Kulinaariset työpajat 6op Aistinvarainen arviointi tuotekehityksessä Tutkivan, kokeellisen ja kehittävän työskentelyn menetelmät Tuotteen kehittäminen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTÄMISSOPIMUKSEN HAKEMINEN
Advertisements

Alustava opintojen kokonaissuunnitelma
TIETOHALLINTO JA TIETOJÄRJ. KEH. PERUSTEET Pekka Makkonen ja kump.
Itsensä kuvaava tieto Media Technology DIGIWORKSHOP klo Aamukahvi klo Käytännön työpaja … ohjelma.xml.
Joensuun seudun Equal: Valtamuuntaja -osahanke LUODAAN KEHITTÄMISTÄ TUKEVA RAKENNE •prosessi etenee tavoitteellisena • sitoutuminen yhteisiin.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Projektipäällikkö Raija Hirvonen ARVO Kehittyvä ammattikorkeakoulu ja moniammatillinen opettajuus sekä työelämäosaaminen vanhustyön alueella.
Uuteen ohjelmakauteen Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä EAKR-seurantakomiteat kevät 2012.
PIRAMKin opetussuunnitelmien muutosprosessi
ELMO2009 – AIKATAULU JA VASTUUT - SUUNNITELMA Juha KnuuttilaELMO2009 Sivu 1 Benchmarking Pilottiopintojaksot: valinta ja suunnittelutyö.
Viikko 15 (8. – 12.4.) Maanantai: (8.4.) -9E: Pankkivierailu (lähtö klo 11.05) Tiistai: (9.4.) -9A: Pankkivierailu (lähtö klo 9.00) Keskiviikko: (10.4.)
Kolme Puheenvuoroa OISista Miten OIS toteutui? Mirja Kontio OIS-ajattelun johdanto Integrointiesimerkkejä Savonia-amk Laura Ahonen ja Teemu Itkonen Rabitthinking.
Lähipäivä T Business process development methods 1.
Viikko 37 (13.9. – 17.9.) Perinneruokaviikko Maanantai: (13.9.) lk: Hatsinan salibandyesittelyt Rantakeitaassa ajan varanneille aikataulun mukaan.
Viikko 20 (13. – 17.5.) Maanantai: (13.5.) -9.LK: Rästikoe klo 8 luokassa C239 Tiistai: (14.5.) -8.LK:n joukkue: Taitaja-kisat Joensuussa -Yläkoululla.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Viikko 18 (29.4. – 3.5.) Maanantai: (29.4.) - Tiistai: (30.4.) -9.LK: Rästikoe klo 8 luokassa C LK: Susiniemi -9.LK: Tanssiaiset klo Keskiviikko:
Viikko 17 (22. – 26.4.) Maanantai: (22.4.) - Tiistai: (23.4.) - Keskiviikko: (24.4.) LK: Tapporumpu-esitys salissa klo Torstai: (25.4.)
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Elinkeinopoliittinen mittaristo 2014
EAPE-kokonaisuuden toteutus Aloitus- seminaari I & II 8 h + 8 h Loppu- seminaari 8 h Työskentely ja ohjaus virtuaaliympäristössä.
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Viikko 11 (11. – 15.3.) Maanantai: (11.3.) - Tiistai: (12.3.) -Alakoulun liikuntapäivä klo Yläkoulun liikuntailtapäivä klo Keskiviikko:
SoberIT Software Business and Engineering Institute HELSINKI UNIVERSITY OF TECHNOLOGY Kokemuksia väitöskirjan tekemisestä Marjo Kauppinen.
YyyY SOSIAALI- JA TERVEYSALAN YRITYSTEN PALVELUPOLKU PALVELUSETELI HELSINGISSÄ Yritystä Stadiin -tapahtuma Marja-Leena Vaittinen
Viikko 19 (6. – 10.5.) Maanantai: (6.5.) -Koulupoliisin liikennetunti salissa 1.-3.LK klo 10 ja 4.-6.LK klo 11 Tiistai: (7.5.) -Tulevien 1.luokkalaisten.
Viikko 34 (22.8. – 26.8.) Koulukuvaukset Maanantai: (22.8.) - Tiistai: (23.8.) - Keskiviikko: (24.8.) - Torstai: (25.8.) -Yläkoulu: Koulupoliisin.
Viikko 12 (19. – ) 7.LK TET-VIIKKO Maanantai: (19.3.) -9.LK tukarit: Suunnittelupalaveri klo Tiistai: (20.3.) -6A ja 9D: Ympäristömessut.
Functional Food and Wellness Innovations 3op Anja-Riitta Keinänen.
Biologian ja maantieteen pedagogiikka, 5 op
Kulttuuri ja hyvinvointi Vuoden 2015 KIT-toiminnan suuntaviivat.
Kehitt ä misprojektin suunnittelu ja toteuttaminen 6op Työelämälähtöisen projektin suunnittelu ja toteuttaminen Projektityöskentely Anja-Riitta Keinänen.
Kehitt ä misprojektin suunnittelu ja toteuttaminen 6op ► Ty ö el ä m ä l ä ht ö isen projektin suunnittelu ja toteuttaminen ► Projektity ö skentely Anja-Riitta.
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Lotilan koulutiellä –itsearviointipassi luokille
Mentoreiden verkostoitumisiltapäivä klo
Prosessimetallurgian tutkimusryhmä Eetu-Pekka Heikkinen, Prosessimetallurgian opintosuunta Opintosuuntien informaatiotilaisuus Perjantai
Ohjelmistotestaus Turun yliopisto, Informaatioteknologian laitos, periodi 4 / 2011 Kurssin kuvaus.
KSP9 KIRJONTATEKNIIKAT
Tutustumistreeni  Nimi, ammatti, mistä tulee,  tilaisuuden teemaan liittyvä ajatus  Mikä oli kauhein kouluruoka?  Kirja, jota parhaillaan luen  Lapsuuden.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laatu - käytännön kokemuksia laatutyöstä PedaForum -työpaja Sari Koski-Kotiranta, Annika Evälä,
HUIPUT KEHIIN Innovatiivisuusmittarin kehitystyö.
Viikko 36 (5.9. – 9.9.) Maanantai: (5.9.) - Tiistai: (6.9.) LK vanhempainilta klo Keskiviikko: (7.9.) -Alakoulu: Liikuntapäivä klo
Täydentävät ammattiopinnot MAJOITUSPALVELUT 12,0 op Kurssi Majoituspalvelujen perusteet 3.0 op sisältyy perusopintoihin kaikille, toteutuu nyt 4. jaksossa.
Opetuksen laadunvarmistus Anna Parpala Tutkija, koordinaattori Korkeakoulutuksen laatua varmistamassa –seminaari Kuopiossa
Kandin tutkimussuunnitelman esittely Sanna Pitkänen
Perusopinnot 20 op Yhteiset ammattiopinnot 80 op Syventävät ammattiopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15.
TELI / Logistiikan koulutusohjelma Työssä oppiminen, nykyinen käytäntö Koostuu kolmesta pääelementistä: - projektiopinnot, - ohjattu harjoittelu ja - opinnäytetyö.
Valmentajakoulutuksen laatu. ”Käsikirja 3” Arvot Tavoitteet Toimintatavat –Verkostotoiminta –Valmennusosaamisen kehittämisen yhteiset valinnat ja toimintatavat.
Lapin matkailustrategia Matkailuasiantuntija Satu Luiro, Lapin liitto.
Perusopinnot 20 op Pääaineopinnot 80 op Sivuaineopinnot 40 op Valinnaiset opinnot 25 op Opiskelija voi sisällyttää näihin enintään 15 op vapaasti valittavia.
Syventävät ammattiopinnot 40 op
Tervetuloa Free from IDEAFLOW – työpajaan kehittämään vientituotteita!
Restonomi, ylempi AMK Matkailu- ja palveluliiketoiminta, 90 op
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Restonomi (ylempi amk)
Perhetyön perusteet –opintojakson rakenne
Agrologi (ylempi AMK) Maaseudun kehittämisen tutkinto-ohjelma, 60 op
TO2.
Korkealämpötilakemia
Opetussuunnitelman rakennekuva TRADENOMI 210 OP
Elämyksellinen tiedepäivä
PAKU –Palvelupolut kuntoon!
ALUEELLISET INFOT NÄLKÄPÄIVÄ
Toukokuussa: Kesäkuussa: TO 2.5. VIRTUAALIVESIJUMPPA KLO 7.50
elokuun virtuaalivesijumpat
Esityksen transkriptio:

Kulinaariset työpajat 6op Aistinvarainen arviointi tuotekehityksessä Tutkivan, kokeellisen ja kehittävän työskentelyn menetelmät Tuotteen kehittäminen käytännössä Anja-Riitta Keinänen

Aistinvarainen arviointi tuotekehityksessä  arviointisanastot  tuoteominaisuuksien kuvaaminen  tuoteprofiilit tuotekehityksessä  aistinvaraisen arvioinnin menetelmät  aistinvarainen arviointi käytännössä  arviointiraadit  arvioitipanelit  makutestit

Tutkivan, kokeellisen ja kehittävän työskentelyn menetelmät Tuotekehityksen lähtökohdat  tuoteominaisuuksien muodostuminen  molekyyligastronomia Kokeellinen työskentely tuotekehityksessä  kokeellisen työskentelyn menetelmät  kokeellinen työskentely käytännössä Tutkimus kokeellisessa ja kehittävässä työskentelyssä  tutkiva työote  tutkiva oppiminen  kuluttajatutkimukset

Tuotteen kehittäminen käytännössä Toimeksiannot työelämästä ja T&K&I –toiminnasta (Future Food hanke) Tuotteen kehittämisen vaiheet -lähtökohta-analyysit -tuoteideoiden kehittely ja testaus -konkreettinen tuotekehitys -tuotekuvaus -tuoteohjeiden laatiminen -laatuanalyysit -hinnoittelu -lanseeraus ja markkinointi Työskentely Reston uusissa FutureFood tuotekehitys- ja kuluttajatutkimustiloissa (4.krs)

Opintojakson yhteystiedot Anja-Riitta Keinänen Yliopettaja, ravitsemis- ja elintarvikeala Työhuone S562 Microkadun kampus Vastaanottoajat (työhuone S562): ti klo 9-10, to klo 12-14, ti klo tai sovitaan sähköpostitse