Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
Advertisements

Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
Open Access –julkaiseminen tutkimuksen rahoituksen ja arvioinnin näkökulmasta Anneli Pauli, ylijohtaja (tutkimus)
Pedagoginen kehittäminen Tavoitteet vuosille
Varastokirjaston syysseminaari : - Ajankohtaista opetus- ja kulttuuri- ministeriössä - Varastokirjaston ohjauskäytänteistä Ylitarkastaja Anne.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Tutkimuksen rahoitus Suomessa
Lähdetiedot: Timo Oksanen, Annamaija Lehvo & Anu Nuutinen (2003; toim.). Suomen tieteen tila ja taso. Katsaus tutkimustoimintaan ja tutkimuksen vaikutuksiin.
Avoimet oppimisympäristöt verkossa -työpaja Heli Ruokamo TTKK/DMI/HypLab MindTrek Tampere International Media Week 1999.
Innovaatiojohtaminen, miten yhdistetään teknologian, markkinoiden ja organisaation muutokset. Heli Aramo-Immonen TTY/ Pori TETA osa 4.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Akatemiasta markkinapaikalle – käytännön kokemuksia Seppo Honkapohja, Suomen Pankki Esitetyt mielipiteet.
Tutkimus ja kehittämistoiminnan tiedonkeruu yliopistoilta ja ammattikorkeakouluilta Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Suomen Akatemian tutkimusrahoituksen vaikuttavuus Helsinki Gustav Björkstrand.
Yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus - profiiliryhmän selvityksiä Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Päijät–Hämeen ennakointiverkoston seminaari TULOKSISTA TULEVAISUUTEEN Risto Ilomäki Lahti
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
Varsinais-Suomen MYR:n koulutusjaosto Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) ja jaostot ALKE 7/2014, §24 ja kuntalaki sekä hallintolaki Valtuustokausi.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Ajatuksia TUTKIn suuntaamisesta Tuija Raaska
Työryhmän puheenjohtaja Matti Uusitupa
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen, OKM:n ja CSC:n tietohallintoyhteistyö RAKETTI –hankkeen jälkeen Ilmari Hyvönen
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
TUHA-verkoston tapaaminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Tietohallintolaki edellyttää, että julkisen hallinnon viranomaisten on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden mahdollistamiseksi ja varmistamiseksi suunniteltava.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Korkeakoulujen ICT-palveluiden arkkitehtuurin kannalta huomioitavat muut arkkitehtuurit Korkeakoulujen tietohallinto- ja ICT-ohjausryhmä, Ilmari.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finna-projektisuunnitelma 2015 ja siirtoresursointi 2015–2016 Konsortioryhmän kokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Ajankohtaista yliopistosektorilla MYR Koulutusjaosto Riitta Pyykkö.
Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa tulokset ATT-hankkeen pääsihteeri Pirjo-Leena Forsström, CSC Avoimen tieteen ja tutkimuksen toimintakulttuuri.
Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke) Juha Haataja, Sami Niinimäki, Pirjo-Leena Forsström,
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Avointen aineistojen julkaisualusta AVAA © 2016 OKM ATT 2014–2017 -hanke Lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke) TUTKIMUKSEN AVOIMUUDELLA YLLÄTTÄVIÄ LÖYTÖJÄ JA LUOVAA OIVALTAMISTA.
Itä-Suomen yliopiston julkaisu- ja datapolitiikka
Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto TUHA
Suomalaisen koulutuksen tulevaisuus
Open Science Turun yliopistossa
Tieteellisten seurain valtuuskunta
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Avoin tiede tutkijoille
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
OKM:N HALLINNONALALLE
Aineistonhallintasuunnitelmatyökalu dmpTuuli
Open Science Turun yliopistossa
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke)
OKM raportointitarpeet Jukka Haapamäki 25. 9
Avoin TKI: case LAMK Amkien Avoin TKI & opetus -päivä
Tekes ja TEM/Energia: Parlamentaarinen yritystukityöryhmä - iltakoulukokous klo Tekesin avustukset, lainat, pääomasijoitustoiminta.
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Korkeatasoisen ja vaikuttavan tutkimuksen tukeminen:
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Kohti valtakunnallista tutkimustietovarantoa
AVOIN TIEDE JULKAISUTIEDONHALLINTA METRIIKKA
Esityksen transkriptio:

Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta JOHTAJA RIITTA MAIJALA

Investment in R&D and Talent 2013

OECD-maissa tehtyjen julkaisujen top 10 -indeksit WoS:in mukaan OECD-maissa tehtyjen julkaisujen top 10 -indeksit WoS:in mukaan. Maailman keskitaso on 1. Maat on ryhmitelty niiden tason mukaan 2000-luvun alussa ja vuosina 2009–2012. (2)

Yhteistyön, työnjaon ja profiloinnin merkitys korostuu korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa Duaalimallin tulevaisuus Ammatti-korkeakoulut Yliopistot Uudistus 50 milj. eur Akatemia Profilointi Profilointi Rahoitusmalliuudistukset Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vaikuttavuus

