Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

LKUV 2.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "LKUV 2."— Esityksen transkriptio:

1 LKUV 2

2 Niilo Hyttinen: Metsätorpan Marjatta, 2001

3 Juhani Hakalahti: Colis Fgragile, 1974

4 Tilan kuvaaminen

5 Ferdinand von Wright: Kuutamonäkymä, 1867

6 Asiaa Oulun monumentaalikeskuksesta   Oulun monumentaalikeskus eli kirjasto+teatteri+hotelli -kompleksia on epäonnistunein rakennushanke Oulussa ikinä. Rahaa tuhlattiin rumiin betonibunkkereihin törkeitä määriä. Nyttemmin rakennusten yleisilmeitä yritetään sieventää valonäytöksin ym juttujen avulla. Sen ajan lapsia rakennukset ovat joka tapauksessa. Teatterin lisärakennus toivottavasti kaunistaa jo pilattua "ydinvoimala-aluetta". Hotelli näyttää nauhaikkunoineen Neuvostoliiton aikaiselta lähiökerrostalolta. Teatterin ulkonäkö muistuttaa etäisesti jätevedenpuhdistamoa tai ydinvoimalaa. Kirjaston massiivisuus saa turistien sydämet nytkähtelemään kohtauksen pelossa. Sisältä kaikki rakennukset ovat kuitenkin tyylikkäitä ja jopa viihtyisiä.

7

8 Väestön kasvuennusteen merkitys Oulun kaupunkisuunnitteluun  
  1960-luvun vaihteessa väestön kasvuennuste oli varmaan suuri, jolloin alettiin rakentamaan elementtitaloja, joiden rakentaminen oli nopeaa ja helppoa. Vanhat puutalot saivat väistyä betonikerrostalojen tieltä jäisen kyynelvirran saattelemana.

9

10 Visio kaupungin siirtämisestä muualle   Puutalojen purkamisen sijaan esitettiin ajatus, että uudet betoniset rakennukset voitaisiin siirtää jonnekin muualle, eikä puutaloja tarvitsisi purkaa. Olisi jätetty Ouluun vanhakaupunki, sekä sitten se uusi kaupunki, kuten on tehty ah niin monessa suurkaupungissa. Jos näin olisi tehty, Oulussa olisi vähän historiallisempi meininki. Kenties Oulun imago teknologian huippukaupunkina kuitenkin olisi kärsinyt, jos täällä olisi jotain vanhoja rakennuksia, ja sitä kautta oululaisilla maine historiaa kaihoisasti muistelevina konservatiiveina.

11

12 Elementtirakentaminen Elikkä nyt paneudutaan elementtirakentamiseen
Elementtirakentaminen   Elikkä nyt paneudutaan elementtirakentamiseen... Elikkä se antaa mahdollisuuden nopeampaan ja tehokkaampaan rakentamiseen, mikä on tärkeää nopeasti kasvavassa nyky-yhteiskunnassamme. Se mahdollistaa laajojen alueiden nopean asuttamisen. Myös alhaiset kustannukset ovat plussaa etenkin nykyajan pilkuntarkassa varojenkäyttöyhteiskunnassamme. Elementtirakentaminen kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän muihin verrattuna. Huonoina puolina voidaan pitää korjaamisen hankaluuttaa ja elementtitalojen huonoja esteettisyysarvoja eli ne ovat aivan h*lvetin rumia!

13

14 Radisson SAS   Se on yks talo jonka vois Oulussa jyrätä maantasalle, eikä mulla ois mitään sitä vastaan. Se on HIRVITYS. Sitä paitsi se piettää näkymän torille ja torilta

15

16 Re: Puutalojen suojelutoiminta ihmiset on niin tyhmiä ja saamattomia
Re: Puutalojen suojelutoiminta   ihmiset on niin tyhmiä ja saamattomia. Vaikka jotain haluttaisiin saamda aikaan, todellinen halu puuttuu. Ajatellaan kyllä ne muut sen hoitaa...-tyylillä. Kun kaikki ajattelee näin, mitään ei tapahdu.

17

18 LKUV 2 Mitä tällä kurssilla?


Lataa ppt "LKUV 2."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google