Rajapintojen tilanne Vantaalla

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Moodle verkko- oppimisympäristö Lyhyt johdatus kuvien avulla Lähde: Tem Valtosen PP-esitys Vetu 7 -koulutuksessa.
Advertisements

Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
Avoimen lähdekoodin sovellukset
Palmuöljy yhteiskuntavastuuun koetinkivenä, Greenpeacen kommentti
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD tilastot/hak lähde: Asuntojen rakentaminen Vantaalla vuodesta 1970.
Infraomaisuuden hallinta Joensuussa
Julkaisuportaalin prototyyppi Tutki-ohjausryhmä, Jyrki Ilva
1 Java-kieleen pohjautuvien ohjelmien käyttökohteita Ohjelmat Appletit JavaBeans JavaScript Java Server Pages (JSP) Java Servletit J2ME, mobiililaitteet.
Kaavatietojen hyväksikäyttö SYKE:n toiminnassa Kaarina Vartiainen Rakennetun ympäristön yksikkö, SYKE Kuntien paikkatietoseminaari
Kokemuksia KTJ:stä - Vantaa
Julkisen tiedon hyödyntäminen
MAANMITTAUSLAITOS – TIETOA MAASTA 2011 Maanmittauspäivät Maastotietokanta – keskeinen osa Maastotietojärjestelmää Jurkka Tuokko Maanmittauslaitos.
KDK:n Asiakasliittymä haasteet ja uudet vaihtoehdot Ari Rouvari.
Aineistojen tuonti Finnaan
Aineistojen tuonti Finnaan KIRJASTOVERKKOPALVELUT Tietueiden haravointi ja indeksointi (Record Manager)  Kansalliskirjasto tekee keskitetysti.
Rajapintapohjaiset palvelut- case mml
Kansallisen paikkatietoportaalin toiminnallisuus, sisältö ja palveluarkkitehtuuri Antti Jakobsson Luonnos Paikkatietoportaali/vk-projekti.
Yhteenvetoa ydin- rajapintojen aamupäivän PlugIT-työpajasta Marko Sormunen PlugIT, Kuopion yliopiston atk-keskus
Lipas Suomalaisten liikuntapaikkojen tietopankki
KRYSP-projektin tulokset kuntien ja yritysten käytössä
KDK-asiakasliittymä – linjauksia 2012 Keskuskirjastokokous Kristiina Hormia-Poutanen.
Maanmittauslaitoksen paikkatiedon palvelualustan pilotti - avoin rajapinta Jakob Ventin Korkeakoulujen valtakunnalliset IT-päivät
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Digitaalisten kirjastopalveluiden arkkitehtuuri KDK Ajankohtaista Asiakasliittymästä
Kooste ensimmäisen aallon organisaatioiden kevään 2013 palautekyselystä
Rajapintojen käyttöönottohankkeet Jyväskylässä
Kuvien liittäminen html- dokumenttiin. IMG-elementti l l Parametrit Align=”top” | ”middle” | ”bottom” teksti alkaa kuvan yläreunan tasalta | keskeltä.
Department of Geoinformatics and Cartography Finnish Geodetic Institute TIPY-jaostokokous Pilottiprojekti Raportti 2006 Lassi Lehto.
ETRS/GK25 ja N ETRS-GK25 JA N2000 Uuden koordinaatti- ja korkeusjärjestelmän käyttöönotto Vantaalla Mittausosasto Kaupunkimittausinsinööri.
Koodistopalvelu. Mikä? Palvelu, jonka avulla koodistoja voidaan jakaa ja hallinnoida keskitetysti. Perustuu JHS-työryhmän suositusluonnokseen ja sen yhteydessä.
V V V V V V V V V V V V Kuuden suurimman kaupungin päihdepalvelut
Timo Mäkilä - Bentley Systems Finland Oy