Yhteistyön, työnjaon ja profiloinnin merkitys korostuu tiedepolitiikassa Tutkimuslaitosuudistus (TULA) Valtioneuvoston kanslia Ammatti-korkeakoulut Yliopistot Tutkimus-laitokset Selvitysrahoitus Strategisen tutkimuksen neuvosto Suomen Akatemia Luonnon-varakeskus KTK OTPULA Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy Monivuotinen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön kehittäminen Tutkimusinfrasruktuurit (TIK Suomen Akatemiassa) Tohtorikoulutus ja tutkijanurat OKM:n TULA-blogi: http://tutkimuslaitosuudistus.wordpress.com/ Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke)

Yhteisen tietopohjan kehittäminen Yhteistyön kehittämisfoorumeita TULA: Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön kansallinen kehittäminen Yhteisen tietopohjan kehittäminen Yhteistyön kehittämisfoorumeita Unifi, Arene, Tune ja OKM, kysely 2014 SA:n Tieteen tila 2014 Tohtorit työelämässä, Fountain Park KOTUMO-ryhmä Tutkijanurat ja liikkuvuus -työryhmä VTT -esteselvitys Professori-kysely Tutkijanura-selvitys Tutkimusinfra-struktuurikomitea ATT-hanke, avointiede.fi OKM:n kysely yhteistyön tilanteesta Tutkimusinfra-struktuuri-kysely Tutkija-identifikaatio RAKETTI-TUTKI Kirjastoyhteistyö OKM:n korkeakoulu -tiedonkeruu Julkaisu-tiedonkeruu LYNET / SOTERKO Julkaistu Tulokset 2014 Suunnitteilla

Tutkijankoulutus ja tohtorit työelämässä: aktiivisen suunnittelun aika Valtioneuvoston ennakointimenettelyt Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma Tohtoritarve-ennakointi, tiedonkeruu Urajärjestelmien arviointi Koulutustarpeiden ennakoinnin työryhmä Miten ja miksi tohtorit työllistyvät, tarjouspyyntö valmisteilla Tutkijankoulutus ja tohtorit työelämässä Verkkoaivoriihi tohtorien roolista työelämässä Tausta Työryhmä Selvitys, kysely KOTUMO-ohjausryhmä Tutkijanuratyöryhmä III, (liikkuvuus) Yhteistyön esteet –selvitys (VTT) Valtion tutkimuslaitos- ja tutkimusrahoitus –VNp 2013

Avoimen tieteen ja tutkimuksen keskeiset toimenpiteet 2015-17 Toiminta-kulttuuri Tutkimusympäristöjen ja organisaatioiden avoimuuden nykytila Ehdotukset vertaisarvioinnin ja meritoitumisen kannusteiksi Serifikaatti Kansalaistieteen arviointimalli Seuranta PAS Professuurit Tiedon lukutaito Koulutus ja ohjeistus Poliitikkojen ja peruslinjausten laadinta PAS kehitys 2017 Serifikaatin pilotti Koulutuspaketit Vertaisarviointi Arkkitehtuuri Osaamistason selvitys Meritoitumisen tuki ja kannusteet käyttöön Käsikirjan täydentäminen Menetelmä-opetus Avoimuuden verkostot Avoimuuden itsearviointi-työkalut Serifikaatin suunnittelu Julkaisujen tilannekuva 2016 Kotimaisten julkaisujen pilotit Palvelukartan laatiminen Perusolemuksen vahvistaminen Ehdotus käyettävyyden indikaattoreiksi Tavoiteark-kitehtuurin julkaisu Pitkäaikais-säilytyksen kehitys Osaamisen vahvistaminen Selkeämmät roolit Tulosten haku- ja hyödyntämispalvelui-den kehitys Kestävän perustan vahvistaminen Datan ja menetelmien kuvailumetatiedot Yritysten aktivointi Vaikuttavuuden kasvattaminen 2015

Yhteistyön, työnjaon ja profiloinnin merkitys korostuu korkeakoulu- ja tiedepolitiikassa Tutkimuslaitosuudistus (TULA) Duaalimallin tulevaisuus Valtioneuvoston kanslia Ammatti-korkeakoulut Yliopistot Tutkimus-laitokset Selvitysrahoitus Strategisen tutkimuksen neuvosto Uudistus 50 milj. eur Akatemia Suomen Akatemia Luonnon-varakeskus KTK OTPULA Tekes Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy Profilointi Profilointi Rahoitusmalliuudistukset Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen vaikuttavuus Monivuotinen korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyön kehittäminen EU, OECD, Nordic, BRICs etc Tutkimusinfrasruktuurit (TIK Suomen Akatemiassa) Tohtorikoulutus ja tutkijanurat Avoin tiede ja tutkimus (ATT-hanke)