Opintopolku-palaveri Pekka Linna 6.3.2015. Sisältö 1.Yhteishaun tilanne 2.ASPA-ryhmä 3.Kehityksen seuranta ja ohjaus 4.Laskenta muualla kuin Opintopolussa.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI
Toimintaohjeita kesää varten Lue huolella! Jälkiohjauksesta vastaavat: • 9A, 9D, 9E, 9F : Opo Elina Nissinen, p • 9B, 9C, 9G: Opo Satu Hietala,
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Osaamisen ja sivistyksen asialla AMK-vieraskielisen koulutuksen yhteishaku Annika Grönholm Harek/YO-opas syystapaaminen
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ-uutiset Joni Penkari.
YHTEISHAKU Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Asiantuntijaryhmän työskentely
Ammattikorkeakoulujen yhteishaut 2013
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Opintopolku.fi tilannekatsaus
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Yhteishaku keväällä 2015.
Polun pyöreä pöytä Eero Tuomenoksa Polku Eero Tuomenoksa Ohjelma 18:00 Polun tämän hetken tilanteen esittely 18:50 Polun kehityssuunnat.
HY:n erillisvalinnat Opintopolussa Opintopolkuryhmä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Yleistä Finna-työskentelystä Erkki Tolonen
Yhteishaku 2015.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Haku ammatilliseen koulutukseen Kevään yhteishaku , haku päättyy klo Valinnan tulokset voi julkaista aikaisintaan Syksyn yhteishaku.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hankkeen tilannekatsaus Synergiaryhmä.
Osaamisen ja sivistyksen asialla YLIOPISTOJEN YHTEISHAKU JA SÄHKÖINEN HAKUJÄRJESTELMÄ Vilho Kolehmainen VALTAKUNNALLISET OPO-PÄIVÄT
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valintaperusteiden mallintaminen
Kansallisten palveluiden kehitystyön ohjaus Pekka Linna.
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
TUHA-verkoston tapaaminen
Opintopolku-palaveri Pekka Linna, Sisältö 1.Hakuun liittyvät haasteet 2.Valintaperusteiden mallintaminen 3.Prosessiseminaari 25.3.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Tiptop - viestintäsuunnitelma Mats Lindstedt.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Opintopolku-palaveri
Opintopolku-palaveri Pekka Linna, Sisältö 1.Kevään 2015 yhteishaku 2.Kevään 2015 erillisvalinnat 3.Syksyn 2015 yhteishaku 4.Kevään 2016 yhteishaku.
Opintopolku.fi Opintopolun tilannekatsaus Synergiaryhmän kokous 23.8.
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opetushallituksen valtionavustusjärjestelmä Näin haen avustusta uudessa järjestelmässä.
Prosesseista palveluihin
Vanhempainillan ohjelma
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
KORKEAKOULUJEN YHTEISHAKU keväällä 2017
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
Opintopolku – tilannekatsaus
ASPA-ryhmän kuulumiset
Opintopolku-palaveri
Opintopolku
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Exam johtoryhmän kokous
Korkeakoulujen yhteishaun prosessi keväällä 2015
Opintopolku-info
Oppijanumeron haku-prosessi ja KOSKI-kuulumiset
Valintaperusteiden mallinnusta Opintopolussa
Opintopolku-info vastuukäyttäjille
Opintopolku-info
MITKO-ryhmän työskentelyä
Opintopolku-info
Esityksen transkriptio:

Opintopolku-palaveri Pekka Linna

Sisältö 1.Yhteishaun tilanne 2.ASPA-ryhmä 3.Kehityksen seuranta ja ohjaus 4.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 5.Tapahtumat

1. Yhteishaun tilanne 1.1. Ilmoitus hakuajan I kokeeseen kutsumisesta (aikaisintaan 6.3.) 1.2. Hakuajan II hakulomake (12.3.) 1.3. Hakuaika II alkaa (17.3.) 1.4. Hakuajan II valintaperusteiden mallintaminen ja testaus (31.3.)

1.1. Ilmoitus hakuajan I kokeeseen kutsumisesta (aikaisintaan 6.3.) Milla Toivonen (Tamk) ”Kutsuajo ei testipuolella näytä edelleenkään valintakoeyhteistyön osalta menevän oikein, vaan kutsu tulostuu kaikille hakijoille (vaikka hakijan pitäisi olla kutsuttu ylemmälle toiveelle). Valintaperusteistä emme löydä tähän johtavaa virhettä. Eli, miten ihmeessä meidän pitäisi nyt pystyä lähettämään oikeanlaiset kutsut oikeille hakijoille?” Onko tämä ratkennut? Onko muualla / muita ongelmia hakuaikana I hakeneiden kokeeseen kutsuttaviin liittyen?

