GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ 25.11.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietokannat: MySQL ja PostgreSQL. Yleistä • Relaatiotietokantaohjelmisto, jolla voidaan luoda, ylläpitää ja muuttaa ja hallinnoida tietokantoja • Avoin.
Advertisements

Tietokoneen käyttöjärjestelmä
Tiedonhaku Internetistä PODCASTING Katarina Andersson TU08se
Nopein, helpoin, tuottavin tie 3D-maailmaan..  Käytön ja oppimisen helppoutta  Työskentelyn nopeutta  Suunnittelun joustavuutta ⇓ Lisää tuottavuutta.
Johdatus Linuxiin Mauri Heinonen
JavaScript (c) Irja & Reino Aarinen, 2007
IBM WebSphere Application Server Mediatekniikan Seminaari Mikko Matilainen.
Linuxin rakenne ja ominaisuudet
Kurssilla käytettävät työkalut
Julkaisukielet ja - tekniikat tMyn1 Julkaisukielet ja -tekniikat •Verkko-ohjelmointi voidaan jakaa kahteen osaan: asiakaspuolen ja palvelinpuolen ohjelmointiin.
Goblin-kurssinhallintajärjestelmäTKK / Automaation tietotekniikan laboratorio Antti Tuomi, Raimo Nikkilä Goblin kurssinhallintajärjestelmä Raimo.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
1. Olio-ohjelmointi.
Vapaa Ohjelmisto.  Vapaa ohjelmisto on ohjelmisto jota voi käyttää, tutkia, muuttaa ja jakaa eteenpäin vapaasti.  FLOSS (Free / Libre Open Source Software)
Open Source GIS Professori Ari Jolma Paikkatietotekniikan hyödyntäminen -kurssi, DIPOLI
Ortodoksinen viestintäseminaari Helsinki
Qt-käyttöliittymäkirjasto Matti Lehtinen
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 / Jyväskylän yliopisto.
Kurssilla käytettävät työkalut
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Java-ohjelmointikieli -Javasta ohjelmointikielenä -ohjelmontivälineistä -opasteista.
UBUNTU Seminaarityö Mohammad Salar KYAMK.
Suse / OpenSuse Antti Hartikainen. Terminologiaa SUSE = Saksalainen monikansallinen yritys, asiakkaina yritykset. SUSE Linux Enterprise = SUSEn kehittämä.
Kuinka käyttää paint.net.  Työkalupalkki sisältää napit kaikille yleisille komennoille, asetukset miten kuva näytetään ja asetukset monien työkalujen.
LINUX Anniina Fagerström, Valtteri Karttunen, Tuukka Koivisto, Niko Liukka, Joonas Salminen ja Janne Strömberg 25/10/2013 LINUX.
Ohjelman perusrakenteet
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Ohjelmat.
Ohjelmointi.
Käyttöjärjestelmien käynnistyminen
XML -kielen perusteet SIMO Seminaari Antti Mäkinen.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
Tietokoneohjelman suoritus opintojakso Olioajattelu ja –ohjelmointi, osa I Hans Nieminen Syksy 2013.
Gentoo Linux Niina Salmi Oh5. Yleistä Línux levitysversio Gentoo alunperin kehitetty olemaan –nopea –luotettava –vakaa Kaikki sen ohjelmat asennetaan.
GNU-Ohjelmointityökalut. Tärkeimmät perustyökalut ovat: Kääntäjä (GCC) Asennusohjelma (MAKE) Virhejäljitin (GDB) GNU Binary Utilities (binutils) GNU C.
Metsähallitus MOSS:in käyttöönotto Metsähallituksessa Luonnonvarat-tapaaminen Satu Sorjonen
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
