Kuinka Suomi pidetään vetovoimaisena sekä omille että ulkomaisille yrityksille? I Suomalainen kasvu- ja sivistysprojekti on menestystarina Friedell: kaikki.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
People make it work!. Mistä johtuu se, että... • vain 10% strategioista toteutuu? • henkilöstöstä noin 5% on.
Advertisements

1 Exporting Culture – Kulttuuriviennin ammattilainen -valmennus.
Suomen haasteet globaalitaloudessa I •Suomalainen kasvu- ja sivistysprojekti on menestystarina… •…mutta sitä ei voida sellaisenaan jatkaa •Kaikki historia.
Sisämarkkinoilla selvitään, mutta Miten käy EU:n sosiaalisen ulottuvuuden globalisaation puristuksessa?
Ehkäisevän päihdetyön kehittämishanke Jari Päkkilä Turun kaupungin terveystoimi.
KESKI-SUOMEN MATKAILUN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Keski-Suomen matkailuparlamentti VELI-PEKKA PÄIVÄNEN.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Hallitusohjelmaodotukset yrittäjyyden edistämiseksi Yrittäjävaltuuskunnan kokous PK-johtaja Pentti Mäkinen.
Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma Vesa Vuorenkoski Tiedotustilaisuus
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
Satu Helmi & Ismo Kantola
Itä-Suomen ESR-päivät Opetusministeriön puheenvuoro Merja Niemi Opetusministeriö.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Maailmantalouden muutoksesta ja Euroopan talouden haasteista Erkki Liikanen Pääjohtaja Suomen Pankki.
•EAKR-OHJELMA EP:N ERESAUTTAJANA Timo Urpala.
Tykkimäki -brändi. Brändisisältö Tykkimäk i Brändisisältö Tykkimäk i Omistajien tahtotila.
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
© Stuba Nikula, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, , 5 HEHTAARIA KULTTUURIA 250 VUOKRALAISTA 16.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND Akatemiasta markkinapaikalle – käytännön kokemuksia Seppo Honkapohja, Suomen Pankki Esitetyt mielipiteet.
LÄHELLÄ MUTTA SILTI NIIN KAUKANA - Kansalainen ja EU Teija Tiilikainen Eurooppa-tutkimuksen verkosto.
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND 1 Maailmantalouden näkymät ja Suomen haasteet Pääjohtaja Erkki Liikanen
Eikö talous enää kasva? Timo Lindholm / Sitra
V INKA Road Show &Meripohjolan uudistuva metalli- ja konepajateollisuus Risto Pietilä Nivala, Raahe, Oulu, Kemi
Kunta- ja palvelurakenneuudistus Päijät-Hämeen aluevaiheen seminaari Vesa Harmaakorpi Vesa Harmaakorpi Professori Innovaatiojärjestelmät Lappeenrannan.
Vaasa Johnny Åkerholm.  2008  2019 ◦ 65 vuotta täyttäneet+ runsaat 1/3 ◦ Huoltosuhde50  64 (Huoltosuhde = Alle 15-vuotiaat ja yli 64-vuotiaat.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
SUOMEN PANKKI | FINLANDS BANK | BANK OF FINLAND 1 Suomen talouden näkymät Pääjohtaja Erkki Liikanen
Globalisaatio ja Suomi I Kansainvälisen työnjaon ja yhteisten markkinoiden laajentuminen jatkunut vuosituhansia, tietoisuus tästä uutta - tavaroiden ja.
Suomi 2028 – Suomi ja globaali maailmantalous I Globalisaatio edennyt vuosituhansia Teollinen vallankumous kiihdytti globalisaatiota; Suomi tuli todella.
SRV – Rakentavasti erilainen
Askel aikaa edelle Maailma haastaa – suomalainen työvoima vastaa Leila Kostiainen
MILTÄ SUOMEN TULEVAISUUS NÄYTTÄÄ? I
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
KUINKA KILPAILUKYKY SÄILYTETÄÄN GLOBALISOITUVASSA TALOUDESSA I Kansainvälisen työnjaon ja yhteisten markkinoiden laajentuminen jatkunut vuosituhansia -
Globalisaatio – taloudelliset vaikutukset Suomeen I
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
O PETUSMINISTERIÖ //1. KULTTUURIVIENTIOSAAMISEN KEHITTÄMINEN SUOMESSA Kulttuuriviennin valmisteluryhmän puheenjohtaja Johan Storgård, teaterchef Svenska.
Osuuspankkien menestys eurooppalaisessa talouskriisissä Panu Kalmi Vaasan yliopisto OP-Pohjola-ryhmän tutkimussäätiön teemapäivä
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Investointi strategisena päätöksenä. ”PÖYTÄKIRJAOTE” Investointi on kannattava, Ei vaaranna yrityksen maksuvalmiutta ja Tukee yrityksen valitsemaa strategiaa.
Innovatiiviset julkiset hankinnat – yritysten mahdollisuudet uuteen liiketoimintaan Tuomas Lehtinen HSY Älykäs Vesi
ONKO EUROOPPA JAPANIN TIELLÄ? OP-ryhmän tutkimussäätiön teemapäivä VTT Jaakko Kiander.
Yrittäjyyden vaikutus alueeseen Alueen vaikutus yrittäjyyteen Pia Arenius, professori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
Julkiset tietoaineistot hyötykäyttöön 4VOITTO. I) Ongelman asettelu –Miten käyttäjäryhmien motiivit ja tarpeet saadaan tyydytettyä julkisen datan avulla?
Asuntomarkkinat Asuntovaikuttajien areena Hotelli Scandic Park Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Mikä on järkevää alue- ja kaupunkipolitiikkaa?
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
HYVINVOINTI JA SOSIAALIPOLITIIKKA Toni Uusimäki
TEKNISEN KONSULTOINNIN TOIMIALARAPORTTI Timo Metsä-Tokila.
OP Ryhmän tutkimussäätiön teemapäivä Vallila Helsinki Elinkeinoministeri Olli Rehn Raha- ja talouspolitiikka pitkittyneessä 0-kasvun ja 0-koron.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Uusimman tiedon ja osaamisen tuottaminen ja hyödyntäminen.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
VAU:n huippu-urheilustrategia
Insinööri (ylempi AMK), ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma
Pentti Mäkinen Korruption vastainen verkosto
Suomen talouden tulevaisuus
VAU huippu-urheilustrategia
HAMK, Forssa Logistiikkafoorumi
Globalisaatio s. 80-> 1. Mitä globalisaatiolla tarkoitetaan? 2. Pohdi globalisaation kehitysmaille ja niiden ihmisille aiheutuvia etuja ja haittoja (taloudelliset,
Talouskasvun hidastuminen: historia ja tulevaisuus
Matkailuyrityksen tämän hetken haasteet ja menestys-tekijät Lapissa
Ensimmäinen ja toinen moderni
Päämajasymposium Mikkeli Reijo
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
HYVINVOINTIVALTION HAASTEET
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
Suomalainen palkkarakenne: muutokset - syyt - seuraukset
TUOTANNONTEKIJÄT s
Esityksen transkriptio:

Kuinka Suomi pidetään vetovoimaisena sekä omille että ulkomaisille yrityksille? I Suomalainen kasvu- ja sivistysprojekti on menestystarina Friedell: kaikki historia on legendaa; Suomenkin menestystarina voidaan kirjoittaa monella tavalla Snellmanilaista kasvu- ja sivistysprojektia ei voida sellaisenaan toistaa Valtiokeskeisen päätöksenteon olosuhteista on siirrytty hajautetun päätöksenteon olosuhteisiin Kansallisvaltiolla edelleen tärkeä rooli… –Verotus, koulutus, tutkimus, instituutiot, infrastruktuuri, julkisten toimintojen tehokkuus …mutta suutari pysyköön lestissään Pentti Vartia OP-ryhmän Tutkimussäätiön teemapäivä maanantaina , Kallvik

Kuinka Suomi pidetään vetovoimaisena sekä omille että ulkomaisille yrityksille? II Suomi hyötyy globalisaatiosta –Tavaroiden ja palvelujen kauppa; työn, pääoman ja yrittäjien liikkeet; tiedon ja kulttuurin siirtyminen –Vastavuoroisuus ”globaaleilla sisämarkkinoilla” Miksi Suomesta yrityksen sijaintipaikka? –Periferian, ilmaston, pienen kielialueen ym. ongelmat –Löytyykö luonnonvaroja, suuria markkinoita, tai kustannussäästöjä? –Entä osaamista ja koulutettua työvoimaa? –Ovatko instituutiot ja infrastruktuuri kunnossa? Tuleeko Suomeen finanssisijoituksia? –Tuotto, riskien hajoittaminen, lainsäädäntö ja verotus –Kansainvälinen omistus luo kansainvälisiä vertailukohteita –Kotimaisten omistajien suosiminen Pentti Vartia OP-ryhmän Tutkimussäätiön teemapäivä maanantaina , Kallvik

Kuinka Suomi pidetään vetovoimaisena sekä omille että ulkomaisille yrityksille? III Verokilpailu on osa kansallisvaltioiden järjestelmäkilpailua –Verokeskustelu varjonyrkkeilyä julkisen sektorin koosta –Eläkejärjestelmien kehittäminen edennyt hyvin –Työvoima alkaa supistua, yksityinenkin sektori tarvitsee työvoimaa Rakenteellisia vetovoimaa tukevia toimia –Fyysisten ja henkisten investointien tehokkuus: esim. koulutuksen kansantaloudellinen tuotto, mestareita vai maistereita? –Siirtolaisten integroiminen, Suomella ei ole siirtolaisuuspolitiikkaa –Julkisten toimintojen tehostaminen; tekniset, organisatoriset ja institutionaaliset innovaatiot –Tutkimus- ja tuotekehitystoiminnan riittävyys –Yrittäjyyden ja luovuuden tukeminen Pentti Vartia OP-ryhmän Tutkimussäätiön teemapäivä maanantaina , Kallvik

Kuinka Suomi pidetään vetovoimaisena sekä omille että ulkomaisille yrityksille? IV Ekstensiivisesta intensiiviseen Muutoksen ja luovan tuhon hyväksyminen Suomi on pärjännyt hyvin… …mutta menestys on aina ansaittava uudelleen Pentti Vartia OP-ryhmän Tutkimussäätiön teemapäivä maanantaina , Kallvik