Www.helsinki.fi/ruralia Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli 21.9.2011 Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Advertisements

Helsingin yliopisto ja akateeminen maahanmuutto Markus Laitinen, Markus Laitinen. Kansainväliset asiat.
Maaseutukehitys. Leader Älä anna ideasi olla pelkkä ajatus -toteuta se!
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Perjantai, 27. kesäkuuta 2014 SOVELTAVAA TUTKIMUSTA TYÖ- JA ELINKEINOELÄMÄN TARPEISIIN Ammattikorkeakoulut osana suomalaista innovaatiojärjestelmää Arenen.
Ammattikorkeakoulujen haasteet TKI-toiminnalle Erja Heikkinen
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Yhteisöllisyyden uusi tuleminen
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Konteksti – yrittäjyyskasvatuksen oppimisympäristöt
-Yhteistyötä, yhdessä oppien kohti globaalia ympäristövastuuta - Pitkäjänteistä toimintaa kestävän vastuun rakentamiseksi - Meillä hyviksi koettujen toimintamallien.
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminta Kuinka rajata ja määritellä TKI-opintopisteet? Kaisu Piiroinen.
Maanmittauspäivät 2011 Porissa Torstai Luentolinja 1 Kartastotehtävien strategia Antti Vertanen Maa- ja metsätalousministeriö.
AMK tutkimuksen tulevaisuus Tulevaisuustyöpaja 2/Aluekehitys
TKI- päivät AMK tutkimuksen tulevaisuus *Muuttumaton (jatkuvan) kasvun skenario *Katastrofiskenario *Paluu menneisyyteen skenario *Muutos-skenario.
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
Johtajuus ja kansainvälisyys Siniboss 7. 6
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Otaniemen yhteisön mahdollisuudet Mielikuva tänään Otaniemi tulevaisuudessa Otaniemen kehitys Oy Maija Hämäläinen Otaniemen kehitys Oy.
Kestävään kehitykseen kasvattaminen kemian opetuksessa DI, FM, Marianne Juntunen Kemian opetuksen keskus, Helsingin Yliopisto.
Kestävän energiahuollon alueellinen vaikuttavuus Verkosto- ja hanketapaaminen TAMPERE Ruralia-instituutti.
Espoo-strategia, toimeenpano ja toteutuminen vuonna tarkastuslautakunta kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
Seutukaupunki Mikkelin edustajan puheenvuoro. Uusi hallitus uudistaa kuntarakenteen.
Copyright © 2007 Accenture All Rights Reserved. CIO of Year - Haastattelut Keskeiset havainnot Jouni Hakanen - Senior Executive, Accenture Helsinki
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Korkeakoulujen IAM-verkosto Jari Järvinen, HAMK 1/10/20151.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Tulevan hallituskauden tiede- ja yliopistopoliittiset painopisteet (Edistyksellinen tiedeliitto ) Rehtori Keijo Virtanen Turun yliopisto Suomen.
Kuinka asiakasta palvellaan hyvin? Näkökulmia yritysten tarpeiden tunnistamiseen ja oppilaitosten palveluiden kehittämiseen Salla Koivunen, Edupoli.
Tekesin organisaatio, verkosto ja budjetti. Tekes DM Kasvu- yritykset Nuoret yritykset Suuret yritykset ja julkiset organisaatiot.
TABUT - mistä ei voi puhua, siitä ei enää vaieta Yleis- ja seutusuunnittelun perusteet YSS 07 SMASH ASEM (valokuva Olli Salo)
Seutukaupunki- seminaari Mikkeli Kehittämisjohtaja Erkki Välimäki Seinäjoen kaupunki.
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
ET2050 Euroopan alueiden tulevaisuus Timo Hirvonen
Osuustoimintatutkimuksen päivä 2008 Kuopio Kuopion yliopisto Osuustoiminnan neuvottelukunta Osuustoiminnan opetus: kommenttipuheenvuoro Tapani.
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio Ruralia-instituutti / Pekka Hytinkoski / Osuustoiminnan opetusverkosto.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
KULTTURIENVÄLINEN VIESTINTÄ
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Vuoden 2011 valtakunnallisten maaseudun tutkimus- ja kehittämishankkeiden haun teemat Kirsi Viljanen Maaseutuylitarkastaja YTR:n hankeryhmän sihteeri.
Tampereen seutu valtakunnallisesta alueiden kehittämisen näkökulmasta Seutufoorumi Tampere Ulla-Maija Laiho, kehitysjohtaja SM/aluekeskusohjelma.
Nuorisopalveluiden tavoitetila
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
INNOhyvä kulttuuri ja hyvinvointi, KIT-kärkihanke 1 Ongelma: Nuorten työttömyys ja syrjäytyminen Tarve: Nuorten integroiminen ja osallistumisen edistäminen.
TALOUSHALLINTO UUDISTUU 2010 ALKAEN Camilla Elander Kvestuuri
TUHAT tutkimustietojärjestelmä Matri-seminaari Arja Lappalainen
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Innovatiiviset kaupungit
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS - hanke
SeAMK kehittämisohjelma Kehittämisseminaari Tapio Varmola.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
Vaikuttavuutta yhteisellä tahtotilalla Uusimaa-ohjelman merkitys korkeakoululle KT Susanna Niinistö-Sivuranta vararehtori – opetus ja aluekehitys,
Kaupunkiakatemia Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Helsingin kaupunki KATUTILA JA KATUJEN KULTTUURIT Case Helsingin kaupungintalon "Lab”
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
OSUUSTOIMINNALLISEN YRITYSVERKOSTON JOHTAMINEN
VAU:n huippu-urheilustrategia
Yhteinen tavoitteemme
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Itä-Suomen yliopisto – monialainen, kansainvälinen tiedeyliopisto
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Keskustelukooste hyvien kehittämistyön edellytysten luomisesta
Kankaanpään kaupungin opetustoimen laatukriteerit, resurssien saavutettavuus ja osaaminen
Esityksen transkriptio:

