1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja lobbaus Ulpu Iivari KTOL:n koulutustilaisuudessa
Advertisements

Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
KASVATUSSOPIMUS? Tiina Haapsalo.
Turvaa ja hyvinvointia lapselle ja perheelle – palveluiden yhteiskehittämistä Koontia Arvokas elämä –hankkeen poluilta tulevaisuuden kehittämistä varten.
Sikiöaikaisten alkoholivaurioiden sosiaaliset merkitykset ja moraaliset jännitteet lasten ja nuorten palvelujärjestelmässä Tutkija, YTT Susan Eriksson,
Selevä Paletti — SUUPOHJAN LAPSIPERHEIDEN PALVELUKOKONAISUUS.
Juha Pohjonen, Kokkolan ensi- ja turvakoti ry 2014
SOSIAALITYÖN ASIANTUTNIJAPÄIVÄT
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Väkivaltatyön kokonaisuus ja eri toimijoiden roolit
Yhteistyö kehittämisen avaintekijänä Emma & Elias –ohjelma.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Nimet ja henkilötiedot - yhteenveto
Hyvä lapsuus kaikille! Maria Kaisa Aula
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Perhetyö.
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Erityisesti Isä-projekti
Hyvän ohjauksen kriteerit perusopetukseen, lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen Juhani Pirttiniemi Opetusneuvos Opetushallitus Turku
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
ISÄT NEUVOLAN PERHETYÖN, PERHEVALMENNUKSEN JA PARISUHDETYÖN SILMIN  ISIEN OSALLISUUS JA LÄSNÄOLO  ISÄ PARISUHTEEN TOISENA OSAPUOLENA Tarja Rantanen,
Prosessikuvaus Joensuun normaalikoulun OPS –prosessista 2003
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
11. tammikuuta 2015Sini Korpinen 1 Lapsen oikeus tulla kuulluksi Sini Korpinen Puheenjohtaja Suomen Nuorisovaltuustojen Liitto –
Jouni Vironen Perheterapeutti
Kannabis koulutyön näkökulmasta Anne Ahlefelt, Vanhempi kouluttaja, EHYT ry Kannabisakatemia
tkemppainen TULINKO KUULLUKSI? Lapin sosiaalityön kehittämisyksikkö Kehittämisseminaari Pohtimolampi.
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
Pirjo Kotkamo Suunnittelija, psykiatrian erikoissairaanhoitaja,
LAPSEN JA VANHEMMAN VÄLISEN YHTEYDEN SÄILYTTÄMINEN Tässä esityksessä käydään lyhyesti läpi lapsen ja vanhemman välisen yhteyden säilyttämisen osa- alueita,
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
VEIKKA Varhaiserityiskasvatuksen kehittäminen Karhukunnissa
Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Yrittäjien hyvinvointikilta® yrittäjien hyvinvointia tukemassa Yrittäjien hyvinvointikilta on Suomen Mielenterveysseuran ja Suomen Yrittäjien kehittämä.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Pohjois-Suomen Lasten Kaste -hanke Oulun eteläisen alueen osakokonaisuus Sirkka Kiilakoski Toimiva arki, hyvinvoiva lapsi -seminaari.
Vanhemman neuvo® -vertaistukiryhmän asiakaspalaute 2015.
Ppky Selänne / Pyhäjärven Perhekeskus AARNOLA. Pyhäjärven perhekeskus  Toiminta alkoi vuonna 2012  Vaihtoehto kunnalliselle päivähoidolle  Ohjatut,
Vaihtoehdot session 12 oph 1 Vauvan pitäminen Sijaisvanhemmuus Adoptio Abortti.
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
Apua koulunkäyntiin Keski-Suomessa
EROAUTTAMINEN JA TAPAAMISPAIKKA
2 Perheitä on joka lähtöön s
Näkyykö valoa, löytyykö iloa?
Lapsiperheraati Varkaudessa Marja-Liisa Honkanen
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
YHDESSÄ VOIMISTUEN – laadukasta sosiaalityötä lappilaisille 1. 10
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Miestyön foorumi 2015 Työpajat Miestyön foorumi Työpajat
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN RYHMÄÄN – VERTAISUUDESSA ON VOIMAA!
Evästystä paikalliseen ops-työhön
TYÖPAJA 5: Erovanhemmuus isyyden näkökulmasta
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Lapsi, nuori ja aikuinen sekä perheet muutoksessa Viides tapaaminen
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Alkoholipolitiikkaa lapsinäkökulmasta
Esityksen transkriptio:

1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan isä paremmin työssäsi? 3) Mikä huomio/konkreettinen asia auttaa sinua jatkossa työskentelemään isien kanssa työssäsi?

 Enemmän verkostoitumista ja yhteistyötä eri toimijoiden kanssa perhekokonaisuuden huomioimiseksi koko prosessin aikana  Isyyttä tulee tukea ja nähdä se voimavarana  Isyys on nostettu marginaalista keskiöön ja toimii kuntoutuksen keskiössä  Puolisot ja päihteet tulee ja menee, mutta isyys pysyy!  Tärkeä aihe: päihteitä käyttävät isät on otettava kehän sisälle vanhemmuudessa, poliittisen päätöksenteon tärkeys korostuu  Isien kanssa kannattaa työskennellä – heidän tarinaansa on kuultava  Asian kohdanneiden lasten tarinoiden tärkeys: lapsille iso merkitys isä-suhteella  Isyyden tukeminen ja vahvistaminen on tärkeää: vanhemmuuden vastuuta ja oikeuksia pitäisi ”tuputtaa” jo raskausaikana  Jokaista isää pitäisi yrittää kuntouttaa lapsen näkökulmasta! 1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa?

 Isyyden huomioiminen puolison raskausaikana tärkeää vankeusrangaistuksen aikana  Isän huomioiminen tärkeää vanhempana lastensuojelun puolella  Isyys keskeinen nimittäjä työntekijän mielessä  Isyys on myös väkivallattomuuteen tukeva asia – korostaa vastuuta  Varhainen puuttuminen ja ennaltaehkäisy tärkeää  Isän kuuleminen henkilökohtaisesti  Lapselle on tärkeää mielikuva omasta isästä, lapsella on oikeus saada totuudenmukaista tietoa omasta isästään  Isän huomioiminen kantaa pitkälle lapsen elämässä : myös pienten tilanteiden huomioiminen hyvänä asiana  Molemmille vanhemmille annettava yhtälaisesti tietoa vanhemmuudesta ja isille erityisesti omaa materiaalia 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan isiä paremmin työssäsi?

 Lastensuojelussa tehdään lastensuojelutarpeen selvitysvaiheessa vanhempien haastattelua, ei äidin tai isän haastattelua  Työntekijä tapaa lapset tai tutustuu lapsiin valokuvien kautta -> herättää hyviä keskusteluja  Vertaistukea käyttää enemmän  Työntekijöidenkin olisi hyvä pysähtyä pohtimaan omaa isyyttään ja omaa vanhemmuuttaan – isäkuvan miettiminen  Miehen kuuleminen ja vuoropuhelu  Työn jatkuvuus ja osaamisen lisääminen tärkeää  Poliittinen ja yhteiskunnallinen ohjaus: mahdollisuus tehdä isä- ja miestyötä 3) Mikä huomio/konkreettinen asia auttaa sinua jatkossa työskentelemään isien kanssa työssäsi?