Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi 8.3.2007 Matti Mäkelä Pikassos Oy.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
Advertisements

Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Seudulliset Kehittämisyhteisöt SEKES RY
TEKNISTEN PALVELUJEN TYÖRYHMÄ SEUTUYHTEISTYÖ JA PARAS-HANKE SEUTUFOORUMI Ilkka Ojala Toimitusjohtaja Tampereen kaupunki, Tilakeskus.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
2. Lapin mielenterveys- ja päihdepäivät Rovaniemellä 4. – ”Ihmisyyden äänellä – vertaistuki mielenterveys- ja päihdekuntoutuksessa” vertaisohjaaja.
KANSALLISKIRJASTO Sektoritapaaminen Kirjastoverkon yhteisten palvelujen keskitetyn rahoituksen lähtökohtia ja periaatteita 1. Ohjausjärjestelmä.
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi Stakesissa Jussi Simpura
SOSIAALITOIMEN TIETOTEKNOLOGIAN KEHITTÄMINEN KUUSIOKUNNISSA (Alavus, Kuortane, Töysä, Lehtimäki, Ähtäri) Päivi Niiranen
Tampereen ympäristökuntien liikenneturvallisuussuunnitelma Kangasalan liikenneturvallisuusryhmän kokous
Etelä-Kymenlaakson kuntien turvallisuussuunnitelma
ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Verkostoitumisen iloja Anu Perttunen Oulun RYSÄ
Esitys Juha Mieskolainen
Verkko-opetuksen laadunhallinta yliopistoissa – millä toimenpiteillä yhdessä eteenpäin Janne Sariola, Annikka Nurkka, Sari Tervonen
Seutustrategian päivitys > 2020 Seutuhallituksen kokous
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Turun ammattikorkeakoulun kirjasto - puheenvuoro käyttäjäkyselystä Eija Suikkanen
Juha Kauppinen Consulting oy Rakenneselvitykseen liittyviä tutkimuksia Tiedotustilaisuus Karjasillan kirkolla Juha Kauppinen.
Väli-Suomen Ikäkaste Pohjalaismaakuntien vanhustyön kehittämiskeskus Päivi Niiranen Projektikoordinaattori.
PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Päiväkeskustoiminnan tulevaisuus Lahti Kari Haavisto, STM PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto.
Hyvinvointia maaseudulle luovuuden keinoin Kulttuuriteemaryhmän puheenjohtaja Pirkko Liisi Kuhmonen Opetusministeriö YTR:n hankeseminaari
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
HALLITUSBAROMETRI Barometrin toteutus Toteutus 14 kauppakamarin alueella Etelä-Pohjanmaa, Etelä-Savo, Helsingin seutu, Häme, Keski-Suomi,
Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke / Marko Palmgren 1 Järjestöjen rooli strategioissa Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen.
Käytännön, koulutuksen ja tutkimuksen vuoropuhelua rakentamassa – varhaiskasvatuksen perusverkostot Pikassos-alueella Seija Junno Varhaiskasvatuksen suunnittelija,
Päiväkeskus osana kuntien päihdetyötä Matti Mäkelä Pikassos Oy
Oppisopimuskoulutuksen laadunhallintaa oppisopimuskoulutuksen järjestäjän toimesta Tuula Hoivala, Pirkanmaan oppisopimuskeskus
Ajankohtaista – seutusivistys
Rakennesuunnitelma 2040 Valtuustoinfot 8-9/2013 Päivi Nurminen ja Kimmo Kurunmäki.
Etelä-Pohjanmaan peruspalveluohjelman toimeenpano -hanke Projektipäällikkö Mervi Lehtola , 050 –
Varhaiskasvatuksen kehittämisen haasteet Pirkanmaalla
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
Valtakunnallisen alkoholiohjelman rahoituksen saanut kehittämishanke
Kunta- ja palvelurakenne- uudistushanke – Turun kaupunkiseutu Kaupunkiseutusuunnitelmien palautetilaisuus Tampere.
Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyö -hanke
OSALLISUUS JA KOKEMUSASIANTUNTIJA
Muna vai kana – onko väliä? Päihde- ja mielenterveysasiakkaiden avokuntoutuksen kehittämishanke PÄMIn väliseminaari Tampere.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Imatra Kansallinen mielenterveys- ja päihdesuunnitelma.
Parempi Arki Väli-Suomen toiminnallinen sote-integraatio -kehittämishanke Hallinnoija Etelä-Pohjanmaan shp hankejohtaja Erja Oksman, ylilääkäri.
ESISELVITYKSEN ROOLI HANKKEEN SUUNNITTELUSSA Margit Närvä Matti Ryhänen
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Nuorten hyvinvoinnin indikaattorit Jenni Similä Suunnittelija.
HealthHUB Mika Vuori Tampereen kaupunki
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
Rajaton Ylä-Savo ja GreenLean Ylä-Savo-hanke
PRS-palvelun VN:n periaatepäätöksen valmistelu
Klubin strategia työkalu KST
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Maakuntaohjelmatyö Keski-Pohjanmaalla
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Siviilivalmiusyksikön päällikkö Jussi Korhonen, SM/PEO
Apua alkoholinkäytön vähentämiseen
Matkailuohjelma – ohjausryhmä V2.0
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Talous- ja henkilöstöhallinnon ja ICT-palvelukeskusten perustaminen
Lape Uusimaa ajankohtaiskatsaus
VAKA-verkko Hämeenlinnan ja Riihimäen seuduilla -varhainen tukeminen monimuotoistuvassa varhaiskasvatuksessa – Marjatta.
Lapin sosiaalityön kehittämisyksikkö
Kunnat Yhteensä 311 kuntaa, joista 16 Ahvenanmaalla.
Ehkäisevän päihde työn KOORDINAATIO Evijärvi – Kauhava – Lappajärvi
Ristiinopiskelun kehittäminen -hanke
Esityksen transkriptio:

Päihdetyön kehittäminen kunnissa ja seutukunnissa Orivesi Matti Mäkelä Pikassos Oy

Päihdetyön kehittämisen lähtökohtia Päihdetyötä tehdään liian vähän kunnissa Päihdeongelmien liittymistä moniin muihin sosiaali- ja terveysongelmiin ei nähdä riittävän selkeästi Peruspalvelujen varhaisvaiheen päihdetyötä on lisättävä ja kehitettävä Erityispalvelujen päihdetyön toteutus on saatava paremmin peruspalvelujen tueksi Päihdestrategiatyön tulee olla seudullista ja johtaa konkreettiseen tekemiseen

Kehittämisen prosessi Päihdepalvelujen tarpeen kartoitus tehdään seudullisesti; kyselyt, haastattelut, Bikva-menetelmä Mukana sosiaali-, terveys-, nuoriso- ja koulutoimi sekä kirkon diakoniatyö ja kolmannen sektorin toimijat ja elinkeinoelämä Kartoituksen pohjalta valmistellaan seudullinen strategia, joka on pohjana päihdepalvelujen kehittämiselle Strategia sisältää kehittämisen tavoitteet ja keinot, aikataulun ja vastuuhenkilöt ja budjetin Strategian pohjalta kehittämisohjelma ja hankkeistus Ei kehitetä kaikkea kerralla, monivuotinen kehittämisjänne

Hyviä esimerkkejä Tikas-hanke, Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Viljakkalan yhteinen hanke RAY-rahoituksella Mainiemen Reitit selviksi –hanke valtionavustuksella Turunmaan Misbrukarvården i Åboland Satakunnan neljän kunnan Nuora-hanke (uusi) Tampereen Ikääntyneiden päihde- ja mielenterveystyömalli Pohjanmaa-hanke Lapin päihdetyön kehittäminen Ylä-Pirkanmaan seutupäihdetyömalli

Ylä-Pirkanmaan Seutupäihdetyöhanke Seutukoordinaattorihankkeen aloitteesta päihdetyön kehittäminen Seudullinen päihdetyön selvitys laajalla kyselyllä, jossa mukana sosiaali- ja terveystoimi, seurakuntien diakoniatyö ja kolmas sektori (touko-lokakuu) Selvityksen pohjalta valmisteltiin hanke-ehdotus Sosiaalijohto valmisteli hankehakemuksen Lääniltä alkoholiohjelman mukainen kehittämisrahoitus Selvitystä toteuttanut työryhmä hankkeen ohjausryhmäksi Hankkeen toteutuksesta seuraavassa