Lasten suojelu – jokaisen tehtävä AMK

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajataustaiset nuoret ja koulutus
Advertisements

Tietotaitotalkoot-hanke Mikä se on?. Tavoitteena toimiva tietoyhteiskunta • Kansalaisille tietoyhteiskuntavalmiuksia • Tietotekniikkaosaajien ja aktiivisten.
HUOLI PUHEEKSI TAAKKA KEVEÄMMÄKSI
Jukka Pyhäjoki, Stakes Oppilashuollon kehittämishanke Lahti
Varhaisen puuttumisen menetelmiä
Good Karma = Hyviä Seurauksia
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Maailma rakentuu yhdessä yrittämällä! Yhdistyneiden Kansakuntien kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...

Perhesosiaalityö Kokkolassa
Case: UNIC-Services Oy. UNIC-Services Oy  Perustettu 1993, perustaja Saara Remes- Ulkunniemi  Yritys tarjoaa koulutuspaveluita eri puolilla Suomea 
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
Mitä varhainen puuttuminen on?
10 vinkkiä voimaantumiseen
STARTTI PAREMPAAN ELÄMÄÄN!
Lukemaan oppii vain lukemalla
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Nuorisourheilun laatuseura Lähtökohtana jokaisesta mukaan tulevasta lapsesta huolehtiminen Sinetin seuralle myöntää lajiliitto Seura mukana valtakunnallisessa.
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Järvenpään Varpu-loppuseminaari Tom Arnkil, tutkimusprofessori, Stakes
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
VARHAINEN AVOIN YHTEISTYÖ Eettiset periaatteet Valtakunnallinen VARPU-verkosto Tutkimusprofessori Tom ARNKIL / Terveyden ja hyvinvoinnin.
Projektin nimi: Iso rinkeli
Opiskelijan kannustaminen työssäoppimiseen ja näyttöihin Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinnossa Nakkila Pirkko
NEUVOLAN PERHETYÖ
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
Järvenpään kaupunkiKaarina WilskmanTekijä, muokkaa Perustyylissä Varpusta vaarin ja vaariin, myös seutuyhteistyössä VARPU-seminaari Kaarina.
Kielitaito on kilpailuetu
Työntekijän kokemuksia asiakkaan kohtaamisesta jalkautuvassa työssä
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Onnistuivatko opit ? Markus Seppelin Sosiaali- ja terveysministeriö Onnistuvat opit –hankkeen valvoja.
TILASTOKUVIO kuvio on voimakkain tapa esittää tietoa
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
TIETOA VAPAAEHTOISEN A2-KIELEN (SAKSA, RANSKA) VALINTAAN LIITTYEN
Pilottihankkeiden onnistumiset, hankaluudet ja opinpaikat Veronika Honkasalo
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Palautteen antaminen ja saaminen
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
W w w. h a m k. f i TUPA - Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus Lähipäivä 4 KEHITTÄMISTILANTEEN ARVIOINTI – TUPA-KEHITTÄMINEN OPETTAJAN TYÖN JA OPPILAITOKSEN.
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Savonlinna Varhainen puuttuminen koko kunnan tasolla – kohti avointa yhteistoimintaa.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
AJ 2006 Huoli puheeksi –koulutusten koetut vaikutukset Arja Jääskeläinen 2006.
EI HUOLTA PIENI HUOLI TUNTUVA HUOLI SUURI HUOLI
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Varhaisen vaiheen moniammatillinen yhteistyö
Hyvinvoinnin integroidut toimintamallit
Hyvä hallinto, strategiset tavoitteet ja uuden perustuslain henki
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Plan ~Perustettu v (suomessa 1998)
Hyvien käytäntöjen dialogit Yhdessä eteenpäin työpaja 25. 4
Tajua Mut! -toimintamalli koulutus
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
Miten LAPE kohtaa lapset, nuoret ja perheet maaseudulla?
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Lasten suojelu – jokaisen tehtävä 13.1.2011 AMK Huolen vyöhykkeistö varhaisen avoimen yhteistoiminnan perusteena Liisa Ahonen

” Aina kun lapsen tai nuoren elämässä tapahtuu jotain kamalaa, joku taho kertoo, että olivathan ongelmat jo vuosia nähtävissä. Jos ne kerran nähdään ja tiedetään, miksi ei auteta ajoissa?”

Kohti vastavuoroista tapaa toimia Sektorikohtainen erikoistuminen on vahvaa, sektorirajat ylittävä yhteistyö heikkoa Toimintajärjestelmät on sektorijakoisia. Ihmisten arki ei ole. On tarpeen ylittää rajoja asiakkaiden ja heidän läheisverkostojensa suuntaan sektoreiden, yksiköiden ja ammattikuntien välillä johdon ja alaisten välillä julkisten, yksityisten ja 3. sektorin tuottajien välillä Tavoitteena: vastavuoroinen, kuunteleva asenne toista kohtaan yhteinen kieli ja jaettu ymmärrys vaalitaan yhdessä jatkamisen mahdollisuutta

Varhaisen avoimen yhteistoiminnan periaatteet Varhain: Kun toimintamahdollisuuksia on runsaasti. Ei sivusta seuraten – ellei se ole ammatillinen valinta Avoimesti: Luottamussuhteita vaalien. Ei selän takana, vaikka asiantuntijakeskeisyys houkuttaisi Yhteistoiminnassa: Voimavarat kooten – unohtamatta tärkeimpiä resursseja eli läheisverkostoja Koskaan ei ole liian aikaista olla avoin Koskaan ei ole liian aikaista suuntautua yhteistoimintaan Koskaan ei ole liian aikaista ryhtyä dialogiin. HUOM! Varhaisen puuttumisen eettiset periaatteet www.varpu.fi

Varhaista avointa yhteistoimintaa tukee se, että - Kaikilla lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa työskentelevillä on sellaisia työkäytäntöjä, jotka tukevat huolien tunnistamista ja niihin tarttumista Tarvittaessa tukena on yhteistyöverkosto, jolta voi saada lisäapua Yhteistyössä hyödynnetään ja arvostetaan erilaista osaamista Käytössä on tasavertaista ja kunnioittavaa vuoropuhelua ja rakentavia työmenetelmiä

Huolen vyöhykkeistö Arnkil & Erikssonin mukaan EI HUOLTA 65 % PIENI HUOLI 25 % HARMAA 8 % VYÖHYKE SUURI 2 % HUOLI Asiat toimivat, yhteistyösuhteisiin ei tarvitse erikseen orientoitua Pieni huoli tai ihmettely käynyt mielessä. Luottamus omiin mahdollisuuksiin hyvä. Ajatuksia lisävoimavarojen tarpeesta. Huoli kasvava; luottamus omiin mahdol-lisuuksiin heikkenee. Mielessä tarve lisävoima-varojen ja kontrollin saamisesta. Huolta paljon ja jatkuvasti: lapsi/ nuori vaarassa Omat keinot loppumassa tai lopussa. Muutos tilanteeseen saatava heti. Vyöhykkeet ovat omien toimintamahdollisuuksien ja –velvoitteiden tunnustelua varten. Niillä sijaitsee työntekijä työskentelysuhteineen. Vyöhykkeet eivät ole missään nimessä lasten ”sijoittelua” ja rekisteröintiä varten.