Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura"— Esityksen transkriptio:

1 Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura
TÄHÄN SEURAN NIMI JA LOGO

2 Voimisteluseuran arvot, visio ja missio
Meidän seura Voimisteluseuran arvot, visio ja missio Yhdessä tekemällä parempiin tuloksiin Innostus Laadukas harjoittelu…

3 Olemme mukana Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmassa

4 TÄHTIseura - mitä se tarkoittaa?
Meidän seuramme haluaa kehittää lasten ja nuorten toimintaa. Haluamme seurata aikaamme ja olla uudistumiskykyinen. Tähtiseurat auditoidaan joka kolmas vuosi. Laatuasiat otetaan huomioon seuran johtamisessa ja hallinnossa, urheilu- ja liikuntatoiminnassa, osaamisen kehittämisessä ja koulutuksissa, viestinnässä ja markkinoinnissa Tähtiseurassa lasten ja nuorten harjoittelu on innostavaa ja turvallista.

5 Voimistelu liikuttaa!

6 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset
VOIT VALITA NOSTOT: Laatutekijät Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen yhdenvertaisina aikuisten rinnalla. Seura on tietoinen lasten ja nuorten turvallisuutta edistävistä toimintatavoista ja niitä koskevista suosituksista. Seura on huomioinut toiminnassa turvallisuuteen liittyvät asiat. Seura tekee mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä koulujen kanssa. Seura noudattaa maltillisuutta osallistujien kustannuksissa.

7 Voimistelu liikuttaa!

8 Innostuksesta intohimoon
VOIT VALITA NOSTOT: Laatutekijät Innostuksesta intohimoon Seura on tehnyt tyytyväisyyskyselyt ja käsitellyt kyselyn tulokset seurassa. Kyselyyn ovat vastanneet: lapset, nuoret, valmentajat, vanhemmat Seurassa on hyvä ja kannustava ilmapiiri. Mitä keinoja voimme käyttää tämän asian edistämiseksi? Lasten urheilemisessa näkyy innostus ja ilo. Lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan omaan harjoitteluun, valmennukseen ja kilpailuihin vaikuttaviin päätöksiin. Seuralla on yhteisiä seurahenkeä vahvistavia tilaisuuksia. Ryhmillä / joukkueilla on omia yhteishenkeä nostattavia tapahtumia. Urheilun pelisääntökeskustelut on käyty lasten ja nuorten sekä heidän vanhempien kanssa.

9 Voimistelu liikuttaa!

10 Monipuolisista liikuntataidoista lajitaitoihin
VOIT VALITA NOSTOT: Laatutekijät Monipuolisista liikuntataidoista lajitaitoihin Lasten/ nuorten kokonaisliikuntamäärää seurataan. Omaehtoiseen liikkumiseen kannustetaan. Monipuolisuus: Lapsilla on ohjelmassa muiden lajien harjoittelua varsinkin sellaisilla lapsilla, jotka harjoittelevat seurassa useita kertoja viikossa – miten monipuolisuus näkyy harjoituskerran sisällä. Seura ei estä muiden lajien harrastamista. Harjoitukset on hyvin organisoitu ja ne varmistavat jokaiselle osallistujalle mahdollisimman paljon suorituksia. Seura tarjoaa eri tavalla kehittyneille / motivoituneille tai erityistarpeita omaaville lapsille ja nuorille vaihtoehtoja harrastamiseen. Seura voi olla profiloitunut pelkästään kilpa- tai harrasteurheiluseuraksi ja on kertonut siitä selvästi omassa viestinnässä. Lapsella ja nuorella on mahdollisuus seurata omaa kehittymistään taidoissa ja fyysisissä ominaisuuksissa.

11 Voimistelu liikuttaa!

12 Urheilullisilla elämäntavoilla terveeksi urheilijaksi
VOIT VALITA NOSTOT: Laatutekijät Urheilullisilla elämäntavoilla terveeksi urheilijaksi Edistetään urheilullisia elämäntapoja (lepo, ravinto, päihteettömyys, riittävä liikunnan määrä, henkinen hyvinvointi, antidoping) ja seurataan niiden toteutumista Viestitään lasten vanhemmille, valmentajille sekä lapsille että nuorille urheilullisista elämäntavoista huomioiden eri ikätasot Vanhemmille kerrotaan monipuolisen harjoittelun merkittävyydestä sekä lasten kehityseroista Toiminnassa mukana olevat aikuiset toimivat esimerkillisesti lasten ja nuorten kanssa toimiessaan.

13 Kilpaileminen ja harrastaminen kehittävät
VOIT VALITA NOSTOT: Laatutekijät Kilpaileminen ja harrastaminen kehittävät Kilpaileminen ja harrastaminen on lapsille innostavaa Seuralla on yhteisesti sovittu toimintatapa, miten sovitaan, mihin kilpailuihin / turnauksiin osallistutaan ja päätettäessä asioista kuunnellaan vanhempia ja lapsia/nuoria. Kaikilla halukkailla on mahdollisuus osallistua kilpailutoimintaan. Seurassa, jossa on tasojoukkueita ja –ryhmiä, on etukäteen sovittu, miten joukkueet muodostetaan sekä miten joukkueesta toiseen siirtyminen on mahdollista ja miten asiasta viestitään. Ilmapiiri on sellainen, että lapset ja nuoret voivat aidosti kertoa omia fiiliksiä omasta kilpailuun osallistumisesta ja suoriutumisesta. Huomio on suoritusten onnistumisen arvioinnissa sijoitusten sijaan. On arvokasta harrastaa liikuntaa/ urheilua osallistumatta kilpailuihin.

14 Voimistelukoulu on laadun tae
Voimistelukoulu on lasten ja nuorten voimistelutoiminnan laadun tae. Konsepti on luotu lasten ja nuorten voimistelun laatuseurojen käyttöön. Voimistelukoulun valmentajat ja ohjaajat ovat koulutettu Voimisteluliiton koulutusjärjestelmän mukaisesti ja heidän osaamistaan kehitetään koko ajan. Voimistelukoulumateriaalit innostavat lapsia liikkumaan sekä tukevat valmentajia ja ohjaajia heidän työssään. Materiaalit on kehitetty yhteistyössä lasten voimistelun ammattilaisten kanssa. Voimistelukoulun sisällöt tukevat lasten urheilun laatutekijöiden sekä -kriteerien toteutumista.

15 Voimistelukoulu on laadun tae
Huomio halutaan kiinnittää mm. -Jonottamisen vähentämiseen/poistamiseen lisää liikettä tunneille -Tunnin rakenteeseen tunti etenee loogisesti lämmittelystä loppuverryttelyyn -Lasten osallistamiseen lasten toiveet kuullaan ja niitä toteutetaan -Motoriseen kehittymiseen ja oppimiseen tunti tukee lapsen kehitystä ja kasvua -Ilo, innostus ja motivaatio niin ohjaajat kuin lapset

16 Voimistelukoulu on laadun tae
Kerro tähän mitä seuranne Voimistelukoulussa tehdään

17 Voimistelukoulu on laadun tae
Kerro tähän milloin seuranne Voimistelukoulut ovat ja kuka niistä vastaa sekä ketkä ovat valmentajat

18 Kiitos! TÄHÄN YHTEYSTIEDOT


Lataa ppt "Lasten ja nuorten urheilun Tähtiseura"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google