Mandrake linux Seminaarityö. Linux -Linux on vapaa Unix-tyyppinen käyttöjärjestelmä. Tavallisesti Linuxista puhuttaessa tarkoitetaan "levitysversiota"
Windowsin Historia. Yleistä historiaa Windows kehitettiin alun perin MS-DOSin käyttöliittymäksi. Ohjelmalla pyrittiin helpottamaan IBM:n tietokoneiden.
GNU- ohjelmointityökalut Samppa Rönkä OH2. GNU ? GNU (GNU's Not Unix) on ohjelmoija Richard Stallmanin vuonna 1983 käynnistämä projekti, jonka tavoitteena.
ITIL Information Technology Infrastructure Library
@ Leena Lahtinen OHJELMAN OSITTAMINEN LUOKKA ATTRIBUUTIT METODIT.
Matematiikkaa tietokoneella mikko opettaa Sagen avulla matematiikkaa ja ohjelmointia 2011,2012.
Mandriva Linux eli Mandrake Linux Toni Näppi EL2.
Jaakko Markkanen & Ari Laine. Yhteisö, joka kehittää työpöytäympäristöä KDE SC (Software Compilation) Avoimen lähdekoodin ja voittoa tavoittelematon yhteisö.
Sovelluskehittimet Nikolaos Avanidis oh5.
1 Ohjelmointikielten varhaishistoria Esa-Matti Miettinen
Roni Leinonen.  Nimi tulee Gentoo pingviinistä, joka on nopeiten uiva pingviinilaji  Ensimmäinen versio julkaistiin vuonna 2002  Käyttäjällä on täysi.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.
HIPARI.
Markus Riihelä Mikko Sallinen. Yleistä Samba on lähes kaikilla UNIX ja UNIX- tyylisillä käyttöjärjestelmillä pyörivä tiedosto- ja tulostinpalvelin. Samba.
Merkistöstandardeista
GNOME ja KDE Jani Pesu GNOME GNOME (GNU Network Object Model Environment) on graafinen työpöytäympäristö. Käytetään Unixin kaltaisissa käyttöjärjestelmissä.
Johdetun luokan olion alustus tMyn1 Johdetun luokan olion alustus määrätyillä arvoilla Kun ohjelmassa esiintyy johdetun luokan olion määrittely, järjestelmä.
DNS ja DHCP palvelut Linuxissa
GNU-ohjelmointityökalut Panu Tertsunen & Daniel Liljeqvist.
Ja muut kuvankäsittelyohjelmat
Palvelun käyttöliittymätasonpalvelun toteutus osaksi TIPTOP portaalia prosessin kulku EduGUI komponenttikirjasto on käytettävissä open sourcena, Eduix.
Mikael Agricola Mikael Agricola syntyi vuonna 1510 ja kuoli 9. huhtikuuta vuonna 1557 ja hänen kuolinpäivänsä on vakiintunut liputuspäivä. Keskiajalla.
PHP ja MySQL PHP: Hypertext Preprosessor. PHP, johdanto Komentosarjakieli, joka on suunniteltu dynaamisen sisällön tuottamiseen verkossa PHP on sekä kieli,
Linux-järjestelmät (A271227) Gentoo Linux -käyttöjärjestelmä Petri Keltanen TI07.
Windows 2000 Jukka Stranden Marko Suhonen Käyttöjärjestelmät Seminaari 2006.
.NET ohjelmointi C#-kielellä RäsSe, lokakuu 2004.
Open Source Timo Nyyssönen Tietojenkäsittelytieteen historia - seminaari.
Linux-käyttöjärjestelmä. Mitä Ubuntu tarkoittaa ? Mitä Ubuntu on ? ● Afrikkalainen sana → zulu- ja xhosa-kielistä ● Kuvaa yhteisöllisyyttä ● Voidaan suomentaa.
GNOME JA KDE. MITÄ OVAT GNOME JA KDE? - Avoimen lähdekoodin työpöytäympäristöjä - Graafinen käyttöliittymä ja käyttöalusta sovelluksille - Tarkoitus helpottaa.
GNU-ohjelmointityökalut Sami Husso
GNU-Ohjelmointityökalut
GIMP ja muut grafiikkaohjelmat
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Esityksen transkriptio:

GNU-ohjelmointityökalut Jussi Raunio TI09OHJ

GNU Richard Stallmanin vuonna 1983 käynnistämä projekti Tavoitteena oli kehittää täysin vapaa käyttöjärjestelmä niin työkaluiltaan kuin ytimeltään Vuonna 1985 Stallmanin perustama FSF (Free Software Fondation) hallinnoi projektia edelleen

GNU GNU tarjoaa hyvän alustan sovelluskehittäjille ja ison joukon työkaluja Nykyajan vapaan lähdekoodin ohjelmien kehitys tapahtuu pääsääntöisesti GNU:n työkaluilla Osa GNU-työkaluista on levinnyt myös kaupallisten ja suljetun lähdekoodin ohjelmistojen kehityskäyttöön

GNU Make Suorittaa tarvittavat komennot isojen ohjelmistojen osien kääntämiseksi Pitää kirjaa tiedostoriippuvuuksista ja muuttuneista tiedostoista Makea käytetään pääsääntöisesti C-ohjelmien kanssa, mutta sitä voidaan käyttää myös muiden ohjelmien kääntämiseen Makea voidaan käyttää mihin tahansa tiedostojen automatisoituun päivittämiseen

Makefile Make käyttää ohjaustiedostonaan Makefileä Sisältää suoritusrutiinit ja tiedot tiedostojen riippuvuuksista Asetuksia kutsutaan säännöiksi, jotka määrittelevät miten mitäkin tiedostoa pitää käsitellä Nykyisin Makefilejä ei luoda suoraan käsin, vaan käytetään järjestelmäriippumatonta tapaa generoida niitä

GNU Compiler Collection GCC on kokoelma ohjelmointikielien kääntäjiä Kehitettiin GNU-projektin yhteydessä, koska avointa kääntäjää ei ollut Nimi oli tuolloin GNU C Compiler, koska se tuki vain C-kieltä GCC:n kieli- ja arkkitehtuurituki on laajentunut niin paljon, että siitä on tullut yksi monipuolisimmista kääntäjistä

GNU Binary Utils GNU sisältää binaarityökalujen kokoelman (binutils), jolla voidaan katsella ja muokata lähdekoodista luotuja objektitiedostoja Alun perin kokoelma sisälsi vain hyvin pieniä työkaluja, mutta siihen sisällettiin GNU Assembler (GAS) ja GNU Linker (GLD) Käyttää taustallaan Binary File Description - kirjastoa, joka hoitaa suurimman osan binaaritiedostojen käsittelystä

GNU Debugger Virhejäljitin eli debuggeri on työkalu, jolla voidaan ajaa suoritettavia ohjelmatiedostoja hallitussa ympäristössä Alustariippumaton GNU:n standardidebuggeri, joka tukee monia ohjelmointikieliä Ei sisällä lainkaan graafista käyttöliittymää Monet IDEt käyttävät GDB:tä taustalla

GNU Emacs Richard Stallmanin kirjoittama tekstieditori Sisältää täydellisen C:llä kirjoitetun Lisp-tulkin Julkaistiin vuonna 1985 ollen ensimmäinen GNU-projektin nimissä julkaistu ohjelma Myöhemmin siirrettiin Unix-ympäristöön Laajan toiminnallisuuden myötä tuli de facto varsin nopeasti

GNU libc GNU:n C-standardikirjasto Toteutettiin osaksi GNU-käyttöjärjestelmää Ensimmäinen versio kirjoitettiin 1980-luvulla Helmikuussa 1988 glibc sisälsi täydellisen ANSI C -toteutuksen Myöhemmin siihen lisättiin mm. tuki POSIX- standardille ja muille ANSI C -versioille

GNU Build System Autotools on kokoelma ohjelmointityökaluja, jotka auttavat tekemään lähdekoodista helpommin siirrettävää Osa GNU Toolchainia Käytetään monissa vapaan lähdekoodin jakelupaketeissa Koostuu Autoconf-, Automake- ja Libtool - ohjelmista