Soneran perehtymisohjelma - henkilöstökoulutusta verkossa. KM Esa Kähäri TaY, Hypermedialaboratorio Finland MULTIMEDIAN MONET MUODOT, KAMU-tavoitetutkimusten.
KDK-asiakasliittymä – ajankohtaista Syyskuu 2010 Kristiina Hormia-Poutanen.
Prototyyppipalvelu Lassi Lehto Geodeettinen laitos.
* Miksi ja kenelle www-sivut halutaan tehdä? * Mitkä ovat tavoitteet? * Kohderyhmän käyttäjien määritely ! SUUNNITTELUN PERUSTEITA.
/HtiDIGIROAD 1 Kansallinen tie- ja katu- tietojärjestelmä Kari Hiltunen, Tiehallinto.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
HY-LDAP Tietotekniikkaosasto Ismo Aulaskari
Kuopion sijainti Geodeettien kerho ry:n Euref päivä Kuopion kokemukset/P.Huttunen.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
EUREF päivä1 Reino Ruotsalainen JAKOn tietokantakoordinatisto EUREFiin kun tietokanta uusitaan.
KDK:n asiakaskäyttöliittymä FINNA Aki Lassila, kehittämispäällikkö
AS Automaatio- ja systeemitekniikan projektityöt A11-17 Ikäihmisten kotona asumista tukevien järjestelmien kehittäminen Ovivalpas loppudemo Mathias.
Sähköinen tenttipalvelu Tenttis – ominaisuudet ja toiminnot
Haravointi & indeksointi Mitä on hyvä tietää, kun omia aineistoja tuo Finnaan Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Paikkatietoinfrastruktuurit SePe – Seudullinen Perusrekisteri
Lounaispaikan teemakartasto Antti Vasanen Turun yliopisto, maanteiteen laitos.
Haravointi & indeksointi … mitä on hyvä tietää, kun omia aineistoja tarkistaa Finnassa Kirjastoverkkopalvelut vastaa kansallisella tasolla kirjastoverkon.
Asuntorakentaminen Vantaalla vuodesta 1970 valmistuneet asunnot talotyypin mukaan koko kaupungissa ja suuralueilla sekä valmistuneet asunnot kaupunginosissa.
Datan tuominen rajapinnasta kartalle tai Exceliin Faris Alsuhail Helsingin kaupunki / Tietokeskus fi.linkedin.com/in/farisalsuhail/
Katsaus HFM-infrastruktuuriin Henri Vilminko, Oracle Consulting Services OUGF HFM-seminaari,
Paikkatietojen hyödyntäminen tutkimuksessa CSC –Tieteen tietotekniikan keskus Kylli Ek.
CSC:n paikkatietopalvelut CSC –Tieteen tietotekniikan keskus Kylli Ek.
Haravointi & indeksointi Mitä on hyvä tietää, kun tuo omia aineistoja Finnaan
Paikkatietojärjestelmät Kaikesta tiedosta jopa 80 % on sidottavissa johonkin paikkaan (maantieteellinen koordinaatisto, hallinnollinen raja tai osoite)
Juulin kehittäminen: tilannekatsaus
Kuvasarja – kunnan liittyminen palveluun
Paikkatietoinfrastruktuuri
Tutkimustietovarannon lähdetietovarantojen tilannekatsaukset
Mukaan Finnaan - liittymisprosessin vaiheet
Photograph:Eeva Rista, Helsingin kaupunginmuseo,
Standardisoitua paikkatietoa?
Ktj:n Kantakartat kuntien rajapinnoista
OpeOodi: missä mennään
3D-kiinteistönmuodostaminen - käytännön askelia kunnassa
MATTI sisältää… MAANKÄYTÖN, RAKENTAMISEN JA YMPÄRISTÖN TOIMIALAN
Kuva: Samuli Paulaharju, 1907, Museovirasto, CC BY 4.0
Esityksen transkriptio:

Rajapintojen tilanne Vantaalla Mittausosasto Kaupunkimittausinsinööri Kimmo Junttila

Käytössä olevat operatiiviset ohjelmistot Bentley-lavetti (v8.5) Bentley: kartat ja kaavat (dgn) Keypro: johtokartat (dgn, Oracle) Terrasolid: infran suunnittelu (dgn) Sito kiinteistörekisterikartta (Oracle) luontotieto (Oracle) Logica perusrekisteri (Oracle) Digia Tarkastaja Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011

KuntaGML-rajapinnat Vantaalla 8.2.2011 Rajapinnat Kartta-aineistojen ja asemakaavojen rajapintapalvelin on Bentley Geo Web Publisher 8.11.07.431 Intranet WMS-aineistojen julkaisukoordinaatistot ja päivitysvälit http://srvgeoweb/kuntagml.mapdef?SERVICE=WMS&REQUEST=Getcapabilities&VERSION=1.1.1 EPSG:3132 (ETRS-GK25) ja EPSG:92 (VVJVantaa) joka yö EPSG:3067 (ETRS-TM35FIN) lauantaisin Perus-WFS testattu ja toimii, mutta ei julkaisua tällä erää KuntaGML-WFS ei ole käytössä eikä edes testattu palvelimelta puuttuu Stella Map Export Engine Latauspalvelu on toteuttamatta Internet-rajapintapalvelinta ei ole tavoitteena kesä tai syksy 2011 Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011 Kimmo Junttila

WMS - Miksi ei ole kysyntää Vantaan intranetissä? KuntaGML-rajapinnat Vantaalla 8.2.2011 WMS - Miksi ei ole kysyntää Vantaan intranetissä? Kartta- ja suunnittelujärjestelmässä kaikilla ylläpitäjillä sama käyttöliittymä ja samat lähtöaineistot (MicroStation dgn) karttojen ylläpito, kaavojen laadinta ja kuntainfran suunnittelu tapahtuu ilman aineistokonversioita versiosta 8.5 puuttuu WMS-client Täysin automatisoitu tif-tulostus öisin ja viikonloppuisin interaktiivisia web-palveluita varten MapInfo-kartat joko dgn-muunnoksena tai tif Facta-perusrekisteristä on puuttunut karttakäyttöliittymä (ei edes sijainnin näyttöä karttaikkunassa) 3D-Win –ohjelma käytössä vain mittausaineistojen käsittelyssä EPSG:92 eli VVJVantaa on ongelma client-päässä Harva käyttäjä oikeasti tietää mitään sanoista WMS tai WFS Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011 Kimmo Junttila

WMS - Miten omia rajapintoja pitäisi intranetissä käyttää? KuntaGML-rajapinnat Vantaalla 8.2.2011 WMS - Miten omia rajapintoja pitäisi intranetissä käyttää? Web-karttapalveluun tif-aineistojen asemesta johtokartan johtolajit ja värillinen ajantasa-asemakaava MapInfo ja 3D-Win –ohjelmiin kaikki WMS-kartat Factan karttaikkunaan kaupunkikartta, johtokartta, ajantasa-asemakaava ja ortoilmakuva ProjectWise-käyttöliittymään vähintään kaupunkikartta CityGis-kiinteistörekisterikartan ylläpidon taustaksi myös kaikki WMS-aineistot Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011 Kimmo Junttila

Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011

KuntaGML vs. Vantaa - taustatyö KuntaGML-rajapinnat Vantaalla 8.2.2011 KuntaGML vs. Vantaa - taustatyö Työpanosta on käytetty aineistojen harmonisointiin ja laadunparantamiseen puuttuvat tai ristiriitaiset (pakolliset) ominaisuustiedot esim. labelien (tekstien) asemointikohdaksi keskipiste ympyränkaarien poisto rakennusten ulkoseinistä (complex shape) Kantakarttaa ja virastokarttaa on vektoroitu Ajantasa-asemakaavan ja indeksikarttojen ylläpito-ohjelmiston kehittäminen on käynnissä (vanhojen kaavojen osittaisvektorointi?) Osa opastavista tiedoista tulee rajapintaan syksyllä 2011 Rakennusvalvonnan ja ympäristötoimen rajapinnat avautuvat myöhemmin Koordinaatistot menevät vaihtoon vuonna 2012 (EPSG:3879 ETRS-GK25FIN) Kaikki johtolajit kattava johtokartta olisi tyrkyllä, mutta kattava KuntaGML-skeema puuttuu Vantaan kaupunki, Kimmo Junttila 8.2.2011 Kimmo Junttila