ESIMERKKI: URHEILUSEURAN STRATEGISTEN PERUSASIOIDEN KONKRETISOINTI

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry
Advertisements

STRATEGIA 2016 – JALKAPALLOA JOKAISELLE ©2012 VJS.
VISIO Maajoukkueet ovat kilpailukykyisiä huippumaiden kanssa ja eri ikäluokkien MM-kisoissa saavutetaan loppuottelupaikka. Kansallinen kilpailutoiminta.
FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
”Suomalaisen valmennusosaamisen kehittäminen” Valmentaja + Urheilija
MIKÄ ON TIIMI?.
FC WILD Tyytyväisyyskysely Yleistä/taustaa • Tyytyväisyyskysely järjestettiin toista kertaa tavoitteena saada kuuluviin kentän ääni,
Vetovoimaisin jalkapallon kasvattajaseura
Odotukset seuratoiminnalta eri elämänvaiheissa
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
OHJAAMINEN.
Valmennusosaamisen malli
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Valmennusosaamisen malli
Mihin strategiaa tarvitaan?
SAPA ry VALMENNUSLINJA Arvoista normeihin ja tekoihin.
Kuopion Seudun Pesäpalloilijat ry missio, visio ja arvot.
YKSILÖN VALMENTAMINEN - SEMINAARI Scandic Marina Congress Center Yhteistyössä.
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
RuoSkAn strategia
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
Hämeenlinnan ja Hattulan Elinkeinostrategia
JOHTAJIIN KOHDISTUVAT ODOTUKSET
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
SalibandySeura Viikingit ry
Utopia demokraattisesta markkinataloudesta demokratian idea on tasa-arvo, jokaisen vapaus määritellä omat arvonsa demokratia ei ole niinkään kansan valtaa.
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
KJT strategia Johtokunta Open
ESIMERKKI URHEILUSEURAN PERUSASIOIDEN MÄÄRITTÄMISESTÄ
Leppävaaran Pallo ry Kysely seuratoimijoille – yhteenveto tuloksista Loka-marraskuu 2011.
SEURAYHTEISTYÖ VARSINAIS-SUOMESSA JA SEN KEHITTÄMINEN
Valmennusosaamisen malli
Viestintäsuunnitelma
Laajennettu työssäoppiminen lähihoitajakoulutuksessa
Lasten ja nuorten urheiluharrastus
Motivointi, sitouttaminen, yhteisöllisyys
Hyvän oppimisen malli LAMKissa
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
YHDENVERTAISUUSSUUNNITTELUN HYVÄT KÄYTÄNNÖT
FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma Kausi FC HONKA - XX Toimintasuunnitelma 1.Pelaajat Pelaajaluettelo 2.Valmentajat Valmentajat/Yhteystiedot 3.Joukkueenjohtaja.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
Huippukäytäntöjä, elämyksiä, kontakteja. Missio Työelämän ja vapaa-ajan huippukäytäntöjä ja vahvoja elämyksiä sekä kontakteja Sinulle ja Sinulta.
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Ops seminaari Askola.
Muutoksen johtaminen Jukka Ahonen.
STRATEGIA VISIO Liedon Pallon Visio 2020: Liedon Pallon yksiselitteinen tavoite on olla vuonna 2020 alueen 5. parhaan seuran joukossa jokaisella.
Hurtig TE1 Kansalaistoiminta kansanterveystyössä.
Suomen Tennisliitto Strategia Suomen Tennisliitto - Strategia Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö.
NuPS T03 Pelaajapalaveri Joukkueen NuPS T03 pelaajat
Valmennusosaamisen malli Kirsi Hämäläinen Suomen Olympiakomitea.
TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa.
Ihmisen vuoksi Tapio Korjus valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja.
Suomen Suunnistusliitto Ohjaaja- ja valmentajakoulutukset Valmentajakoulutuksen taso.
Seurastrategian lyhyt suunnittelutyökirja urheiluseuroille
BJR / EKS / EPS C-juniorit Infotilaisuus Matinkylä
VOK- valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen kehittäminen
vastuullisuus pelaajalähtöisyys laadukas toiminta yhteisöllisyys
Kohti maailman huippua. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia
Valmennustoiminnan strategia – Vastuullisesti huipulle
Valmentajan osaamisen arviointi valmennustilanteessa
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
Oheislajiharjoittelu
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
FB FActor Strategia
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Tehtäväkortit
Esityksen transkriptio:

ESIMERKKI: URHEILUSEURAN STRATEGISTEN PERUSASIOIDEN KONKRETISOINTI

KONKRETISOIMINEN Konkretisoimisella tarkoitetaan sitä, että määritelty perusasia, esim. visio puretaan yhä pienemmiksi ja pienemmiksi paloiksi pohtimalla, mitä visio tarkoittaa käytännössä ja mitä on tehtävä sen saavuttamiseksi. Aivan samoin menetellään myös toiminta-ajatuksen, arvojen ja sidosryhmien odotusten kohdalla.

NÄKÖKULMIA Urheiluseuran toiminta on niin monipuolista, että perusasioiden konkretisointia on syytä pohtia useammasta eri näkökulmasta. Näkökulmat voivat olla esimerkiksi seuraavia:

NÄKÖKULMIA - Urheilutoiminnan näkökulma: Valmennus; yksilö-/joukkue-, ikäkausitoiminta, kilpaileminen… - Talouden näkökulma: Hyvä hallintotapa, tulo- ja menoarviot, toiminnan taloudellinen kannattavuus… - Seuran tarjoamien palvelujen käyttäjien näkökulma: Sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien odotukset... - Oppimisen ja kasvun näkökulma: Mitä on opittava lisää, jotta edellä mainitut (Urheilu-, talous-, sidosryhmä-) asiat saataisiin toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla… - Viestinnän näkökulma: Miten asioista viestitään niin, että mahdollisimman suuri joukko seuratoimijoita (ja ulkoisia sidosryhmiä) pääsee osalliseksi seuran toiminnasta ja kehittämisestä… - Jaksamisen ja hyvinvoinnin näkökulma: Miten varmistetaan jaksaminen ja työhyvinvointi eri toimijaryhmissä ja -tasoilla

Valitaan näkökulma, josta asiaa tarkastellaan VISION PURKAMINEN Visio Vision purkaminen Valitaan näkökulma, josta asiaa tarkastellaan (esim. oppiminen ja kasvu) Olemme menestyvä seura, joka kokoaa toimintaan erilaisia ihmisiä harrastamaan ja kehittymään ammatti- taitoisten valmentajien johdolla. Mitä tarkoittaa menestyvä seura Miten toimintaan kootaan erilaisia ihmisiä Keitä mukana olevat ihmiset ovat Mitä harrastaminen heille merkitsee Miten ja mihin he kehittyvät Millaisia ovat ammattitaitoiset valmentajat Miten ammattitaitoisia valmentajia saadaan

TOIMINTA-AJATUKSEN PURKAMINEN ajatus Toiminta- ajatuksen purkaminen Valitaan näkökulma, josta asiaa tarkastellaan (esim. oppiminen ja kasvu) Kehitämme huippu- pelaajia tarjoamalla jäsenillemme tasokasta valmennusta. Toimintamme turvaamme luomalla toimivia yhteistyösuhteita. Mitä tarkoitamme huippupelaajilla Mitä tarkoitamme tasokkaalla valmennuksella Millaisia ovat toimivat yhteistyösuhteet Mitä käytännössä teemme yhteistyösuhteiden luomiseksi 5. Jne.

Valitaan näkökulma, josta asiaa tarkastellaan ARVOJEN PURKAMINEN Arvot Arvojen purkaminen Valitaan näkökulma, josta asiaa tarkastellaan (esim. oppiminen ja kasvu) Toimimme tasapuolisesti ja arvostavasti ja innostamme jäseniämme pyrkimään tavoitteisiinsa. Mitä tarkoittaa tasapuolisuus Mitä tarkoittaa toisten arvostaminen Mitä tarkoittaa innostaminen Millaisia tavoitteita toiminnassa voi olla