Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
makramee-tekniikalla
Advertisements

Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Näkövammaiset ja verkkosivustot Virpi Jylhä
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Kotisivukoulutus Kirjastotalo Metso Osa 2 Kuvan lisäys ja muokkaaminen.
1 Opiston Moodleopas KALVOSTO 3 – KURSSIN MUOKKAAMINEN KTOL:n Moodle-työryhmä Olli Ruohomäki.
Kasvaako pääni, kun opin?
LUJAA LAATUA??.
Esimerkki digitaalisesta portfoliosta
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Nimien poimimiseen temppeliä varten voit vaihtoehtoisesti käyttää kahta menetelmää: -poiminta PAF 5.2 ohjelmassa -poiminta suoraan TempleReady for Windows.
Pidä turvallisuusväli
Moodlen ohje opiskelijoille
Lammastila: Tilan esittely ja laidunnus
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Reaaliaikainen tiedonhaku.
Standardimääritykset
Monikäyttöinen paperi
Ohje PowerPoint esityksen tekoon
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Lisämuotoiluja: Tässä esityksessä tutustutaan Wordin lisämuotoiluihin, kuten sarkaimiin, sivunumerointiin, ylä- ja alatunnisteisiin sekä palstoituksen.
Venäläinen riepunukke
The marshmallow challenge
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Kivikauden elinkeinot, asumukset ja kulkuvälineet
Kuinka rakennan Semppi-terveyspisteen? Semppi on kaikille avoin, maksuton terveyspiste, jossa on tutkittua tietoa terveydestä ja vinkkejä oman terveydentilan.
Passiv præsens (nutid) kort TYPE 1 : endelse -taan/-tään tilføjes på den svage bøjningstamme (jeg-form), eksempler: sige = sano/a > sano/n > sanotaan kende.
MININAAMION VALMISTUS HIEKKAVALU -TEKNIIKALLA
PowerPoint-esitys OHJE.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
REMU REMU Oytel: Ostolantie 4fax: ÄHTÄRI mail
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
Maatalous.
Keikkailu Joo ja se on oikealta nimeltä rullalautailua. Sen ideana on saada temppuja erilaisia temppuja laudalla, jossa on kaksi truckia ja neljä rengasta.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
Mustialan perinnemaisemat: Kyttälännyppylän hoito kesällä 2007
HauPa HYVÄ ASENNE NÖYRYYS JA SITKEYS ROHKEUS JA ITSELUOTTAMUS
MultiMaker 7.0 Workshop Ohjelma, jossa voidaan luoda näyttäviä multimediasisältöjä. Yhtä sisältökoko-naisuutta kutsutaan esitykseksi. Ohjelmointitaitoja.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Listat eli luettelot listaelementit ovat lohkoelementtejä:  lista ja listan alkiot alkavat uudelta riviltä  listan jälkeen tuleva elementti alkaa uudelta.
Maailmankaikkeuden rakenne
TÄHDENLENTO.
VLAN Kimmo Tukiainen
Windows 7 käyttöjärjestelmän käyttö
SAUMALEVY Saumalevyn rakenne vaihtelee sen mukaan, onko se tehty havupuusta vai koivusta. Havupuusta levyt tehdään tasalevyisistä kappaleista, kun taas.
Jumppakärryn laitteet. Hyppyteline softline Peräkärryssä olevan hyppytelineen korkeus 80 cm Vakiokorkeus 100 cm. Käytetään hyppyjen, kuperkeikkojen,
OFFICE-TUOTTEIDEN KÄYTTÖ RT- TABLETILLA WORD EXCEL POWERPOINT ONEDRIVE.
VIIRINAUHA tutorial. 1)Valitse kankaat Tee viirinauhaasi ainakin viisi kolmiota. Enemmänkin voit tehdä jos haluat. Mitä enemmän kolmioita sen pidempi.
Suunnistuksen kuivaharjoitus Aapo Leskinen/Sporzz.
Paikkatietojärjestelmät Kaikesta tiedosta jopa 80 % on sidottavissa johonkin paikkaan (maantieteellinen koordinaatisto, hallinnollinen raja tai osoite)
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Tietoturva internetissä
METALLIN HOHTO VALU KOHTA KOHDALTA.
KARHU.
Ekologiset yhteydet MH:n mukaan
Haarapääsky Haarapääsky elää melkein koko elämänsä ilmassa.
Hydrokopteri Fysiikan ilmiö teknisen käsityön aihepiirinä luokka
Harava Vanha työkalu Tehty aivan aluksi kokonaan puusta
Kuvagalleria Adobe Bridget -ohjelmalla
Liha- ja lypsyrotuiset
Karttamerkit 2
Lammas.
Liha- ja lypsyrotuiset
Lypsylehmä.
Esityksen transkriptio:

Aidan teko Lähde: Peruskartta Heikki Virtanen

Alue, jonne perustetaan laidun

Materiaalit: käytetään pääasiassa puuta. Tolpat tulee pääasiassa painekyllästetystä puusta. Katos ja kiinniotto karsina tehdään omasta puusta. Osa karsinoista kuitenkin rautaisia Alue ja väliaidat tulee sähkövaijerista Aidan yläreunaan naulataan mahdollisesti laudat, jotka kiertävät aitauksen. Eläimet huomaavat reunat ja helpompi havaita mahdollisesti hirvien hajottamat kohdat Lammasverkkoa tien viereen, jotta pienet vasikat eivät karkaa Laitumelle rakennetaan ruokinta katos, jossa hyödynnetään alueella olevaan latoa. Talvea varten pitää laittaa lämmitetyt vesikupit. Tulevaisuudessa alueelle, ehkä rakennetaan katos, johon tulee kaislakatto.

Alueesta saatiin kesän aikana aidattua noin 5 hehtaaria Alueesta saatiin kesän aikana aidattua noin 5 hehtaaria. Osa alueesta rajoittuu pieneen kylätiehen jonka varteen laitettiin tolppien ja sähkölangan lisäksi myös lammasverkko. Verkon ylä- ja alareunaan naulattiin myös lauta, jonka tehtävänä on pitää verkko pystyssä. Pieni avovesiosuus kaislikossa hoitui tyhjillä AIV- purkeilla, jossa oli muutama kilo hiekkaa painona. Hiekan ansiosta purkit pysyvät pystyssä. Tämä mahdollistaa sähkölangan pujottamisen kahvoista sen koskematta veteen. Samasta välistä pujotettiin myös paalinaru joka sidottiin kummastakin päässä sekä keskellä avovesiosuutta tolppiin. Pellon ja kaislikon väliseen ojaan kaivettiin muutama juomapaikka. Ojaan tehtiin myös ylityspaikat. Ylityspaikat ovat isoja rautalevyjä, jotka on tarvittaessa nostettavissa pois.

Tarvikkeita Yleiskuva on peräkärryillä olevista aitatarvikkeista näkyvillä mm. lammasverkkorulla, aitatolppia, painekyllästettyjä tolppia sekä lautaa.

Tarkastelussa pienemmät tarvikkeet kuten naulat, kiinnikkeet, kahvat, vaijerirulla, nauharulla, maakaapeli. Kuvasta puuttuu sähkönaru, joka kerittiin käyttämään ennen kuvan ottoa. Kaikkiaan sekä narua että lankaa oli 800 metriä, vaijeria oli noin 400 metriä.

Laidunalue Näkymä on osasta aitausaluetta ennen ja jälkeen.

Lähemmässä tarkastelussa on kaarteen rakenne. Havaittavissa miten lammasverkko on kiinnitetty sekä sähkölangan sijoitus osalla jossa käytetty lammasverkkoa.

Vesistön ylitys Nähtävissä kelluvat AIV- purkit.

Portti Porttiratkaisu. Helppo, nopea avata ja kevyt.

Highlandit uudella laitumella Kuvassa on osa eläimistä uudella laitumella. Vasemmassa Briitta ja vasikkansa Anselmi. Oikeassa Kalle, Satchel ja Valborg

Aitauksen yhdessä reunassa olevan kapean metsä kaistaleen varjon suojissa Kalle, Satchelin vasikka (musta) Filip ja Valborgin vasikka (ruskea) Viktoria