Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Advertisements

Esiselvitys valtion tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
O PETUSMINISTERIÖ Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto Tutkimuksen tulosalue Olli Poropudas / /1.1. Valtakunnallisen julkaisurekisterin perustamisen.
Kristiina Hormia-Poutanen Mitä Suomessa voitaisiin tehdä? OPEN ACCESS-keskustelutilaisuus Opetusministeriö Kristiina Hormia-Poutanen, Kansalliskirjasto.
Suomen Akatemian bibliometriikkatyö: Miten bibiliometrisiä menetelmiä hyödynnetään Tieteen tila -hankkeessa? OKM:n bibliometriikkaseminaari
Tutkijan identifiointi –kyselyn tuloksia Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Yliopistojen tutkimusarvioinnit ja bibliometriikka
Yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus - profiiliryhmän selvityksiä Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
CSC:n rooli bibliometrisen aineiston tuottamisessa
Yleiskuva CSC:n palveluista Tuija Raaska
Tutkijan identifioinnin esiselvitys 2013 Tuija Raaska RAKETTI-TIEHA –ohjausryhmän kokous.
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Tutkijan identifiointi kansallisella tasolla Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy TUTKI-ohjausryhmä
Ajatuksia TUTKIn suuntaamisesta Tuija Raaska
Kannusteet ORCID-tunnisteen käyttöönottoon. Kannusteita tutkijoille ORCID-tunnisteen käyttöönottoon Tiedottaminen? – Saadaan tavoitettua vain murto-osa.
CSC:n rooli hankekaudella ja sen jälkeen Kimmo Koski, CSC.
Tutkijan identifiointi -esiselvitys Hanna-Mari Puuska, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy RAKETTI-tulosseminaari
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto JURE.
Esiselvitys tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta ja lausuntojen yhteenveto Olli Poropudas, Opetusneuvos Opetus- ja.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Julkaisutiedonkeruuseen liittyminen, toteutus ja aikataulu Informaatio- ja keskustelutilaisuus tutkimuslaitosten ja yliopistosairaaloiden liittymisestä.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Julkisen tutkimusrahoituksen toimijat Suomessa.
OKM- JULKAISUTIEDONKERUUN KÄYTÄNNÖT JA V IPUNEN Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Suunnittelija Janne Pölönen, TSV Julkaisutiedonkeruuseminaari 2014
Organisaatioiden välinen yhteistyö OKM:n näkökulmasta
Tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden liittyminen OKM- julkaisutiedonkeruuseen Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
VIRTA-julkaisutietopalvelu julkaisutiedonkeruuseminaari.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
J ULKAISUTIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUKSET OKM: N NÄKÖKULMASTA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Ehdotus CSC:n bibliometriikkapalveluista 1.Korkeakoulujen vuosittainen julkaisutiedonkeruu 2.Korkeakoulujen julkaisutietojen tilastointi ja raportit 3.WoS-
KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Juuli-julkaisutietoportaali Seminaari tutkimuslaitosten ja yliopistollisten sairaaloiden julkaisutiedonkeruusta.
TUHA-verkoston tapaaminen
Henkilöstötiedonkeruun kehittäminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto RAKETTI-TUTKI-hankkeen.
OKM:n julkaisutiedonkeruun tarkoitukset Hannu Siren, johtaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Helsinki.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisutiedot valtakunnalliseksi tietovarannoksi Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto -seminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
ATT-vaikuttavuusryhmä –alustavia suosituksia Avoin tiede ja tutkimus -hankeen työryhmäseminaari Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Julkaisutietovirrat Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan keskus Oy.
Ammattikorkeakoulujen julkaisutiedonkeruun kehittäminen Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari Turku.
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska Julkaisutiedonkeruuseminaari
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus Hanna-Mari Puuska
Tutkimustietojen näkyvyys ja hyödynnettävyys
VIRTA-julkaisutietopalvelu
Tieteellisten seurain valtuuskunta
Julkaisufoorumin kuulumiset
OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN
VIRTA-julkaisutietopalvelu
korkeakoulutuksen ja tutkimuksen ICT:n
Metlan julkaisumittarit
Julkaisujen syöttöpalvelu
Juuli-julkaisutietoportaali
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
OKM:N HALLINNONALALLE
Julkaisutietovirrat - tilannekatsaus
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Opetusneuvos Olli Poropudas Opetus- ja kulttuuriministeriö
Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen
OKM-julkaisutiedonkeruun käytännöt
ORCID-tutkijatunnisteen käyttöönoton edistäminen
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus
VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Open Researcher & Contributor iD
OKM T&K TIETOJEN TIETOPOHJA Ylitarkastaja Jukka Haapamäki.
Yliopistokirjastot bibliometriikan osaajina ja toimijoina
= = 62 9 ∙ 7 - 1= 62 8 ∙ = 62 (3 + 5) ∙ 6 = : 2 ∙ (15 – 7) = ∙ = 48 7 ∙ : 3 = 48 ( ) : 3 +
AVOIN TIEDE JULKAISUTIEDONHALLINTA METRIIKKA
Esityksen transkriptio:

Opetus- ja kulttuuriministeriön bibliometriikkatyön linjauksia vuodelle 2015 Olli Poropudas, opetusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Bibliometriikka ja tutkimuksen arviointi -seminaari 7.10.2014

Vuoden 2014 hankkeet Julkaisufoorumityö Juuli ARTIVA arviointisivuston kehittäminen julkaisufoorumipaneeleille julkaisukanavatietokanta pohjoismainen yhteistyö TSV, CSC Juuli yliopistojen raportoimien julkaisutietojen siirtäminen Juuli-portaaliin Kansalliskirjasto, CSC ARTIVA Arto-tietokannan kehittäminen Kansalliskirjasto

Vuoden 2014 hankkeet… Bibliometristen aineistojen hankinta kansainvälisiltä kustantajilta Thomson Reutersin WoS- julkaisu- ja viittaustietokannan aineisto (raakadata) Elsevierin Scopus- julkaisu- ja viittaustietokannan aineisto (raakadata) sopimusneuvottelut Kansalliskirjasto, SA, OKM Analyysikuutio WoS- ja Scopus –raakadatan muuntaminen käyttäjäystävälliseen muotoon CSC, SA, OKM vain OKM:n ja Suomen Akatemian henkilökunnalle sopimukset TR:n ja Elsevierin kanssa Yliopistojen bibliometrinen profiiliselvitys yliopistotutkimuksen tuottavuus ja vaikuttavuus OKM, SA, CSC

Vuoden 2014 hankkeet… Korkeakoulujen julkaisutiedonkeruut virtaistaminen OKM, CSC Tutkijan identifiointi tutkitaan mahdollisuutta ottaa käyttöön kansainvälinen ORCID –tutkijan tunnistamisjärjestelmä OKM, SA, CSC, Kansalliskirjasto yliopistot, ammattikorkeakoulut valtion tutkimuslaitokset, yliopistosairaalat Yhteistyö julkaisutiedonkeruussa valtion tutkimuslaitosten ja yliopistosairaaloiden kanssa CSC:n esiselvitys lausuntokierros toimintasuunnitelma

Vuoden 2014 hankkeet… Yliopistojen tutkimusarvioinnit ja bibliometriikka TaSTI Kansainvälinen yhteistyö kansainväliset bibliometriikkatapahtumat pohjoismainen yhteistyö julkaisut julkaisufoorumi bibliometriikkaselvitykset Orcid-yhteistyö

Uusia hankkeita 2015 Tutkimuksen tieteidenvälisyys Ulkomaisten tutkijoiden tieteellinen tuottavuus Yliopistotutkijoiden julkaisuaktiivisuus Kansainvälinen yhteistyö