1.2. Hakuajan II hakulomake (12.3.) ”Hakulomakkeiden tarvitsemien tietojen päivittäminen ja testaaminen hakuaikana II tarjolla olevien hakukohteiden osalta viimeistään ” Päivittämis- ja testaamisaikaa jatkettiin > > Opetushallituksen korkeakoulutiimin viesti : Tällä hetkellä on työn alla liiteryhmä-toiminto ja se saadaan tuotantoon ensi viikolla. Ensi viikolla liiteryhmää käyttävien tulee tallentaa palautusosoite hakulomakkeen hallintaan -> lomakepohjan asetuksiin -> liiteryhmät -> toimintovalikosta vaihtoehto Lisää pohjakoulutusliitteen palautusosoite (kehityksessä 5.3.) Ylioppilastutkintotodistukseen liittyvä funktio viedään tuotantoon tänään myöhemmin (kehityksessä 5.3.) Kevään haun koekutsupohjat on jo tuotannossa kaikkine kieliversioineen, mutta valintapalvelun puolella on OPH:lta vielä asia tarkistamatta Tarvittavat lisäykset koekutsuexceliin saadaan tuotantoon tänään myöhemmin (5.3.)

1.2. Hakuajan II hakulomake … Juha Vierola (Vamk) ”Liitteiden palautuspäivämäärä puuttuu edelleen Ammatillisesta perustutkinnosta pyydetään lähettämään liite hakuaikana -> tämä oli ilmeisesti tarkoitus poistaa? Sosiaali- ja terveysalan johtamisen YAMK –hakukohteessa ei kysytä AMK- tutkinnon jälkeistä työkokemusta, vaikka se on tallennettu hakukohteelle Liiketoimintaosaamisen YAMK hakukohteessa kysytään 40op liiketalouden korkeakouluopinnoista?? (kuvakaappaus liitteenä) Kysymykset yleensäkin eivät tule loogisessa järjestyksessä”

1.3. Hakuaika II alkaa (17.3.) Mikä on tällä hetkellä arvio oman korkeakoulun tilanteesta? Vihreä = ei riskiä Keltainen = kohonnut riski Punainen = merkittäviä riskejä Kirjatkaa arvionne oman korkeakoulunne tilanteesta taulukkoon sivulle Korkeakoulujen tilanne keväällä 2015 Opintopolku- järjestelmän suhteenKorkeakoulujen tilanne keväällä 2015 Opintopolku- järjestelmän suhteen Mikäli teidän arvionne on jokin muu kuin ”Vihreä = ei riskiä”, kirjatkaa samaan taulukkoon merkittävin yksittäinen tekijä, joka nostaa riskitasoa

1.4. Hakuajan II valintaperusteiden mallintaminen ja testaus (31.3.) Ammattikorkeakouluille on tulossa valintaperusteiden mallintamiseen keskittyvä AC-istunto klo osoitteessa Samaa AC-huonetta saa vapaasti käyttää mihin tahansa valintaperusteiden mallintamiseen liittyvään vuorovaikutukseen Törmäysten välttämiseksi huoneella on varauskalenteri, joka löytyy (muuten tyhjiltä) valintaperusteiden tukisivuilta osoitteesta Onko vielä tarvetta koulutukselle (lähinnä siis yliopistoilla) tai ”Päivystävälle puhelimelle” tai ”Avoimille vertaistuki-istunnoille” Onko noille sivuille syytä koota mallinnukseen liittyvää materiaalia, kysymyksiä ja vastauksia tai muuta tukea?

2. ASPA-ryhmä 2.1. ASPA-ryhmän kokous Hakijaneuvonta ja hakuprosessi 2.3. Seminaari koko prosessista (Hki)

2.1. ASPA-ryhmän kokous ASPA-ryhmä kokoontui AC-kokoukseen Kokouksessa oli pääaiheena hakijaneuvonta ja hakuprosessi ja niihin liittyvien yhtenäisten ohjeiden laatiminen Kokouksen pöytäkirja löytyy osoitteesta Kokouksesta on myös lähetetty tiedote Opetushallituksen pääkäyttäjäjakelun kautta Kuka ei ole saanut tätä tiedotetta (sen merkiksi vihreä valo) Onko kokouksesta jotakin kysyttävää?

