Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
DRAMATURGIAN PERUSKÄSITTEISTÖÄ
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Dialogi William Isaacs.
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi sivu. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Pelisilmää asiakaskohtaamisiin Mikko Ojanen. Kauraa • Valitsin kirjan hiljattain pidetyillä myyntipäivillä buukattuja tapaamisia varten. • Asiakastapaamisia.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Jumalan kanssa.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Pukeutuminen Etiketin mukaan pukeutuminen eri tilaisuuksiin ja tilanteisiin on yksi tapa osoittaa hallitsevansa hyvät tavat. On kohteliasta pukeutua oikein,
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Hyvästä Paras Jim Collins.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Toiminta kentällä SJAL tuomarikoulutus Sisältö • Tehtävät kilpailun aikana • Sijoittuminen kentällä • Tasapuolisuus ampujia kohtaan • Tulosten tulkitseminen.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Kuvakäsikirjoitus.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
14 websuunnitteluvinkkiä!
Luetaan! Kota-projekti, Diat laati Maija-Liisa Halme-Briedis.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
Ohjelmointi 2 – 2007 Vesa Lappalainen Alkuun annan sulle vinkin, joutavia on juorut muiden: Luppo loppui, alkoi arki, kutsuu koulu - niinkö luulet? Uskoppas:
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
NAISEN ITSETUNTO.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Lasten suusta.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
Kerro parille, miltä tuntui tehdä rentoutusharjoituksia. Kerro myös mikä häiritsi/syvensi sinun rentoutumistasi. Kotitehtävän läpikäynti.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
PILKKU.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Kuinka tehdä blogi o365:ssä
TYÖSUHTEEN ALUSSA: Työelämän pelisääntöjä
Käsityön oppimateriaali ©Riitta Huovila Oppimateriaali auttaa ymmärtämään  pelkät sanat eivät riitä – havaintomateriaali välittää tietoa usean.
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman viides luento.
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
21. Kulttuuriala s. 96‒99 Kulttuuriala.
T URUN YLIOPISTO Into ja pätevyys – fysiikan opettajan valtit Kalle Ojanen Fysiikan assistentti (vv.) aineenopettajakoulutus Yliopistopäivä 2005.
@ Leena Lahtinen Toistorakenne Ohjelmassa toistetaan tiettyjä toimenpiteitä monta kertaa peräkkäin Toisto noudattaa sille kuuluvia tarkkoja standardoituja.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Formare 2015 Motivaatio.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Jessen seikkailu.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
VALINNAISET AINEET Piirros Mika Kolehmainen.
Millaisen seurakunnan SINÄ HALUAT?
Tämä on mun juttu – yrittäjyyskasvatusta alakoululaisille
Millainen oppija sinä olet?
Esityksen transkriptio:

Eugen Herrigel

 Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea itsensä johtamis/hallitsemista käsittelevää kirjaa  Takakansi herätti kuitenkin mielenkiinnon myös sisältöä kohtaan, sillä olen jossain määrin kiinnostunut Aasialaisesta kulttuurista eteenkin sen hengellisestä puolesta

 Kirja kertoo itse kirjailija Eugen Herrigelin Japanissa viettämästä ajasta ja hänen ponnisteluistaan oppia Zenin hengelliseen maailmaan.  Herrigel opetti filosofiaa Japanilaisessa yliopistossa ja luuli sitä kautta pääsevänsä sisälle Zenin oppeihin, pian hänelle kuitenkin selvisi että tie Zeniin ei onnistu näin, vaan jonkun ”taiteen kautta”. Tästä alkoi Herrigelin 4 vuotta kestäneet ponnistelut jousiammunnan parissa kohti valaistumista.

 Jos itselleen on asettanut jonkin päämäärän/tavoitteen tulee sen parissa työskennellä niin kauan kuin se vaan vaatii valmistuakseen. Vastoinkäymiset kuuluu asiaan, mutta niiden ei täydy lannistaa vaan kannustaa yrittämään uudella tavalla. Ei saa luovuttaa. Kirjassa Herrigel toistaa yhä uudelleen samoja harjoituksia 4 vuoden ajan vain ymmärtääkseen Zeniä. Harjoituksiin kuuluu ampumisen eri vaiheiden lisäksi hengitys ja meditaatioharjoituksia. Hänen edistymisensä pysähtyy useaan otteeseen ja hänellä käy lopettaminenkin mielessä, mutta silti jatkaa sinnikkäästi loppuun ja saavuttaa päämääränsä

 Kirjassa Herrigelin ”mestari” ei kerro suoraan mitä Herrigelin tulisi tehdä ampuakseen oikein ja saavuttaakseen tilan, jossa tehdään taiteetonta taidetta, jossa ”se” ampuu. Mestari antaa oppilaansa oppia virheistään ja kokea kaikki vaiheet itse.  Tämä seikka sai minut jotenkin ymmärtämään Proakatemian valmentajien roolin ja sen miksi heiltä ei saa suoraan mitään projekteja vaikka heillä niitä olisikin, miksi he vain ohjaavat meitä oikeaan suuntaan.  Luin jostain, että Johannes Partanen fanittaa kyseistä kirjaa, onko siis mahdollista että tämä kirja on tuonut jotain valmentajien roolin liittyen Proakatemialle?

 Nautin kirjan sisällöstä vaikka vihaankin lukemista :D  Suosittelen kirjaa kaikille, sillä 76 sivuiseksi kirjaksi siitä saa yllättävän paljon irti.