Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

Osaava-hanke Liminka, Lumijoki, Muhos, Tyrnävä, Utajärvi
OPH/T.S VALTIONAVUSTUKSET TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄÄN.
TUOTTAVAan aikuiskoulutuksen toimintamalliin
Työ(hön)valmennus opetuksen tukena, palveluna ja työnä
TYÖPAIKKAOHJAAJIEN KOULUTUSOHJELMAN PERUSTEET 2 OV Aineisto koottu Heli Korkiakosken ( ) materiaalista.
Hyvän ikääntymisen kehittämisympäristö Sonectus
KM, PsyK Jaana Laurinvaara
Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus - D e österbottniska landskapens kompetenscentrum inom det sociala området - SONet.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Ajankohtaista oppisopimuskoulutuksesta Tampere Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Yhteistyö Varsinais-Suomessa Miksi yhteistyötä Koko toiminta perustuu verkostotyöhön Tehokkaampi toiminta Parempaa asiakaspalvelua.
Haapajärvi on alueen suurin kaupunki 7714 väestömäärällään
OSAKE-HANKE Piia Palmroth Jyväskylä
Kolmen oppilaitoksen suunnitteluosaamisen yhdistämisellä Tehdään pitkän tähtäimen kehittymissuunnitelma Etsitään uudenlaisia mentorointikäytänteitä Vahvistetaan.
Sirkka Peltola, Susanna Elsilä JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA, KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II -HANKE
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään (OKS) –hanke 2008–2009 Hankkeessa kehitetään toimijoiden.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Uudistunut aluehallinto ja työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä -seminaari Helsinki Merja Leinonen.
TAVOITE Teemavuoden tavoitteena on vahvistaa Helluntaiherätyksen lapsi- ja perhetyötä käynnistämällä yhteinen kehittämishanke.
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO PELTOLA 2009 Työelämälähtöisyys ja kumppanuudet ammatillisen lisäkoulutuksen laatutyössä Yhteishanke Turun kristillinen.
Tuetun oppisopimuksen kehittäminen Etelä-Suomen verkostohanke Hankkeen aloitusseminaari Ulla Poutiainen
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
J Kangasniemi 2010 Osaava-ohjelman taustaa ja rakenne Tätä kalvosarjaa päivitetään verkossa. Varmistathan että käytössäsi on viimeisin versio. (viimeksi.
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
Unelma I ja II Valmisteluhanke /
Yhteishanke Turun kristillinen opisto Jyväskylän kristillinen opisto Lapuan kristillinen opisto Sisälähetysseuran oppilaitos Valkealan kristillinen.
1 Johtajuuden ulottuvuudet Politiikka turvataan poliittisesti haluttu suuntautuminen Byrokratia hallinnon sääntöjen osaaminen ja noudattaminen hallinnon.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS–JA PALVELUTEHTÄVÄ hanke-esittely: Työelämäohjauksella voimavarat käyttöön ja tukea kehittämistyöhön VOIMIKS -hanke Sirkka Peltola.
Metalliteollisuuden yritysten ja aikuiskoulutuskeskusten verkosto (METEKADULT) TYKE –projekti Väliraportti.
Ammattilaiseksi oppisopimuksella
KOULUTETTU AMMATTILAINEN ON TULEVAISUUDEN TAITAJA.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
OSVIITTA – työelämän palvelupiste  –  Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan seutukunnat: Kaakkois- Satakunta, Pohjois-Satakunta, Pori ja.
Hankkeen esittely Tekijä: Sirkka Peltola JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT OHJAUSTA KASVATUSTA JA SUOJELUA KEHITTÄMÄÄN II HANKE.
VEIKKA Varhaiserityiskasvatuksen kehittäminen Karhukunnissa
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen valtionavustusten tiedotustilaisuus Seppo Hyppönen Yksikön päällikkö Ammatillinen.
Koulutuskeskus Sedu Lapua Koulutuskeskus Sedu, kauhajoki Evijärven lukio Lappajärven lukio Härmän lukio Vimpelin lukio Yrittäjäopisto Koulutuskeskus.
1 I II III Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä TYKE-tehtävä RKO:ssa -humanistinen ja kasvatusala kirkonpalvelutyö, kasvatus.
Innova Länsi-Suomen akk
YRITTÄJYYS HAASTEENA KESKI-POHJANAAMAN AMMATTIKORKEAKOULUSSA NURMENNIEMI 2008.
Oppisopimuskoulutuksen kehittäminen opetushallituksen uudessa organisaatiossa Oppisopimuksen tulevaisuus –seminaari Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus.
Yritysten tulevat aikuiskoulutustarpeet Ennakointikamari Liikenne- ja kuljetuspalveluala Timo Karkola johtaja, rehtori Ami-säätiö, Amiedu.
Satakunnan käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella on työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä.
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
TUOTTAVA-hanke Koulutustuotteista työelämälähtöiseen palvelutarjoomaan.
Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä Ohjausta, kasvatusta ja suojelua kehittämään II (OKS II) –hanke
JYVÄSKYLÄN KRISTILLINEN OPISTO TYÖELÄMÄPALVELUT SEURAKUNNAN TYÖNTEKIJÄN HYVINVOINTIKARTOITUS.
Potkua Pienyrittäjille – Kehittämispalveluja kentälle Pohjois-Karjalassa -hanke.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
VOIMAA Voimavaroja maahanmuuttajista. MITÄ? VOIMAA-hankkeen tavoitteena on kehittää maahanmuuttajataustaisille joustava väylä opintojen aloittamisesta.
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
TYÖOLOBAROMETRIN TOTEUTTAMINEN PKKY:SSÄ. Pohjois-Karjalan Ammattiopisto Pohjois-Karjalan Aikuisopisto.
Kehittämissuunnitelma ja ennakointi Päijät-Hämeen ennakointiverkosto
Varhaiskasvatuksen tietotuotannon nykytila ja haasteet Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Yleissivistävän koulutuksen ja varhaiskasvatuksen osasto.
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Sosionomin koulutus ja TKI-toiminta nyt ja 2025 Sosiaalialan verkostopäivät ylitarkastaja Sanna Hirsivaara.
PONTTI –Pohjoista ohjausosaamista nuorisotakuuseen, 5op
Osahanke: Kokemusasiantuntijuus ja
Kehityskulkuja Työelämä muuttuu entistä nopeammin
Osatyökykyisille tie työelämään
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Saimaan ammattiopisto Sampo
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Osaamisella soteen! TEHY
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Webcast klo Koulutus työelämää koskevista yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain muutoksista Vuoden 2015 alussa tuli voimaan uusi yhdenvertaisuuslaki.
Esityksen transkriptio:

Tarvekartoituksesta koulutukseen -hanke Hankkeen tavoitteena on kehittää Lapuan kristillisen opiston osaamista muuttaa työelämän koulutustarpeet ammatilliseksi lisäkoulutukseksi. Hanke on osa opetusministeriön opistolle myöntämän työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän toteuttamista. Hanketta rahoittaa opetushallitus. Hankkeen yhteyshenkilöt:

Hankkeen kohderyhmät: Lapuan hiippakunnan seurakuntien työntekijät, erityisesti perhetyön parissa työskentelevät ja toimistotyöntekijät Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueen koulunkäyntiavustajat Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan kuntien ja yksityisen sektorin päivähoidosta vastaava ja päivähoidossa työskentelevä henkilöstö Lisäksi opiston työnohjauspalvelujen toteuttamisen toimintamallin suunnittelu

Tavoiteltavat tulokset: Kehitetään yhteistyömalli, jossa työntekijät, työnantajat ja koulutuksen järjestäjät suunnittelevat yhdessä työelämälähtöistä koulutusta Opitaan hyödyntämään kohderyhmille toteutettujen sähköisten koulutustarvekartoitusten tuloksia Muodostetaan ajankohtaisen ja tarpeisiin vastaavan koulutuksen suunnitteluun ja arviointiin harjaantuneet työelämäryhmät

Tavoiteltavat tulokset: Työyhteisöille tieto perustyöntekijöiden koulutustarpeista sekä tarpeista nousevan koulutuksen suunnittelu ja toteuttaminen työelämän ja koulutuksen järjestäjän välistä dialogia hyödyntäen Opiston (koulutus) henkilöstön asiakaslähtöisen työelämäosaamisen kehittyminen Opiston tarjoamien työnohjauspalvelujen niveltäminen osaksi opiston toimintaa

Hankkeen yhteistyökumppanit: Seurakuntien työntekijöiden koulutustarvekartoituksen tekemisen ja koulutuksen kehittämisen osalta hankkeessa ovat yhteistyökumppaneina Diakonia- ammattikorkeakoulun Länsi, Porin yksikkö ja Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli. Työelämäryhmien jäsenedustuksen myötä hankkeessa tehdään yhteistyötä eri seurakuntien, kuntien, koulujen, päiväkotien ja lasten päivähoidon yksityisen sektorin kanssa.

Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävään liittyen on suunnitteilla jatkohanke yhteistyössä Jyväskylän, Eurajoen, Lieksan ja Valkealan kristillisten opistojen sekä työelämän kanssa.