2.2. Hakijaneuvonta ja hakuprosessi ASPA-ryhmän jäsenet ovat työstäneet yhtenäistä ohjeistusta kuluneella Työn (keskeneräiset) tulokset näkyvät osoitteessa essin_ohjeet essin_ohjeet Nämä ohjeet tuodaan KSHJ-ohjausryhmälle tiedoksi tänään iltapäivällä pidettävässä kokouksessa Tarkoituksena on julkaista ne korkeakoulujen käyttöön pian tämän jälkeen

2.3. Seminaari koko prosessista (Hki) Tulossa on seminaari (Opetushallitus, Helsinki) Tätä seminaaria työstetään ASPA-ryhmän kokouksessa Olisi äärimmäisen hyödyllistä saada jonkinlaista viestiä siitä, minkä tyyppistä tukea erityisesti kaivataan Tähän liittyviä reaktioita voi lähettää esimerkiksi Opintopolku miuku postit.csc.fi-listalle tai allekirjoittaneelle osoitteeseen pekka.linna miuku csc.fi Sivusto prosessin kokonaiskuvasta on osoitteessa Täältä löytyy mm. Oulun yliopistossa tuotettu graafinen esitys sekä uusi versio aikataulusta Mille muulle olisi tarvetta?

3. Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.1. Uudet toiminnallisuudet tuotannossa 3.2. Kehitysjonossa olevat muutostarpeet 3.3. Uudet muutostarpeet 3.4. Uusien toiminnallisuuksien testaaminen

3.1. Uudet toiminnallisuudet tuotannossa

3.2. Kehitysjonossa olevat muutostarpeet

3.3. Uudet muutostarpeet Ei uusia muutostarpeita (Tieto virheistä lähetetään edelleen Opetushallituksen virheilmoitusosoitteeseen korkeakoulutiimi miuku opetushallitus.fi)

3.4. Uusien toiminnallisuuksien testaaminen Ei testauspyyntöjä, eikä uusia testaustuloksia

4. Laskenta muualla kuin opintopolussa 4.1. Opetushallituksen järjestämä tilaisuus kehittäjille 4.2. Muu tuki

4.1. Opetushallituksen järjestämä tilaisuus kehittäjille OPH:n järjestämä tilaisuus to 5.3., pe 6.3., ma 9.3., ti 10.3., ke 11.3., to tai pe ”Opetushallitus järjestää kehittäjätapaamisen, jossa on tarkoitus testata käytännössä tietojen siirtoa ja mahdollisesti tehdä siirtoihin vaadittavat muutostoimenpiteet. Tilaisuus pidetään Helsingissä Vuorikadulla, jossa ovat opintopolku.fi-kehittäjät. Siksi toivomme osallistujiksi sellaisia henkilöitä, joilla on tekniset valmiudet tehdä konkreettisesti siirtoja ja korjauksia paikanpäällä (=koodata).”

4.2. Muu tuki Oma sähköpostilista Oma OPI-wiki-sivu osoitteessa OPH:n tuottama ohje integraatiota varten osoitteessa +jonon+tuonti+sijoitteluun +jonon+tuonti+sijoitteluun

5. Tapahtumat 5.1. Koulutusten kuvaaminen

Työpaja koulutusten kuvaamisesta Opintopolussa Paikka: Opetushallitus, Hakaniemenranta 6, Helsinki (tarkempi tila ilmoitetaan myöhemmin) Aika: maanantaina klo Yliopistojen OHA-foorum on valmistellut esityksen kandidaatin ja maisterin koulutusten ja hakukohteiden yhtenäiseksi, hakijaystävälliseksi kuvaustavaksi Opintopolkuun vuoden 2016 opiskelijavalinnassa (liitteenä). Opetushallitus järjestää yliopistoille ja ammattikorkeakouluille yhteisen työpajan, jossa tavoitteena on tuottaa yhteinen näkemys kuvaustavasta. Tuotos laitetaan vielä kaikille korkeakouluille kommentoitavaksi työpajan jälkeen. Työpajan ohjelma Yliopistojen OHA-foorumin ehdotuksen esittely Opetushallituksen kommentit esitykseen Ryhmätyöskentely ja purku Jotta työskentely pysyisi tehokkaana, työpajaan toivotaan enintään 10 henkilöä kummaltakin sektorilta. Ilmoittautuminen mennessä osoitteeseen Opetushallitus toimittaa ilmoittautuneille listauksen kysymyksistä ennen työpajaa.

Kommentteja tai lisättävää? Kiitos, Pekka Linna