Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari 21.-22.11.2006 Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Advertisements

RuokaKouvola2020 TR/Ohjausryhmä Kouvolan kaupunki.
Suomen Yrittäjäopisto NUORTEN AIKUISTEN OSAAMISOHJELMA Työseminaari III, Kuopio SYO -case.
Ilkka Nieminen PIENET- JA KESKISUURET TAVARANTOIMITTAJAT KAUPAN YHTEISTYÖKUMPPANEINA KALAVIIKKO 2008 JOHTAJA ILKKA NIEMINEN PÄIVITTÄISTAVARAKAUPPA.
Ilkka Nieminen Päivittäistavarakauppa ry
Lähikeittiöneuvojat ammattikeittiöiden apuna hankintalain soveltamisessa Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
ESR AJANKOHTAISTA ESR –OHJELMASTA YTR:n HANKESEMINAARI ylitarkastaja Leena Uskelin, työministeriö.
Yhdessä Suomessa ja Euroopassa
Yhteistyöryhmä maaseutupolitiikan tekijänä Pori Heli Siirilä Maaseutuasumisen teemaryhmä.
Koulutus ja viestintä yhteistyön välineinä Siru Aura, ohjelmavirkailija, tiedotus ja koulutus Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelma p ,
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
ELINTARVIKEKEHITYKSEN OSAAMISKESKUSOHJELMA Foodwest Oy.
PK-kehittämispalvelut
Maaseutuverkoston ajankohtaiskatsaus
PORI Taloyhtiöiden info-ilta Tapio Kallioinen Projektipäällikkö Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy.
1. Maatalouden tuotantokustannusten alentaminen uusien innovaatioiden avulla Viljelijöiden, maa- ja metsätaloustuotteita jalostavien yritysten, markkinatoimijoiden,
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
Vuolenkoski ja OmaVerkko
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Oululaisen Pelitoimialan Järjestäytyminen. Oululainen Pelitoimiala •Ouluun on vuosina perustettu kymmenkunta uutta pelitoimialan yritystä •Tällä.
RUOKAKOUVOLA VIESTINNÄN PROSESSI VISIO RUOKAKOUVOLA TAVOITTEET PÄÄMÄÄRÄT.
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
MUUTOKSESSA MUKANA Monikulttuurisuushanke 9/2008 – 1/2011 Maaseudun Sivistysliitto Pohjois-Suomen aluekeskus.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Projekti: Iso rinkeli.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
Teknologiateollisuuden tilanne ja näkymät alueittain
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
VTR/ts HP 2014 HallituspartneritYdinviesti
ProAgriaYrityspalvelut Menestyksen mahdollisuuksia ProAgrian palvelut ovat investointeja tulevaisuuteen.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Maaseuturahasto Satakunnassa
Mari Pajala Ympäristöasiantuntija Elinkeinoelämän energiatehokkuussopimukset - Autoalan toimenpideohjelma.
Joensuun seudun aluekeskusohjelma Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen JOSEK Oy.
KESKI-SUOMEN KEHITTÄMISEN HAASTEET
MAASEUTUPOLIITTINEN SELONTEKO MAASEUTUPOLIITTINEN KOKONAISOHJELMA ”Maaseutu – hyvinvoinnin lähde” Valmisteluprosessi ja.
EAKR-toimenpideohjelmat Tilannekatsaus kevät 2014 Pohjois-Suomen EAKR-seurantakomitean kokous Kokkola, TEM/Alueosasto Rakennerahastoryhmä.
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Helsinki Anu Perttunen.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
ViND – Visuaaliset ja Nopeat Demot -koulutushanke
ELY-keskusten palvelut kansainvälistyville yrityksille
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
Vuoden 2011 valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun teemat Kirsi Viljanen Maaseutuylitarkastaja YTR:n hankeryhmän sihteeri.
Aikuiskoulutuksen kriittiset menestystekijät – käytännön toimenpiteet Merja Talkio- Vilanen Taustavaikuttajia: - julkisen sektorin muuttuvat.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Voimistuvat kylät-kampanja kaikkien toimintaryhmien alueilla - alueellista jatkotyötä Eero Uusitalo YTR:n pääsihteeri SYTY ry:n puheenjohtaja.
Rakennerahastoviestintä
KAUSTISEN SEUTUKUNTA Esittely SEUTUVALTUUSTO Petri Jylhä.
Innova Länsi-Suomen akk
Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittäminen Satakunnassa - strategioista toimenpiteisiin Palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi Porin.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Verkko-opetuksen kehityssuuntia Pohjois-Savon tietoyhteiskuntastrategiaseminaari Ulla Voutilainen vararehtori.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Osaava Itä-Suomi -verkosto Osaava Itä-Suomi hankkeen kuvaus Osaava Itä-Suomi hanke on viiden itäsuomalaisen aikuiskoulutustoimijan yhteinen Työelämän kehittämis-
LUONNONTUOTEALAN YRITTÄJYYS MENESTYKSEEN – pohjoiskarjalaisia näkökulmia Juha Rutanen, Irja Mäkitalo, Katri Kranni Luonnontuotealan teemaryhmä Aluetilaisuus,
Valtakunnallinen jätesuunnitelma
BerryGrow –hankkeen tavoitteet ja toimenpiteet
Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 Tilannekatsaus Pohjanmaan ELY-keskus Sirkku Wacklin.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
International Green Week 2019 Suomi messujen partnerimaa
Hanasaari ruotsalais – suomalainen kulttuurikeskus
Arvot julkisten hankintojen taustalla
Paikallista ruokaa päivittäistavarakauppaan elintarvikealan mikroyritysten valmentaminen päivittäistavarakaupan yhteistyökumppaneina Ilkka.
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Esityksen transkriptio:

Elintarvikeyrittäjyyden kehittämisen hankeseminaari Joensuu Katsaus Ruoka-Suomen vuoden 2006 toimintaan Kirsi Viljanen, Ruoka-Suomi – teemaryhmä, MMM

3143 elintarvikeyritystä, joista: 91% pieniä, alle 20 hlöä työllistäviä pk-yrityksissä km. 2,8 henkeä/yritys hieman yli 60% yrityksistä leipomot, teurastus ja lihanjalostus, vihannesten, hedelmien ja marjojen jalostus –toimialoilla yrityksistä eniten Uudellamaalla, Varsinais- Suomessa, Satakunnassa ja Pohjois- Pohjanmaalla lähes 77 % yrityksistä sijaitsee maaseuduksi luokiteltavalla alueella

Uusi Ruoka-Suomi -teemaryhmä: tavoitteena: omalta osaltaan tukea ja edistää suomalaista elintarvikealan pk-yrittäjyyttä alan kehittymisessä kilpailukykyisemmäksi, monipuolista osaamista hyödyntäväksi ja kuluttajalähtöisten laatutuotteiden tuottajaksi osa Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän kokonaisuutta

Keskeiset toiminnot vuonna 2006: pk-elintarvikealan imago- ja menekinedistämisstrategian koostaminen elintarvikelainsäädäntö; lausunnot ja sisällöstä informoiminen Ruoka-Suomi –tiedote, yritystilastot, aktiivinen tiedotustoiminta (artikkelit ym.), Farmari, Ruoka-Messut hankkeiden ohjausryhmätyöskentely, hankeideointi, kv-yhteydet YTR:n erityisohjelma - elintarvikeosio

ELINTARVIKEALAN PK-YRITYSTEN IMAGO- JA MENEKINEDISTÄMISSTRATEGIA TYÖTAPA:  Ruoka-Suomi –teemaryhmän kokoukset syksystä 2005=>  epävirallinen pienempi ”imagoryhmä”  alueelliset 3 kpl tilaisuudet helmikuussa 2006  asian esittely useissa Ruoka-Suomi –tiedotteissa ja tilaisuuksissa  strategialuonnos RS:n lisäksi kommentoitavana RS:n nettisivuilla touko-kesäkuussa 2006  lisäksi pyydetty suoraan kommentteja tutkijoilta ym.  YTR ja sihteeristökäsittely syksyllä 2006 VISIO 2013: Elintarvikealan pienyritysten tuotteet ovat keskeinen osa kuluttajien arkea. Pienyritysten laadukkaat tuotteet ovat kilpailukykyisiä ja antavat merkittävää arvonlisää sekä kaupan että matkailu- ja ruokapalvelujen valikoimiin

KEHITTÄMISTOIMENPITEIDEN SUUNTAVIIVAT: Pitkäjänteisyys Toistettavuus Asiakaslähtöisyys KÄYTÄNNÖN TOIMENPITEET: Valtakunnallinen ydinviesti, imagoslogan tai viestinnällinen ilme Kustantamattoman viestinnän hyödyntäminen Viestinnän, myynnin ja markkinoinnin koulutusta Tapahtumadokumentoinnin kehittäminen ja tiedottaminen Vuosittainen kampanja elintarvikeyrittäjyydestä Ammattikeittiömessujen hyödyntäminen Päiväkodit, koulut ja elintarvikealan yritykset läheisempään yhteistyöhön Suomalainen ruokakulttuuri esiin Rahoitusmenettelyjen ja -tulkintojen yhtenäistäminen