SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n vankilatoiminnan tarkoituksena on: Edistää inhimillisyyttä sekä rikoksesta tuomittuihin kohdistuvaa ymmärtämystä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Osaa auttaa, osaa pelastaa.
Advertisements

Asunnottomuuden ehkäisy Oulussa
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Onko yhden ihmisen teoilla merkitystä?
Suomen sairaanhoitajaliitto ry Tehy ry
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Nuorten vapaaehtoisten rekrytointi
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
VAPAAEHTOISTYÖSSÄ JAKSAMINEN OSAAMINEN Yhteiskunta Perhe Lähiyhteisö
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Ammattistartti Ammatilliseen peruskoulutukseen ohjaava ja valmistava koulutus, ammattistartti on  ohjaavaa  joustavaa  yksilöllistä valmistavaa koulutusta.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Vapaaehtoisen polulla
KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
APUA SINUN AVULLASI Kotimaan valmius Toimintalinjaus Ensihuollon ja henkisen tuen osaaminen ja valmius paremmaksi.
Kasvatamme uutta auttajien sukupolvea Suomen Punainen Risti Lasten turvallisuuden edistäminen SPR:ssä.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
VTR/ts HP 2014 HallituspartneritYdinviesti
LAPSI- JA PERHETYÖN LINJAUSTEN JALKAUTUMINEN RIKOSSEURAAMUSLAITOKSESSA
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
MITÄ TIETOA JA OSAAMISTA LASTENSUOJELUTYÖ TARVITSEE? Lastensuojelun tila nyky-Suomessa Helsingin yliopisto Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja.
THE VIP PROJECT Visiting in Prison. PROJEKTIN TAVOITTEET Kumppanuuden tavoitteena oli jakaa hyviä lasten ja perheiden tapaamis- ja perhetyön käytäntöjä.
Rasisminvastainen viikko
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Makupaloja monikulttuurisuudesta 2015 Makupaloja monikulttuurisuudesta Suomen Punainen Risti.
Hankkeilla räätälöityä toimintaa kuntiin Muutoksessa mukana - Maaseudun Sivistysliitto.
YTHS:n integraatio VIRTAAN. Tilanne nyt YTHS otti yhteyttä CSC:hen Virta-tietojen saamiseksi erityisesti opiskelijoitten läsnäolotiedon osalta YTHS:n.
AMMATTIKORKEAKOULUJEN JA YLIOPISTOJEN VÄLINEN YHTEISTYÖ KIELTENOPETUKSEN ALUEELLA ARENEN KIELITYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄ Ritva Kantelinen Ulla Lax.
Verkostot yritysyhteistyössä Kaikille sopiva työ-seminaari, Iiristalo Työvalmentaja Pauli Saksa Helsingin kaupunki, Tuetun Työllistymisen Palvelu.
Julkisen sektorin ja järjestöjen yhteistyö vanhustyön kehittämisessä YHTEISTYÖ SENIORI- JA VANHUSTYÖSSÄ SEMINAARI LUOSTOLLA Marko Palmgren Suunnittelija.
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Vapaaehtoistoiminta Suomen Punaisessa Ristissä Tulijan tukena pikakoulutus.
LÄHTÖMAAT KUVAT: IFRC KAUTTAKULKUMAAT KOHDEMAAT 190 KANSALLISTA YHDISTYSTÄ PAIKALLISYHDISTYSTÄ PALKATTUA HENKILÖKUNTAA 16 MILJOONAA VAPAAEHTOISTA.
TULE MUKAAN Suomen Punainen Risti / Päihdetyö , Vapaaehtoisuuden Innopaja Päihde- ja mielenterveyspäivät.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
ÄKKILÄHTÖ 2016 Oulun malli. Punaisen Ristin valtakunnallinen valmiusharjoitus lauantaina Harjoitellaan ja kehitetään osastojen auttamisvalmiutta.
Järjestöralli 2016 Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen.
Punaisen Ristin kummiluokkatoiminta
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
Rasisminvastainen kampanja
Mitä Yhteispeli tarjoaa koululle?
Valvottu koevapaus - Kokemuksia ja haasteita
Jatko-opintoihin ohjaus peruskoulussa
TEEMAKOULUSOPIMUS Helsingin ja Uudenmaan piiri
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kansalaistoiminnankeskus Matara
SPPL Arvotyöpaja Kuopio
Osuustoiminnan opetusverkosto uuden ajan innovaatio
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Kehittämisen jatkoyhteistyöstä sopiminen
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
DIGIVAPAAEHTOISEKSI PUNAISELLE RISTILLE?
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Nuorten työpaja- toiminta Lapissa vuonna 2017
Esityksen transkriptio:

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n vankilatoiminnan tarkoituksena on: Edistää inhimillisyyttä sekä rikoksesta tuomittuihin kohdistuvaa ymmärtämystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Antaa vangille mahdollisuus solmia ihmissuhde vankilan ulkopuoliseen henkilöön vankilassaoloaikana vapaaehtoistoiminnan pohjalta. Tukea vangin sosiaalista kehitystä ja vuorovaikutustaitoja tarjoamalla mahdollisuus keskusteluun ystävätoimintaan perehtyneen ihmisen kanssa.

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA SPR:n toimintatapa SPR järjestää yhteistyössä vankilahenkilökunnan kanssa rangaistuslaitoksissa henkilökohtaisia vierailuja, ryhmätoimintaa, teematapahtumia ja vankilasta käsin suoritettavaa palvelutoimintaa. Työtä ohjaavat ja tukevat SPR:n vankilatoimikunnat, piirit ja vankilapaikkakuntien osastot. SPR:n vankilatoiminnan neuvottelukunta suunnittelee ja kehittää toimintaa valtakunnallisesti.

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA Vankilavierailijatoiminta Punainen Risti toimii vankiloissa 53 maassa "Varsinaista" vierailijatoimintaa pohjoismaissa Alkoi suomessa Sulkavalla ja Oulussa 1970, idea saatiin Norjasta Nykyisin toimintaa lähes kaikissa suljetuissa vankiloissa Toiminnassa mukana tällä hetkellä 70 vierailijaa Perustason toimintaa, jossa SPR:n osaston rooli on keskeinen

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA Yhteistyökumppanit SPR:n hallitus ja rikosseuraamusvirasto Vankilatoiminnan neuvottelukunta SPR:n vankilavierailijatoimikunta / vankilassa Yhdyshenkilö / vankilassa SPR:n osasto

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA Vankilavierailijan koulutus, tuki ja ohjaus PERUSKOULUTUKSEN SISÄLTÖ Vapaaehtoistoiminta SPR:ssä Vangit ja vankila Vuorovaikutustaidot Vankilavierailijatoiminta käytännössä LISÄKSI Täydennyskoulutus vuosittain Työnohjaus

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA Vangin näkökulma Tuo piristystä arkeen Mahdollisuus luotettavaan ja avoimeen keskusteluun Vierailija kuuntelee vankia Ei ole henkilökunnan jatke Ennakkoluuloton, jalat maassa oleva vierailija Ottaa vangin ihmisenä, ei tuomitse tai moralisoi Tukee vankia hyväksymään itsensä Vierailija on vaitiolotaitoinen

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VANKILATOIMINTA Vankilan näkökulma Toiminta on luotettavaa, avointa, täsmällistä ja sujuu hyvin Toiminta on sääntöjen mukaista On hyväksi vangeille, helpottaa vangin paineita Tuo ohjelmaa vangin arkeen Parantaa vangin viihtyvyyttä Henkilökunnalla selkeä käsitys vierailuista ja vierailijoista.