Pidä pelivaraa moottorikelkkailija

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hirvionnettomuuksien kehitys
Advertisements

TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
OMAN ELÄMÄN HALLINTA TÄRKEÄÄ ITSENÄINEN LIIKKUMINEN TÄRKEÄÄ
UUSI AJOKORTTILAKI 2013 Muutokset lyhyesti.
Raimo Päivärinta Luokite-esitelmä.
Maanrakennus.
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
Erikoiskuljetus Virossa
Opettele liikennesäännöt
Kangas-Annala tie.
LUVALLISET POISSAOLOT
Suomen Ajokoirajärjestö Suomen Beaglejärjestö
Pidä turvallisuusväli
Oikeus liikkua maastossa
Taitokouluharjoitus Pääteema: 1 v 1 puolustaja selässä Ryhmä:
Turvallisesti rautatieym-päristössä
Perusasioita eläkkeistä kv-tilanteissa
Kuva ja tekijänoikeus by Pigeon PersonPigeon Person Aineiston kuvamateriaali on julkaistu Creative Commons lisenssillä Flickrissä.
© Mela 2011 Vakuutukset Melasta. © Mela 2011 Täysi hyöty Melan vakuutuksista MYEL-vakuutus on jokaisen viljelijän, kalastajan, poronhoitajan ja metsätilallisen.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
Liikenneturvan tutkijaseminaari Sirpa Rajalin.
Tieliikenneonnettomuudet Salon seudulla Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Mopoilun suosio näkyy mopokannan voimakkaana kasvuna
ERIKOISKULJETUS TRAKTORILLA
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
VIHERALUEIDEN TILAPÄISET MAANKÄYTTÖLUVAT
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN AJOTAIDON YLLÄPITO: JATKOKOULUTUSINTERVENTIO JA SEN SEURAUKSET MYÖHEMPÄÄN AJAMISEEN Seurantatutkimuksen jatkovaihe Tiina Rämet.
Perintö ja testamentti – yhteenvetoja:
LAPSEN OIKEUDET.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
Huolen puheeksiottaminen
Tieliikenteen haasteet
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Tieliikenneonnettomuudet Kokkolassa Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys 2011.
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät , Hyvinkää Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitusten riita-asiat.
Sirpa Rajalin LIIKENNETURVA Nuorten seminaari Kuopiossa Mitä nuoruus on? Miten nuoruus näkyy liikenteessä? Miten nuorten riskinottoa liikenteessä.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Verotuksen perusteet – Matkat
Esityksen sisältö Tähän esitykseen on koottu tietoja Salon kaupungin alueella vuosina ja vuosina tapahtuneista poliisin tietoon tulleista.
Tieliikenneonnettomuudet Someron kaupungin alueella vuosina Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010.
Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
Kolarit On vaikea pysähtyä hirvin eteen jo 80Km/h vauhdissa. Reaktio aika on yleensä sekunnin ja siinä ajassa auto on jo ehtinyt kolaroitua hirveen.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
H UUMEKUOLEMAT S UOMESSA Aineistona Suomalainen huumekuolema tutkimus (Mikko Salasuo, Erkki Vuori, Mikko Piispa ja Pekka Hakkarainen) THL 2009.
Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016.
Toimintaympäristö Asuntokunnat ja perheet Leena Salminen.
Vesiliikennelaki 1 luku Yleiset säännöt Oppikirjan sivu § Lain tarkoitus lain tarkoitus on edistää vesiliikenteen turvallisuutta ja ehkäistä vesikulkuneuvojen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (1 – Liikenteen pysäyttäminen) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun liikenne joudutaan pysäyttämään tietyissä tapauksissa.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (3 – Työ ajoradalla) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työkoneet tai muu kalusto on sijoitettuna joko osittain tai.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (2 – Liikkuva työ) Näitä mallikuvia tulee käyttää silloin kun työ on luonteeltaan liikkuvaa, esim. kaapeleiden auraaminen.
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
Pysy hyvässä työvireessä
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (6 – Työ risteysalueella)
KANKKULAN LIIKENNEAAPINEN
Anniskeuluvan myöntäminen
Tutkija Heikki Harri Onnettomuustutkintakeskus
17. LIIKENNE ON YHTEISPELIÄ
Poissaolot.
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Kuorma-auton perävaunun renkaan paineistus
Minä kuljettajana.
Yhteiset odotukset Me kuuntelemme aina toisiamme ja käyttäydymme kunnioittavasti toisiamme kohtaan. Me emme ole aggressiivisia toisiamme kohtaan ja pyrimme.
Anniskeuluvan myöntäminen
Liikenteen automaatio ja liikenneturvallisuus
Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä
TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA
Esityksen transkriptio:

Pidä pelivaraa moottorikelkkailija

Ajo-oikeus Moottorikelkkaa saa maastossa kuljettaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Moottorikelkkaa ei saa luovuttaa alle 15-vuotiaan kuljetettavaksi. Moottorikelkan kuljettaja tarvitsee virallisella moottorikelkkailureitillä, tietä ylitettäessä tai poikkeustapauksessa tiealueella ajaessaan vähintään T-luokan ajokortin. Ajoneuvon luovuttajan on varmistauduttava, että kuljettajalla on vaadittava ajokortti.

Ajoonlähtö- tarkistus Ennen liikkeelle lähtöä kannattaa tarkistaa ainakin: että kaasu- ja jarruvivut liikkuvat kevyesti ja palautuvat välittömästi otteen irrottua, että ohjauslaitteissa ei ole jäätynyttä lunta estämässä niiden toimintaa, että konepeitto on kunnolla suljettu, että poltto- ja voiteluainetta on riittävästi

Kelkkailussa sattuu vahinkoja Vuosittain kelkkailussa on kuollut kymmenkunta henkilöä ja loukkaantumisia on tapahtunut runsaalle 400 henkilölle. Kuolemantapauksista noin 70 % tapahtuu liikuttaessa jää-alueella. Yleisin kuolemansyy on hukkuminen. Noin puolet kuolleista kuuluu ikäryhmään 41-60 -vuotiaat. Noin joka toisessa kuolemaan johtaneessa tapauksessa mukana on ollut alkoholi.

Rattijuopumus Rattijuopumussäännökset koskevat myös moottorikelkkailijaa – maastossakin Rattijuopumuksen raja on 0,5 promillea ja törkeän rattijuopumuksen raja on 1,2 promillea alkoholia veressä.

Maasto- ajoneuvon käyttö tiellä Maastoajoneuvoa ei saa käyttää tiellä. Moottorikelkalla saa kuitenkin ylittää tien tai sillan. Moottorikelkkaa saa kuitenkin erityistilanteissa tarpeellista varovaisuutta noudattaen tilapäisesti kuljettaa tiellä käyttäen tällöin ensisijaisesti tien auraamatonta osaa.

Muuta tärkeää Pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan jonossa ajaessasi HUOMIO Pidä riittävä etäisyys edellä ajavaan jonossa ajaessasi Moottorikelkan rekisteriotteen tekninen osa on pidettävä ajettaessa mukana ja vaadittaessa esitettävä liikenteen valvojalle Harjoittele ajamista turvallisessa ympäristössä ja kartuta taitojasi. Kelkkailutaitoja on mahdollisuus kehittää liittymällä kelkkakerhoon ja osallistumalla koulutukseen Liikenneturva tarjoaa kelkkailijalle ennakoivan ajamisen koulutusta. Ota yhteys lähimpään Liikenneturvan aluetoimistoon.

Nopeusrajoitus Moottorikelkan suurin sallittu nopeus maastossa maa- alueella on 60 km/h. Jääpeitteisellä vesialueella suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Mikäli moottorikelkkaan on kytketty reki, jossa kuljetetaan henkilöitä, on suurin sallittu nopeus maastossa kuitenkin enintään 40 km/h.

Oikeus liikkua maastossa Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ei saa liikkua maastossa maa-alueella ilman maanomistajan tai -haltijan lupaa. Valtion omistamille maille luvan myöntää Metsähallitus Erityislupaa ei tarvita virallisilla moottorikelkkareiteillä ja jääpeitteisillä vesialueilla liikuttaessa.

Suojakypärän käyttö Moottorikelkan kuljettajan ja kyydissä olevan matkustajan on ajon aikana käytettävä malliltaan hyväksyttyä suojakypärää, jollei hänen sairautensa tai vammansa taikka muu erityinen syy sitä estä. Kuljettajan velvollisuus on huolehtia, että alle 15-vuotias lapsi käyttää suojakypärää. Kypäräpakko koskee myös avonaisessa reessä olevaa matkustajaa Poikkeuksen kypäräpakosta muodostavat eräät ammattiryhmät kuten esim. poron- ja metsänhoitotehtävissä olevat