: Kansalaistoiminnan autonomiaa vahvistetaan KANE haluaa, että: kansalaistoiminta pysyy autonomisena ja elinvoimaisena Suomessa kaikilla on mahdollisuus osallisuuteen ja kaikki pidetään mukana kansalaisyhteiskunnan toiminnassa. Toimintakautensa aikana KANEn tavoitteena on vuorovaikutuksessa keskeisten viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa varmistaa, että: kansalaisjärjestöjä ja kansalaistoimintaa koskevat poliittiset strategiat, linjaukset ja päätökset vahvistavat kansalaisyhteiskunnan autonomiaa ja toimintaedellytyksiä Tämä tarkoittaa muun muassa, että: meneillään olevissa yhteiskunta- ja rakenneuudistuksissa kuullaan, selvitetään ja otetaan huomioon vaikutukset kansalaisyhteiskuntaan yleishyödyllisten yhdistysten toimintaedellytykset turvataan (ml. taloudelliset resurssit).

6 Vision ja strategisten tavoitteiden toteutus (2)
Strateginen tavoite 2: Globaalit muutokset ja niiden vaikutukset kansalaisyhteiskuntaan tunnistetaan Toimikauden aikana KANEn tavoitteena on keskeisten tutkijoiden, tutkimusinstituuttien kanssa: tunnistaa ja seurata globaalien muutosten vaikutuksia kansalaisyhteiskunnan toimintaan; kerätä tietoa muiden Euroopan maiden käytännöistä ja tutkimuksista; selvittää miten globaaleja kumppanuuksia luodaan ja miten ne vaikuttavat kansalaisyhteiskuntaan. Lisäksi KANEn tavoitteena on yhteistyössä aihetta käsittelevien tutkimusta edustavien tahojen, virkamiesten ja valtioneuvostotasoisten elinten sekä sidosryhmien kanssa käsitellä em. tuloksia ja herättää yhteiskunnallista keskustelua mahdollisista ratkaisuista.

7 KANEn työmuodot Toimintasuunnitelman luonne strateginen, mahdollistettava joustavuus Vaikuttamisohjelmissa suunnitellaan toimintaa vuosittain. Ohjelman yhteyteen laaditaan talous- ja viestintäsuunnitelma Työjaosto nimitetään vuodeksi kerrallaan. Työjaosto: Valmistelee KANEn kokouksia sekä toteuttaa neuvottelukunnan sille vastuuttamia valmistelutehtäviä Voi neuvottelukunnan nimissä päättää kiireellisistä asioista, joiden periaatteellinen merkitys ei edellytä neuvottelukunnan kokouksessa tehtävää päätöstä Määräaikaisia työryhmiä tai hankkeita perustetaan tarpeen mukaan Neuvottelukunta voi tarvittaessa kutsua työryhmiin myös neuvottelukunnan ulkopuolisia jäseniä tai asiantuntijoita Työryhmissä tehty valmistelu ja tuotokset tulee hyväksyttää työjaostolla/neuvottelukunnalla KANEn asiantijoita/edustajia voidaan nimetä erilaisiin kuulemisiin, työryhmiin, toimikuntiin yms. Periaatteellisissa kysymyksissä ja linjanvedoissa on hyvä keskusteluttaa asia työjaostolla/neuvottelukunnalla Neuvottelukunnalla ei ole päätoimista sihteeristöä vaan sihteeristönä toimii oikeusministeriön demokratia-, kieli- ja perusoikeusasioiden yksikkö.  

8 Viestintästrategia ja viestintäsuunnitelma
Viestintästrategiassa määritellään KANEn viestinnän yleiset tavoitteet, ydinviestit, kohderyhmät, viestintäkanavat ja -kielet; viestinnän vastuutahot sekä tulosten seurannan keskeiset painopistealueet. Viestintäsuunnitelmissa (sis. vuosittaisiin vaikuttamisohjelmiin) määritellään konkreettiset viestintätoimenpiteet, aikataulut, vastuuhenkilöt ja resurssit; seurannan mittarit.

9 Viestintästrategia: tavoitteet & ydinviestit
KANEn viestinnän tavoitteena on tuoda kansalaisyhteiskunnan näkemystä tunnetuksi päätöksenteossa ja julkisessa keskustelussa. KANEn ydinviestit toimikaudella Strateginen tavoite 1: Kansalaistoiminnan autonomiaa vahvistetaan Ydinviesti? Esim. KANE haluaa, että kansalaistoiminta pysyy elinvoimaisena ja autonomisena. Yleishyödyllisten yhdistysten toimintaedellytykset tulee turvata, ja kaikille tulee taata mahdollisuus osallisuuteen kansalaisyhteiskunnassa. Strateginen tavoite 2: Globaalit muutokset ja niiden vaikutukset kansalaisyhteiskuntaan tunnistetaan Ydinviesti? Esim. KANE haluaa tunnistaa ja seurata globaalien muutosten vaikutuksia kansalaisyhteiskunnan toimintaan, ja selvittää globaalien kumppanuuksien vaikutukset kansalaisyhteiskuntaan.

10 Toimintasuunnitelman 2017-2021 jatkovalmistelu ja hyväksyntä
Neuvottelukunnan jäseniä pyydetään kommentoimaan toimintasuunnitelmaluonnosta ja antamaan sitä koskevat muutosehdotukset mennessä. Kommentit pyydetään tekemään toimintasuunnitelmaluonnokseen KANEn verkkotyötilassa: Toimintasuunnitelma hyväksytään syksyn ensimmäisessä kokouksessa


Lataa ppt "KANEN TOIMINTASUUNNITELMA"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google