Täysistunnon simulointi. Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SK 64 Rakennusten sähköasennukset
Advertisements

Kenguru-matematiikkakilpailu
SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
1 EU:n tuki ystävyyskuntatoiminnalle 2006 ehdotuspyyntö ja tulevaisuuden perspektiivit Helsinki, Risto Raivio johtava hallintovirkamies.
Moodlen ohje opiskelijoille
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
EU ja raha: Budjetin synty Tulot ja menot.
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
Täysistunnon simulointi. Teidän tehtävänne kuudessa eri vaiheessa 1.Lausunnon käsittely 2.Muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
Kokonaisnäkökulma oppimistuloksista Ari Huhta Soveltavan kielentutkimuksen keskus Jyväskylän yliopisto
Euroopan talous- ja sosiaalikomitea
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
Luostarivuoren koulu Esittelytilaisuus
Martti Heinonen ORIMATTILA – KYLÄJOHTOKUNNAT VUONNA 1989 VAPAAKUNTAKOKEILU ALA-ASTEIDEN JOHTOKUNNAT LAKKAUTETTIIN PERUSTETTIIN KYLÄJOHTOKUNNAT.
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
HOK työryhmä Ammattitaidon hankkimista täydentävien opintojen suorittaminen PIRKOn sisällä  VAKIO-CASE - joustavat opintopolut ammattitaidon.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Mitä meneillään EU:ssa Maa- ja metsätalousministeriö/EU-yksikkö Kari Valonen
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.JohdantoJohdanto 2.Tiedonhaku Europa-portaalistaTiedonhaku.
Uuden kansainvälisen sopimuksen laatiminen EUROPEAN COMMISSION FEBRUARY 2009 Ilmastonmuutos.
Valitse jokin alla olevista luvuista tai napsauta ”seuraava" -painiketta aloittaaksesi web-opas. 1.Kotisivulla liikkuminen?Kotisivulla liikkuminen? 2.Politiikanaloihin.
Tiivistelmät EU:n lainsäädännöstä: ja esittely 2009.
ELEP-1110 SÄHKÖ- JA PIIRITEKNIIKAN PERUSTEET
Euroopan unioni (EU) 28 jäsenvaltiota yli 500 miljoonaa asukasta
Kiinan kieltä lukioissa
Sähköisen työpöydän palvelut valiokuntatyössä Valiokuntien asian- ja asiakirjojen hallintajärjestelmän määrittely Tarjouspyynnön liite 4.
Muutosprosentti.
Yksityinen palvelutuotanto sosiaali- ja terveyspalveluissa 2009
Tietotekniikka. Tietotekniikka yläkoulussa voidaan suorittaa 1-6 kurssia Kurssit 1 ja 2 suoritetaan 7. luokalla Kurssit 3 ja 4 suoritetaan 8. luokalla.
Porin Yksikkö / Elektroniikkatuotanto Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2006.
Kielen- ja tekstinhuoltoa
”Mitä meillä jo on tehty”! Mitä ja miten haluamme jatkossa tehdä yhdessä (ja erikseen?) Valitut Jatkotoimenpiteet – toimintasuunnitelma 2015 – 2017 Yhteinen.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Porin Yksikkö / Elektroniikka Tanja Jokinen 1ELEP-1210 Elektroniikan peruskurssi ELEP-1210 ELEKTRONIIKAN PERUSKURSSI 5 op Kevät 2007 www-sivut:
YIT-YHTYMÄ OYJ |1 YIT-Yhtymä Oyj:n varsinainen yhtiökokous klo
Yrittäjyyskasvatusprojekti Veera Sonninen ja Kaisa Kosola Kevät 2015 Yhteyshenkilö: Ilkka Kinnunen, Pohjanlammen koulu.
LAINSÄÄDÄNTÖ JA ERI TOIMIELIMET.  Asetukset: Ylikansallinen oikeus koko Unionin alueella *Esim. paljon Maatalous, kilpailu Direktiivit: Jäsenvaltion.
KANEN TOIMINTASUUNNITELMA
Perustuslakivaliokunnan ja sen työn kehittäminen
EDUSKUNNAN TEHTÄVÄT.
Kansainvälinen kauppa
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Tieteellinen kirjoittaminen
Asiatekstin rakennemalleja
Tekstin kokonaisrakenne ja argumentointi
Yhteistoiminnallinen kokous
Luokan nimi, numero Opettaja Ryhmän jäsenten nimet
Suomen hallinto: Valta kuuluu kansalle
Vaalit
Suomi - espanja AGORA Tiistilän koulu
Eduskunta Eduskunnan tärkeimmät tehtävät
Tervetuloa.
Kielen- ja tekstinhuoltoa
Lähtökohtana aktiivisuus
Lissabonin sopimus.
Kokeile uutta Celianetiä testiympäristössä
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
EU:N POLITIIKAN TOIMEENPANOELIN
KOHEESIOPOLITIIKKA ETUJA KANSALAISILLE
TERVETULOA!.
Esityksen transkriptio:

Täysistunnon simulointi

Tehtävänne kuudessa eri vaiheessa: 1.Lausuntoon tutustuminen 2.Oman ryhmän valitseminen (1 opiskelija kuhunkin ryhmään), muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen 3.Ryhmäkokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen 4.ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen 5.Bryssel: ryhmien kokoukset 6.Bryssel: lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen täysistunnossa

1. Lausuntoon tutustuminen ’’Rio+20’’

Lausunnon rakenne lausunnon aihe johdantokappale tiivistelmä asiayhteys yleishuomioita päätelmät ja suositukset

2. Oman ryhmän valitseminen, muutosehdotusten laatiminen ja lähettäminen Kukin oppilas valitsee, mitä ETSK:n ryhmää hän edustaa: ryhmä I, ryhmä II, ryhmä III. vähintään yksi ja korkeintaan kolme muutosehdotusta koulua kohti (voidaan laatia halutulla kielellä) muutosehdotusten lähettämisen määräaika: 25. maaliskuuta 2012 sähköposti:

Miten muutosehdotus tehdään? Erilaisia mahdollisuuksia: Poistetaan tekstiä. Korvataan tekstiä. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. Poistetaan kokonainen kohta. Korvataan sana. Lisätään uusi kohta. + Esitetään muutokselle ytimekkäät perustelut.

Poistetaan. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

Korvataan. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan ja korvataan kaikkialla tekstissä. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

Poistetaan kokonainen kohta. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Poistetaan kokonainen kohta. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

Korvataan sana. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Korvataan sana. 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava konkreettiseksi kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin.

Lisätään uusi kohta. Alkuperäinen teksti: 1.3.ETSK katsoo, että EU:n olisi asetettava kunnianhimoiseksi välitavoitteeksi kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentäminen ainakin 30 prosentilla vuosina 1990–2020 edellyttäen, että muut kehittyneet maat ja taloudellisesti muita edistyneemmät kehitysmaat sitoutuvat vastaaviin vähennyksiin. Lisätään uusi kohta Komitea toivoo, että Euroopan unionin kaikki kansalaiset tuntisivat kasvihuonekaasujen kokonaispäästöjen vähentämiseksi asetetut tavoitteet ja että käynnistetään mittava tiedotuskampanja, jossa asiasta tiedotetaan muun muassa julkisilla paikoilla ja julkisissa liikennevälineissä.

3. Ryhmän kokoukseen ja täysistuntoon valmistautuminen ETSK lähettää asiakirjan, johon muutosehdotukset on kerätty. Asiakirjaan tutustutaan ennen Brysseliin tuloa, jotta siitä voidaan keskustella ryhmäkokouksessa ja täysistunnossa.

4. ETSK:n jäsenen roolin omaksuminen Kolme oppilasta pääsee ’’ETSK:n jäseniksi’’, ja he edustavat luokkaansa Brysselissä. Kukin oppilas edustaa etukäteen valitsemaansa ETSK:n ryhmää: ryhmä I, ryhmä II tai ryhmä III.

5. Bryssel: ryhmäkokous Jokainen ryhmä valitsee viisi muutosehdotusta täysistunnossa esitettäväksi.

6. Bryssel: täysistunto Lausunnon käsittely ja siitä äänestäminen: tavoitteena lausunto, joka edustaa mahdollisimman hyvin kansalaisten yleistä etua.

Teidän vuoronne!