TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
ECVET tulee, oletko valmis!
Advertisements

KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Haminan kaupungin museot.  Kekkermatti 2013  Kohderyhmänä 4-6- luokkalaiset  Ei osallistumismaksua  16 kokoontumista kevätlukukauden aikana eli joka.
KORKEAKOULUN JA TYÖELÄMÄN UUSI TOIMINTAKONSEPTI Riitta Konkola.
Osku Pajamäki Talousnäkökohtia strategiaan.
Ottelutapahtuma- tutoroinnin -nostot 2011 Marko Viitanen.
Copyright © 2005 iprbox Oy Petri Rahja Iprbox Oy Omistatko sen mitä myyt?
Kylätoimintaa ja talkoohenkeä | FM Maija Lundgren
Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
METATEKSTI, METADISKURSSI = tekstiä tekstistä (Minna-Riitta Luukka 1992 ja 1995) Tieteellisetkään tekstit eivät ole pelkkiä faktakokoelmia, vaan niissä.
Reumalääkäripula uhkaa! Mitä pitäisi tehdä?
Millaisia tiedonkäsityksiä on olemassa
m0 M7 Maksimitermi Minimitermi Boole A = A A · 0 = 0 SOP De Morgan POS
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Psykiatrian päivystys KYMSHP:ssa
Vakka Verkostoon – Vanhustyön koulutuksen kehittäminen ja arviointi Seminaari Tampere.
ESPOON KESKUS METROPOLISSA Espoon kuntalaiskuuleminen Cay Sevón Kuntajakoselvittäjä.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
SELVITYSTYÖN SUUNTAVIIVOJA Lahti Osmo Soininvaara.
Ketjut käyttöön ja talon tavoiksi Medibotnia Eeva Ketola, LT, KH-päätoimittaja.
KIT -vastaavat KIT -toimintasuunnitelma 2015.
Uhkakuva rautalangasta vääntäen ja pari täydentävää kysymystä.
1999 Völklingenin terästehtaan lyhyt historia Uusi holding yhtiö, Maailman kulttuuriperintökohde Völklingenin terästehdas. – Eurooppalainen taiteen ja.
Miksi tällainen julkaisu? Tueksi seurakunnille. Harkittavaksi, keskusteltavaksi. Rohkaisuksi toimia pienen ihmisen puolesta. Olemme halunneet kertoa kirkko.
Vastaava hoitaja.
ESH / Yleislääketieteen akuuttiosasto
SELVITYSTYÖN SUUNTAVIIVOJA Lahti Osmo Soininvaara.
Keuhkojen Röntgenkuvaus
Lainaus Haasteet lähitulevaisuudessa Uuden kirjastojärjestelmän valmisteluryhmän kokous Ari Ahlqvist
Helsingin rakennuslautakunnan linjanvetoja esteettömyysasioissa
Kuningas Matias I Omistaa suuren valtakunnan keskellä Eurooppaa.
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
Uskontoa vai kulttuuria? Timo Liukkonen & Juho Schroderus.
Inkat.
Tvt-terveisiä Syksy 2015 alkuun. Mikä ihmeen tvt? Tvt (tieto- ja viestintätekniikka) ei ole pelkkää tietokoneiden ylläpitoa vaan kysymys on laajemmasta.
YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Erityisopettajien koulutus HyLa2/Kaste Marja Hämäläinen puheterapeutti, FM Hyvinvointitoimiala Turun kaupunki
Asiakaslähtöisyys, dialogisuus ja monialaisuus Kouvolan yhteispäivystysmallissa?? Kimmo Salmio Akuuttilääketieteen ja yleislääketieteen el Ylilääkäri,
Geriatria erikoisalana Ritva Tikkamäki, geriatrian ylilääkäri.
Renessanssi luku. Renessanssi ’uudelleensyntyminen’ Ihminen syntyy yksilöksi, taide ja tiede elpyvät; antiikin kulttuurin arvostus Sai alkunsa.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
Luku Kolme maailmaa, s. 170–174 KOLME MAAILMAA. Kolme maailmaa Maailma vuonna Kokoa kolmen maailman keskeiset tunnuspiirteet ja vertaile niitä.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Uusi aika alkaa
PRE-EVALUAATIO POTILAILLE JA LÄHEISILLE Niina Luomala Riikka Ovaska
© SUOMEN AKATEMIA 2 Avoin tiede Suomen Akatemian hakuohjeissa Avoimen tieteen huomiointi tutkimuksen suunnittelussa tiedeasiantuntija Jyrki Hakapää
Sanatyypit ja sijamuodot.
Euroopan uuden ajan kaupungit ja rakentaminen
Pohjois-Savon kuntapäivä- valinnanvapaus sote-palveluissa
Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset
Professori Turun yliopisto
OPETUSVINKKI Luku 22 – Evankeliumit.
Kstars Asensin Kstars-sovelluksen, jonka avulla voi simuloida tähtitaivasta haluamastaan sijainnista katsottuna. Se oli varmasti ihan kiva ohjelma jollekin.
Etelä-Suomen rannikkoseutu
Renessanssin yleisnerot
Oikea palvelut oikeaan aikaan
LÄNNEN KIRKKO KULTTUURISENA VAIKUTTAJANA
Suomen suuriruhtinaskunta syntyy
Eksistentialismi Eero Jussila.
LKUV 2.
TK- johdon ja PPSHP:n yhteistyöseminaari
Mitä avoimuus on?.
Tupakoinnin puheeksiottamisella ja lopettamisen tuella on merkitystä niin terveyteen kuin talouteenkin. Mitu-hanke auttaa terveydenhuollon ammattilaisia.
Hietalinna-yhteisö, Katriina Pajupuro
LAATU, ASIAKAS- JA POTILASTURVALLISUUS
Yrittäjyys antaa virtaa
Potilas digi- ja datataloudessa
VINKKEJÄ PowerPointin KÄYTTÖÖÖN Adobe Connect -Etäopetuksessa
Esityksen transkriptio:

TERVEYDENHUOLLON TRADITIOT P. Pöllänen Ylilääkäri/Kymshp (johdon tulosalue) Dosentti Synnytysten ja naistentautien erikoislääkäri Andrologi (erityispätevyys)

KOLME TRADITIOTA Terveydenhuollossa toimii kolme traditiota: Tieteen traditio Laupeudentyön traditio Teollistamisen traditio Nämä pitäisi kietoa toimivaksi vyyhdeksi Yksikään näistä ei yksin riitä, ei myöskään mikään kahden tradition pari

TRADITIOIDEN YHDISTÄMINEN VAIKEAA Tiede ja laupeudentyö yhdessä riittää tuottamaan potilaalle terveydenhuoltoa, mutta ilman teollistamista se ei ole tehokasta ja muodostuu kalliiksi Tiede ja teollistaminen muodostaa kyllä tehokasta terveydenhuoltoa, mutta potilas on tunteva olento. Laupeudentyön teollistaminen on ehkä vähän absurdi ajatus, mutta voi toimia Lähimmäisenrakkaus liukuhihnalta ei kuitenkaan ehkä ihan riitä Laupeudentyö virheellisen, ei-tieteellisen tiedon perustalta ei olisi eettistäkään.

KAIKKI TRADITIOT TARVITAAN Yhden y.m. tradition korostaminen heikentää muita ja johtaa idean katoamiseen Tasapaino traditioiden välillä säilytettävä. Laupeudentyön periaatetta ei tarvitse erikseen korostaa, koska siitä tämä kaikki lähti.

KIITOS! Vanhaa Kymenlaaksoa: Haminan bastionit 1720-luvulla (arkkitehdin piirros, oik.). Mm. Leonardo da Vincin suunnitelma Sforzinda-kaupungin suunnitelma (vas.). Sforzindasta piti tulla ideaalinen kaupunki ja se piti rakentaa Milanon lähelle.