Kumppanuudella ratkaisumalleja KOMIS – Kunta ja paikalliskehityksen hallinta Mikkeli Sami Kurki johtaja, professori Ruralia-instituutti, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti / Sami Kurki / Riistakantojen hoitosuunnitelmat1

Komis – yhteistyö HY:n ja Ruralia-instituutin tulokulmasta - Helsingin yliopiston strategiapäivitys loppusuoralla: tavoitteena Huipulle ja Yhteiskuntaan - Ruralia-instituutin visio: edelläkävijä yliopiston yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja vuorovaikutuksen toimintamallien kehittäjänä - Ruralia-instituutin arvoissa keskeisenä: Ratkaisunhalu! - Tavoitteena strategiset ja kestävät kumppanuudet (Ruralialla yhteistyösopimukset kolmen kunnan kanssa: Komis)

Komis on rikastavaa vuorovaikutusta - Uuden teoreettisen tiedon ja käytännön kokemukseen perustuvan ymmärryksen luovaa yhdistelyä - Vuorovaikutuksen ytimessä: toimijoiden keskinäinen arvostus, osaamisten sopiva heterogeenisuus, luovuus ja riittävä aika - Kiinnostavaa on valita työotteista haastavin eli ratkaisukeskeisyys - Käytännössä: - kaupunkien toimintamallien vertailua ja analysointia - Uusien ’häirikköajatusten’ etsimistä kuntamaailman ulkopuolelta - Täysin uusien toimintamallien tuotekehitystä ja pilotointia - Kansainvälistä verkostoitumista ja uuden relevantin osaamisen paikantamista

/ Henkilön nimi / Esityksen nimi4 Komis on vahva ja ajankohtainen ulkopuolisen silmin - Kouvola, Mikkeli, Seinäjoki ja Helsingin yliopisto ovat kaikki alansa kansallista kärkeä ja vahvan ’brändin’ organisaatioita - Kuntaorganisaatioina Komis –kaupungit ovat ottaneet askeleita, joita todennäköisesti muut seuraavat. - Komis –kaupunkien haasteet ovat yhteiskunnan kehityksen keskiössä: Palveluiden organisoiminen, paikallisten kehitysimpulssien generoiminen, osallisuuden ja innostuksen kasvattaminen, kestävä kehitys (EU ja kansalliset politiikat). - Komis –kaupungit ovat myös maaseutumaisten alueiden kehityksen avaintoimijoita (maaseudun resurssit ja niihin kohdistuva uusi kysyntä / kuntalaisten tasa-arvoisuus ja palveluiden saavutettavuus)

/ Henkilön nimi / Esityksen nimi5 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä - Komis on tulevaisuuden seutukaupungin Living Lab. Julkiset organisaatiot tarvitsevat samanlaista tuotekehitystä ja siihen panostamista kuin yritykset. Komis tulee houkuttelemaan kasvavia kehityspanostuksia ja myös uusia toimijoita. Ruralia-instituutin pyrkimyksenä ei ole monopolisoida Komis – kaupunkien yliopistoyhteistyötä tai arvioida väärin omaa osaamistaan

/ Henkilön nimi / Esityksen nimi6 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä Komis -kaupungit saavat testattuja toimintamalleja, sisäisesti viestin asioiden ottamisesta vakavasti ja kriittisen massan, jota ei voi ulkopuolelta kevyillä heitoilla haastaa. Henkilöstön toimenkuviin kiinnostavan ulottuvuuden sekä kehittämistyöhön uusia ulkopuolisia resursseja.

/ Henkilön nimi / Esityksen nimi7 Kunta ja paikalliskehityksen hallinta - Ratkaisuja etsimässä Ruralia-instituutti ja sen n. 20 aluekehityksen parissa toimivaa asiantuntijaa saa lähes ainutkertaisen empiirisen kentän ja laajan vuorovaikutuspinnan kuntaorganisaatioihin (kysymysten yhteinen muotoilu ja raikas palaute). Kansainvälisesti korkeatasoisia tieteellisiä julkaisuja, meriittejä toimimisesta edelläkävijänä yliopiston yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen kehittäjänä ja ulkopuolista rahoitusta.

/ Henkilön nimi / Esityksen nimi8 Komis on kuin suoraan Win-Win toiminnan oppikirjasta! KIITOS!