Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Sama keho ja sama pää koko elämän
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Kannabishaittojen humaani ehkäisy ja vähentäminen.
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Mika Niemelä Riikka Helin
Vanhuspalvelulaki käytännön työssä
Tavoitteena vastuullinen alkoholipolitiikka TERVETULOA! Hilton Strand, Helsinki UUSI ALKOHOLIAKATEMIA:
Ehkäisevän päihdetyön järjestöjen yhdistymishanke.
Markus Söderlund Kanuuna-seminaari, Tampere Miksi ja miten nuorisojärjestöjen työtä kannattaa arvioida? #nuorisojärjestöt #laatu #arviointi #palaute.
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Tukevasti alkuun, vahvasti kasvuun –hanke, Helsinki
Hyvinvoinnin puolesta
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
SUOMEN GERONOMILIITTO RY Työelämän edustaja ja uusi tulokas vanhustyön kentällä Arvot ja perustehtävä - ikääntyvien hyvinvoinnin, terveyden, turvallisuuden.
Aikuistyön yksikkö aikuistyön päällikkö Antti Hytti.
Mitä yhdistymissopimuksessa sovittiin ja millä tavoin EHYT ry:n strategiatyötä jatketaan? Toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi Valtuusto
TYÖNIMI: Pelaamalla kuntoon Projektin toinen työnimi: Bandy is fun, parasta paikanpäällä nautittuna Suomen Jääpalloliitto ry.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Terveyden edistäminen
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Sininauhaliiton Jäsenjärjestöpäivät 2009
KOORDINAATIOYKSIKKÖ Järjestölähtöisen ehkäisevän päihdetyön koordinointi LEENA SIPINEN
STM/PSO/MM Alkoholiohjelma STM/PSO/MM Litraa, asukasta kohden Alkoholijuomien kokonaiskulutus 100 %:n alkoholina vuosina.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Aihe 1. -hanke Nelivuotinen ( ) Kolmivaiheinen - toteutetaan kolmessa vaiheessa, kolmella pilottipaikkakunnalla, mukana kolme kieli- ja kulttuurivähemmistöä.
Sosiaali- ja terveydenhuollon eri-ikäisten peruspalvelut
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma – mitä ikäihmisille? Kaikki hyvin kotona – Iäkkään arjen turvallisuus ja mielen hyvinvointi
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Imatra Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma.
Sisältö Hankkeen tausta, tarkoitus, tavoite ja tulokset Terveystottumuksiin vaikuttaminen Toimenpideohjelmat: tupakkatuotteiden ja päihteiden käytön vähentäminen.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma − muuttunut lakipohja Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
KLAARI HELSINKI, NUORISOASEMA JA KOULUYHTEISTYÖ. PÄIHDEKASVATUSPILOTTI Lähtötilanne: Eri toimijoilta yhteydenottoja kannabikseen liittyvissä asioissa.
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
ELÄMÄNI SANKARI RY.
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Verkkokoulutuksen tietoisku
Nuoret kunnan päätöksenteossa
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Lääkehoidon päivä 2018 Teemana järkevä lääkehoito Vuonna 2018 Lääkehoidon päivä toteutetaan osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelman laajaa.
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Nokian kaupungin liikuntapalvelut
Yhteinen keittiö -hanke
OSALLISUUTTA JA TYÖLLISTYMISTÄ EDISTÄVÄN TOIMINNAN LAATUKRITEERIT (KVANK) Ainomaria Anttonen Projektityöntekijä, Savon OTE-hanke Vaalijalan.
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Hyvä käytäntö - Hyvinvoinnin palvelukartta
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Kuntien tehtävät ”hytessä” Kunnilla säilyy vastuu hyten edistämisestä: Hyten ja niihin vaikuttavien tekijöiden seuraaminen väestöryhmittäin.
Ehkäisevän päihdetyön rakenTEET Evijärvi – Kauhava – Lappajärvi
Esityksen transkriptio:

Music Against Drugs ry Music Against Drugs ry on valtakunnallisesti lasten ja nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia sekä osallisuutta edistävä nuorisotyötä tekevä ehkäisevän päihdetyön järjestö. Music Against Drugs ry tuottaa laajan, aidosti innovatiivisen lasten ja nuorten päihdekasvatusmenetelmän kuntien toteutettavaksi ympäri Suomea. Toiminta toteutetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (ent. Stakes) Ehkäisevän päihdetyön laatukriteerien mukaisesti

Rahoittajat Valtakunnallisesti Paikallisesti KUNTAKOHTAISET TILAAJAT

Pääyhteistyökumppanit: Järjestöyhteistyökumppanit:

Päätavoitteet ja -teemat Pääteemat: Oman itsensä kuunteleminen Nuorten tupakoinnin ja nuuskaamisen vähentäminen Päätavoitteet: Positiivisen, päihteettömän minäkuvan tukeminen Rohkaiseminen omien valintojen tekemiseen Laadukkaan tiedon jakaminen tupakan ja muiden päihteiden haitoista ja riskeistä.

Music Against Drugs - päihdekasvatuskokonaisuus Kuuden kuukauden mittainen kokonaisuus, jota kuntatoimijat toteuttavat omalla alueellaan Monikanavainen ja nuorten osallistumismahdollisuuksia lisäävä päihdekasvatusmenetelmä, sisältää monia eri osatekijöitä ja toimintamalleja. Kohderyhminä ovat alakoululaiset, yläkoululaiset, toisen asteen opiskelijat ja korkeakouluopiskelijat. Jokaisen kohderyhmän materiaalit on suunniteltu juuri kyseiselle kohderyhmälle sopivaksi.

Kokonaisuuden osatekijät Music Against Drugs yhteistyökokous ja kokonaisuuden käynnistys Music Against Drugs -starttipalaveri Music Against Drugs -bändikilpailu Music Against Drugs -Säpinääkilpailu Music Against Drug -kouluviikko Music Against Drugs -miniseminaari Music Against Drugs -palaute ja - toimintaolosuhdekysely Music Against Drugs -päihde-, hyvinvointi ja osallisuuskysely lapsille ja nuorille Music Against Drugs -iltatapahtuma, - toimintatori ja -järjestökylä Music Against Drugs -materiaalipankki Music Against Drugs -kehittämispäivä ja seminaari Kolmiosainen mediapromootio