Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus"— Esityksen transkriptio:

1 VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus
Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmän kokous Hanna-Mari Puuska

2 Uusien organisaatioiden liittyminen VIRTA-julkaisutietopalveluun
Kaikille organisaatioille suositellaan mukaan liittymistä jo syksyllä, jotta tiedonsiirtoa ehditään kunnolla testata. Testaaminen sujuvampaa, kun kaikki eivät liity mukaan samaan aikaan keväällä. Mahdolliset virhetilanteet kyetään tunnistamaan ajoissa sekä organisaatioissa että CSC:llä. Kolme uutta korkeakoulua on jo liittynyt ja kolme muuta liittymässä lähiaikoina.

3 Ammattikorkeakoulujen julkaisutietojen tallennuspalvelu
JUSTUS – julkaisutietojen tallennuspalvelun toteutus käynnistetty CSC:llä Sopimusluonnokset lähetetty kiinnostuneille organisaatioille (16 ammattikorkeakoulua, 2 tutkimuslaitosta) Ensimmäinen sopimuskausi alkaa Palvelukuvaus:

4 Julkaisukanavatietokannan laajentaminen ammatillisiin ja yleistajuisiin julkaisukanaviin
Taustalla Julkaisutiedonkeruuseminaarissa käyty keskustelu julkaisukanavatietokannan laajentamisesta muihin kuin tieteellisiä julkaisukanaviin Tavoitteena tiedon laadun ja yhteismitallisuuden parantaminen Tietokantaan viedään jatkossa kaikki julkaisutiedonkeruussa raportoidut ammatti- ja yleistajuiset lehdet ja kustantajat, joilla on ISSN tai ISBN Alustavasti näitä kanavia ei voi hakea Julkaisufoorumin hakusivun kautta listaa on kuitenkin mahdollista hyödyntää excel-tiedostona tai REST-rajapinnan kautta esim. korkeakouluissa, JUULIssa tai JUSTUS-palvelussa

5 Julkaisufoorumin päättelysääntöjen muutokset ja vaikutukset VIRTA-julkaisutietopalveluun
Julkaisufoorumi on päättänyt, että konferenssit käsitellään jatkossa konferenssin nimen sijasta lehden tai sarjan ISSN-tunnuksen perusteella Poikkeuksena tapaukset, joissa konferenssin taso poikkeaa julkaisukanavana toimivan sarjan tai kustantajan tasoluokasta Konferenssien nimet korvataan julkaisukanavatietokannassa ISSN-keskuksesta löytyvällä sarjan nimekkeellä Muutokset päivitetään julkaisukanavatietokantaan vuoden 2017 alussa Päättelysääntöjä sovelletaan kerättäviin julkaisutietoihin vuoden 2016 julkaisuista lähtien VIRTAan jo siirrettyjen vuoden 2016 julkaisujen osalta  kanava- ja tasoluokkatieto tyhjennetään. Näille julkaisuille ajetaan VIRRAssa kanavat ja tasoluokitukset uudelleen uusien päättelysääntöjen mukaisesti vuoden 2017 alussa.


Lataa ppt "VIRTA-julkaisutietopalvelun tilannekatsaus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google