SK Hämeen TE-keskus 4.3.2008 Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus 4.3.2008.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lakiehdotus sosiaalisista yrityksistä
Advertisements

Juha Ikäheimo Pohjois-Savon ELY-keskus
Palkkatuki.
Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
INNOVAATIOT JULKISISSA HANKINNOISSA Rahoitusta hankintojen kehittämiseen 1.
Millaisia hankkeita rahoitetaan? Kannattaako kulttuurienvälistä työtä hankkeistaa? Verkostotapaaminen Terhi Nikula Asiantuntija, Euroopan sosiaalirahasto.
Avustajatoiminnan Lapin aluetilaisuus
Nuoriostyön avustukset Ilmajoki&Kokkola. Julkishallinnon avustukset avustustahoittain •Lääninhallitusten kautta •Suoraan Opetusministeriöstä •CIMO.
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2010.
Laki sosiaalisista yrityksistä
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Perkuu Kainuun rakennetyöttömien kuntoutushanke s *Ohjelma:Manner Suomen ESR-ohjelma *Ohjelman osioItä-Suomen suuralueosio *Toimintalinja:2: työllistymisen.
Terveyden edistämisen määrärahat 2009
Hanke: Maaseutu virkistyksen, levon ja rauhoittumisen tyyssijana - Maatiloille menestyvää hyvinvointipalveluyrittäjyyttä.
Aikuissosiaalityön kehittämishanke – SOS – hanke
Sotainvalidien avustajatoiminta Lapin aluehanke 2011– Maija Saarenpää.
Stratox Oy / HN / Oct 01 / for SiX1 määr arvi tavo kilp toim resu toim Strategia on yhteinen näkemys yrityksen suunnasta ja toimien yhteensovittaminen.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Välityömarkkinat.
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Vantaan kaupungin alueraha Vantaan kaupungin aluerahaa myöntävät aluetoimikunnat ja Svenska Kommittén Eri aluetoimikunnilla.
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Salaojateknikoiden neuvottelupäivät Hyvinkäällä Kehitysinsinööri Heikki Pajula, SYKE Ojitushankkeiden rahoitus.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Työolosuhteiden järjestelytuki
”KaaSu” - Kaakkois-Suomen välityömarkkinoiden kehittäminen – hanke 2008 – 2009.
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
TRAPPAN Portaittain töihin välityömarkkinoiden kautta Projektipäällikkö Johanna Torppa Projektikoordinaattori Merja Virkkala.
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Laajennettu työssäoppiminen TOP LAAJA Verkostotapaaminen
1 SOSIAALINEN YRITYS. 2 Palkkatuki Palkkatukea voidaan maksaa sosiaaliselle yritykselle pitkäaikaistyöttömän tai vaikeasti työllistyvän palkkauskustannuksiin.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
ELY-keskusten palvelut kansainvälistyville yrityksille
Työllisyyspoliittista avustusta saavat hankkeet
Tiedosta hyvinvointia Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus 1 Sosiaalisten yritysten toimintaedellytykset – ajankohtaista lainsäädännöstä.
ESR-hankkeet Etelä-Savon TE-keskus ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Vaikeasti työllistyvät – yhteinen haaste Kuntatalo Avaus Varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen.
Way Sosiaalinen tilinpito ja muu hankkeen asiakasseuranta - Way hankkeen takana kolme toimijaa (ELY-keskus, Hyvinkään kaupunki ja Pohjois-Uudenmaan TE-toimisto)
ESR-hankkeet Itä-Suomen suuralueen TE-keskukset ESR-koordinaattori Kati Torniainen.
Menestystä yrittäjälähtöisyydellä ja yhteistyöllä Kunnan elinkeinopoliittisen ohjelman työkirja Osa: Työkirja.
1 Laki sosiaalisista yrityksistä Sosvoima-seminaari Järvenpää Paavo Saikkonen Työministeriö.
Piiriapurahojen tarkoitus
MANNER-SUOMEN ESR-OHJELMAN TOTEUTUSTILANNE JA HAASTEET Itä-Suomen EAKR-ohjelman seurantakomitean kokous Neuvotteleva virkamies Aila Ryynänen.
Silja Visanki Uudenmaan ELY-keskus
Tervetuloa! Iltapäivän ohjelmassa
Sosiaalityö Sosiaalityö on sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön suorittamaa ohjausta, neuvontaa, sosiaalisten ongelmien selvittämistä ja tukitoimien.
Palkkatuen muutokset Ohjauspäivä Heikki Skyttä.
Suomen seutuverkot Kevätseminaari 2016 Silja Symphony Sivu
MIKÄ ON PROJEKTI / HANKE?. Projekti  …. On joukko ihmisiä ja muita resursseja, jotka on tilapäisesti koottu yhteen suorittamaan tiettyä tehtävää,
Kotka ”Liikuntapommi” uhkaa Suomea Kuva: Petra Boije Julkaistu Ilta Sanomissa http://
Paikallisosastojen toiminta-avustukset VUOSIKOKOUS
Rahoittajan (Etelä-Suomi) toiveet ja ESR-toimintalinja 5 Miksi työllistymisnäkökulma on tärkeä Sinikka Kauranen
Kuntouttavan työtoimintaa koskeva lainsäädäntö, sen tausta ja sisältö SSOS –seminaari, Sophie Mannerheim –sali, HUS Kirurginen sairaala Yrjö.
Hankinnoilla työllistämisen malli
Asiakkaan valinnanvapaus
Hallitusneuvos Mikko Ojala
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Koskee tiedotetun Reshape –ohjelman vaikutuksia Suomessa
EU-rahoitus -info: Hyvää kehittämistä Pohjois-Savossa
KUSTANNUSMALLIT Marjo ja Merja
HÄMEEN TE-TOIMISTON TYÖLLISYYSPOLIITTISELLA

