Niccolò Machiavelli 1469-1527. Historian kirjoittaja, joka otti laajan esimerkkiaineistonsa vanhan Rooman historiasta. Firenzen kaupungin sihteeri ja.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OLISIKO SINUSTA JOHTAJAKSI?. Johtajaksi kasvetaan, ei synnytä.
Advertisements

vedestä, ilmasta ja tulesta.
Otto Von Bismarck ja Saksan ulkopolitiikkaa
Tarinat kerätty osoitteesta:
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Valistus Tyylisuunta.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan …?
Uusi aika.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
”Musa” -projektin eteneminen 1. Prosessi 2. Tiedonhaku 3. Tämän hetkinen tilanne ja jatkosuunnitelmat.
MALLI: Osoite: Minulla on uusi … -> Minulla on uusi osoite. Jeg har en ny adresse. Osoite: Tiedätkö Liisan osoitteen?
Sanomalehdistön historia Poliittisen lehdistön aikakausi.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
Antiikki 600 eKr.-400 jKr. Jaetaan Kreikan aikaan 600eKr.-200eKr. ja Rooman aikaan 200eKr.-400jKr. Antiikin kirjallisuus jaetaan epiikkaan, lyriikkaan.
Eläinten oikeudet.
NALLE PUH.
Aineen rakenteen standardimalli
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Duaali Teemu Myllynen.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Erica de Wit & Kirsi Haarto 09A
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Keskiajan kirjallisuus
Uusi testamentti alkukieli kreikka 27 kirjaa
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.
ALKOIPA KERRAN…. MATKA KOHTI NUORISOPÄIVIÄ!. Tätä Nuorisopäivämatkaa on kuljettu yhdessä jo hyvän aikaa… … ja matkalla onkin ehtinyt sattua vaikka mitä!
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
PILKKU.
Murtoluvun supistaminen
V AIKUTTAMISEN KIELIOPPIA Oppikirja: s
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
A SIAKAS YKKÖSEKSI Feargal Quinn. F AKTAT KIRJASTA Kirjoitettu 1990 Kirjoittaja Feargall Quinn Kirjoittaa omakohtaisesta kokemuksesta Perustanut ruokakauppa.
Kun ekaluokkalaiset ovat opiskelleet kuukauden lukiossa, tavan mukaan heidät vihitään lukiolaisiksi. Tänä päivänä heistä virallisesti tulee lukion oppilaita.
Renessanssi By: Tiia, Erik & Oona.
Keskiajan loppu: Mikä Euroopan kulttuurissa johti keskiajan ”loppumiseen” ? Suuri Skisma 1378 – 1415, jolloin kaksi kilpailevaa paavia, nakersi kirkon.
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Keskiaika n
Autonomian ajan alku: Miksi Suomi joutui Ruotsin vallan alta Venäjän valtaan? Millaiseksi Suomen asema osana Venäjää muotoutui? Miksi Suomi sai erityisaseman.
Diffie-Hellman Antti Junttila. Mitä tarkoittaa? Kaksi osapuolta voivat sopia yhteisestä salaisuudesta turvattoman tietoliikenneyhteyden ylitse. Tämän.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Kuningas Matias I Omistaa suuren valtakunnan keskellä Eurooppaa.
KASVATUS, KOULUTUS JA YHTEISKUNTA ( ) Pantzar
Suuret aatteet 1800-luku.
Tuottotehtävä tekstitaitokokeessa
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Väliaineen vastus.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Lentokone on juuri putoamassa. Koneessa on 5 matkustajaa mutta vain 4 laskuvarjoa.
Modernismin tulo Suomeen
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Viisaus- eli opetuskirjat
Papisto turvaa jatkuvuuden
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA Luku 5 – Opetusvinkki 3: Paavius ja paavin valinta.
ORTODOKSINEN KIRKKO PS2 LAJM. Sana ortodoksi Orthos (kr.) = oikea Doksos (kr.) = oppi Seitsemän ekumeenista konsiilia vuosien 325– 757 välillä määritteli.
SUOMI OSAKSI RUOTSIN VALTAKUNTAA Hi 5 / Hämäläinen.
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
Matkailu Matkasanoja.
Keskiaika Suomessa Noin
Tärkeimmät taitelijat, ajattelijat, kirjailijat..
1500-LUVUN USKONPUHDISTUS = REFORMAATIO
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Luku 15 – Vanhan testamentin syntymaailma
2. Irti vanhasta – 1860-luvun murros
Lännen kirkko poliittisena mahtina
Esityksen transkriptio:

Niccolò Machiavelli

Historian kirjoittaja, joka otti laajan esimerkkiaineistonsa vanhan Rooman historiasta. Firenzen kaupungin sihteeri ja diplomaatti. Machiavelli kirjoitti kirjan ”Ruhtinas”. Se oli opas hallitsijalle. Tähän oppaaseen Machiavelli kiteytti ympärillään havainnoimansa renessanssi-Italian tilanteen: Vain vahvat hallitsijat menestyvät Machiavellin mielestä ihmiset ovat kiittämättömiä, häilyväisiä, salakavalia, teeskenteleviä, saaliinhimoisia ja vaaran tullen arkoja. Tästä syystä hallitsijankin pitää osata olla voimakas ja ovela yhtä aikaa. Sopimuksia tulee rikkoa, jos niiden noudattaminen ei hyödytä. Poliittiset vastustajat on eliminoitava heti valtaan päästyä, jne. Machiavelli kirja oli mullistava, sillä se sivuutti kristillisen liturgian ja ihanteet ja kuvasi raadollista todellisuutta. Vaikka kirja joutui paavin indeksiin, eli sensuuriluetteloon, sitä on luettu ahkerasti – ja luetaan vieläkin! ”Machiavellismilla” tarkoitetaan vielä nykyäänkin häikäilemätöntä voimapolitiikkaa

Baldassar Castiglione Kirjoitti 1500-luvun alussa kirjan, jossa kerrottiin, miten tullaan hyväksi hovimieheksi. Kirjassaan hän mainitsee, että hyvän hovimiehen tulisi olla kielitaitoinen, jalosyntyinen ja hyväsukuinen. Hänen tulisi olla myös hyvin pienikokoinen. Kirja oli siis samalla opas jokaiselle ylhäisen hovin palvelukseen haluavalle.

1600-luvun muotia Vaatteilla oli valtava merkitys, niiden piti osoittaa millä kohtaa niiden kantaja oli yhteiskunnallisessa hierarkiassa. Hatut olivat todella tärkeitä. Yläruumiin verhona oli yleensä kolminkertainen yhdistelmä. Pellavapaita, lyhythihainen neulepusero ja pitkähihainen takki. Jos ylimys ei pukeutunut säätynsä mukaisesti, häntä ei pidetty oikeana ylimyksenä.