Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Gourmet herkkuja ravintola- ja kotikeittiöihin
Advertisements

Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Good Karma = Hyviä Seurauksia
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Keski-Suomen ruokakulttuuri – nyt!
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
10 vinkkiä voimaantumiseen
Syömisen hallinta - käyttäytymisketju vihje tunteet ajatuksia valinta.
”P.O.R.K – 100 % omaleimaisia ilmakuivattuja lihatuotteita
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
Missä sinä asut. Opiskeletko sinä Aalto yliopistossa
Koukussa järvikalaan Esox lucius. Järvikalan käytön lisäämisen tavoitteena on  suomalaisen ruokakulttuurin syventäminen  kotimaisen kalan arvostuksen.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
NALLE PUH.
Missä hän on? Missä he ovat?
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Puhu parin kanssa. Millaiset häät ovat yleensä sinun kotimaassa
Mitä sinä tiedät suomalaisesta mökistä
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Olkoon matkasi onnekas, aja varoen ole ponnekas! Varoa – varon – Varo koira! - ette vaadata, ettevaatlik olla Ponnekas – jõuline, kindel, mõjuv Unelmoitko?
EBSCO-päivä Suomessa 17. huhtikuuta 2008 Kustantajaosaston tehtävät Kustantajapalveluiden aloitteet, jotka hyödyntävät asiakkaitamme.
Turun kaupungin kestävät hankinnat
Chaîne des Rôtisseurs Accosiation Mondiale de la Gastronomie La Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs 09/11/2011 Chargée de Presse Johanna Hornborg.
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Harjoitus – Monikon genetiivi
Lapselle hyvä päivä tänään
SUUNNITELLAAN YHDESSÄ – PAIKALLISIA TUOTTEITA AMMATTIKEITTIÖÖN Marjat, hedelmät ja kasvikset Maija Rissanen Joensuu
Lasten suusta.
Perheiden ruokailu ennen ja nyt – lapsen kasvaminen omaan ruokakulttuuriin Jyväskylä
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?

Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto
KESKI-POHJANMAAN KOULUTUSYHTYMÄ Laajennetun työssäoppimisen kokeilu  MINÄ LOPETAN. Oppilas ei ennakolta ilmoita mitään motivaatio-ongelmista,
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Ruokaketjun kehittämisellä hyvinvointia koko maakuntaan Pro Ruokakulttuuri päätösjuhla , Ulla Mehto-Hämäläinen.
Erilaista verkkokaupankäyntiä Markus Myllymäki, TJ markus
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tutkijoiden ORCIDisointi - uhka vai mahdollisuus?
minä en puhu me emme puhu sinä et puhu te ette puhu hän ei puhu he eivät puhu
Omavalvontasuunnitelma
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Suolakalasta sushiin Kala suomalaisessa ruokakulttuurissa Jaakko Nuutila Ruokakulttuuriasiamies, ETM, CMC.
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Tervetuloa Suomi 2A -kurssille!
Vastavalmistuneen puheenvuoro Risto Laine
Kielivalinnat 2. luokalla
TAIKURI KOULUSSAMME Magic Seth –taikuri vieraili koulussamme toista kertaa Tämän shown aikana myös yleisö pääsi tekemään taikoja!
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Puhu parin kanssa. Mistä kaupungista sinä olet kotoisin
Kappale 2: Minkämaalainen sinä olet?
Kokemuksia kilpailuttamisesta Kysely keväällä 2008 kunnille ja palveluntuottajille 59 vastaajaa.
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Ops seminaari Askola.
porsaiden päivärytmi AAMU Ruoki porsaat rehulla, jota löytyy sivurakennuksesta joka on päärakennuksen vieressä. Sen jälkeen, (jos on helteinen ja kuuma.
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Elämmekö syödäksemme vai syömmekö eläÄksemme?
Suomi 2A
Afrikkalainen kulttuuri
Suoramyynnissä mahdollisuus
Valmentajakoulutus taso 1 osa 1 Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Viikonlopun aikataulu (alustava) Lauantai 10:00 Avaus ja virittäytyminen 12:00.
Esityksen transkriptio:

Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri? 18.2.2014 Kari Aihinen, keittiöpäällikkö, Executive Chef de Cuisine, Ravintola Savoy

Minä – Kari Aihinen Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, huhtikuu 2010 Chez Dominique, Palace Gourmet, Sundmans… Turkulainen Helsingissä, kokkien Hollywood Suomen Kokki Maajoukkue 2002-2007 Muuta, yhteistyökumppanit, televisio, kirja Joka päivä Hulluus, Rakkaus Perusperiaatteita, laatu , tyytyväisin asiakas Kaappaus Keittiössä – perheen isä, Savoyn keittiöpäällikkö ja suomalainen ruokakulttuuri

Mistä suomalainen ruokakulttuuri koostuu? 80 kuvauspäivää takana suomalaisissa perheissä viimeisen puolen toista vuoden aikana 20 erilaista perhettä Kaikilla sama, mutta kuitenkin eri ongelma Syödäänkö vai eikö syödä ollenkaan Mitä syödään Kenen kanssa, yhdessä syöminen Kukkaro, kaupassa käynti Tieto, taito, osaaminen Ja sitä kautta into, uskallus, rohkeus Perinteet, lapset, esimerkki (simpukkakeitto Iltalehti)

Ravintolan Savoyn ruokafilosofia sesongin mukaan, parasta mitä tarjolla 6 x a la carte-lista vaihtuu vuodessa listasuunnittelussa nro 1 lähtökohtana ensiluokkainen / paras raaka-aine mistäpäin maailmaa vaan pääpaino kuitenkin kotimaisuudessa ja pientoimittajissa teollista / valmista ruokaa ei ole / ei osteta; KAIKKI TEHDÄÄN ITSE esimerkkinä; keitämme ravutkin itse, jotta uskallamme seistä laadun ja koon takana hinnalla ole väliä, laatu ratkaisee + ympäristömerkki-kriteerit mutta esimerkkeinä ; kananmunat hinta x 2, jauhot hinta x 3 viljelty kala, luomukana ranskasta laatu parempi kuin kotimaa / ruotsi

kun puhutaan luomusta ja lähiruuasta, otettava myös huomioon saatavuus ja laadun säilyminen näin isossa / menestyvässä ravintolassa( esim. kannonnokan villisika) EETTISYYS ; KÄYTÄNKÖ KOTIMAISTA LÄHELTÄ TULEVAA OMENAA VAI ESPANJASTA LENNÄTETTYÄ LUOMU-APPELSIINIA NYT USKOTTAVA JA JAKSETTAVA PUHUA, JA TEHDÄ MEIDÄN OMAN RUUAN JA RUOKAKULTTURIN PUOLESTA maaseudun mukaan saaminen, logistiikka + bisneksen ymmärtäminen miten olla muita edellä ? Kaikki puhuu ja käyttää listanimenä luomua ja pientoimittajia

Mitä meidän pitäisi tehdä? Uskaltaa tehdä, ole rohkea ja ylpeä! (kunhan tekee) Suunnittele koko viikko (ruokalista, kuka käy kaupassa ja kenen kanssa) Jaa työvuorot, yhden ihmisen tuska pois Koko perhe keittiöön, kuka kokkaa, kuka kattaa Vie eteenpäin, välineet, reseptipankki Ole armollinen, ei aina tarvitse jaksaa Arki on arkea, aloita vaikka viikonlopuista Onnistu, kehu ja anna palautetta!

Kysymyksiä? Kiitos!