Kestävää kasvua ja työtä ESR
Työllisyyspoliittisen avustuksen käyttö ja rajoitukset
Palkkatuki ja starttiraha
Tilaisuus hanketoimijoille
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittinen avustus Sinikka Kauranen Hämeen TE-keskus

SK Hämeen TE-keskus Mihin tarkoitukseen Avustuksella on tarkoitus edistää välityömarkkinoiden syntymistä Palveluja hankittaessa on otettava huomioon, että päätöksillä ei voi syrjäyttää julkisia hankintoja koskevaa lainsäädäntöä.

SK Hämeen TE-keskus Työllisyyspoliittista avustusta voidaan myöntää Kunnille ja kuntayhtymille Säätiöille ja yhdistyksille Sosiaalisille yrityksille (varsinaisille sosiaalisille yrityksille) Työttömien perustamille uusosuuskunnille Yritykset eivät ole varsinainen kohderyhmä

SK Hämeen TE-keskus Hanke voi olla Laaja-alainen tai työllistäminen työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakyvyn ja työllistymis- edellytysten selvittämistä Uusien palvelujen kehittäminen Palkkatuetun työn järjestäminen Myös muu, jos tarkoituksena edistää työllistymistä

SK Hämeen TE-keskus TE-keskusten työvoimaosastojen tehtävänä on koordinoida alueellaan työllisyyspoliittisella avustuksella (=jatkossa avustus) rahoitettavaa toimintaa. Ennen avustuksenhakumahdollisuudesta tiedottamista ja rahoituspäätösten tekemistä työvoimaosastojen on kartoitettava alueensa työvoimatoimistojen ja työvoiman palvelukeskusten kanssa, mille asiakasryhmille (=jatkossa kohderyhmä) ja millaisia palveluja alueella tarvitaan. Työvoimatoimiston osuus Kohderyhmät voi siis määritellä etukäteen Tarvittaessa toimistokohtaisesti

SK Hämeen TE-keskus Avustuksen määrä Avustusta voidaan myöntään enintään 75 % hyväksyttävistä kustannuksista MUTTA

SK Hämeen TE-keskus Mutta kustannukset voidaan korvata kokonaan 1) pitkäaikaistyöttömien ja vaikeasti työllistyvien työttömien työnhakijoiden työ- ja toimintakyvyn sekä työllistymisedellytysten selvittäminen, 2) hankkeen vetäjän palkkauskustannukset hankkeissa, joiden tarkoituksena on tarjota työmarkkinatoimenpiteitä ja työmahdolli- suuksia sekä muita työllistymistä edistäviä toimenpiteitä pitkäaikaistyöttömille ja vaikeasti työllistyville, ja 3) työttömien perustaman yhdistyksen toiminnanjohtajalle tai vastaavalle

SK Hämeen TE-keskus Mihin kustannuksiin Hankkeesta välittömästi aiheutuviin kohtuullisiin kustannuksiin Siis – vetäjän ja ohjaajien palkkauksesta aiheutuvat kustannukset Toimistokulut Kohderyhmälle järjestettävä lyhytkestoinen koulutus yms.

SK Hämeen TE-keskus Kunnat ja kuntayhtymät poikkeus Kunnille ja kuntayhtymille avustusta voidaan myöntää enintään 50 % myöntävän viranomaisen hyväksy- mistä kokonaiskustannuksista.

SK Hämeen TE-keskus Harkinnanvaraista valtionapua Koskaan millään taholla ei ole subjektiivista oikeutta avustukseen, avustuksen myöntäjä päättää, myönnetäänkö avustus ja jos myönnetään, avustuksen myöntäjä määrittelee avustustason säädöksissä määritellyn enimmäismäärän puitteissa.

SK Hämeen TE-keskus Ei saa olla päällekkäistä rahoitusta Työllisyyspoliittista avustusta ei saa myöntää, jos hakija saa samaan hankkeeseen muuta valtionavustusta. Ei siis myöskään toimintaan, jota työvoimatoimisto ostaa palvelujen ostona. Poikkeuksen muodostaa RAY:n avustukset.

SK Hämeen TE-keskus

Vaikka rahoitettavaksi voidaan hyväksyä useaa kalenterivuotta koskeva hanke, rahoitus voidaan myöntää vain ko. kalenterivuodeksi. Useaa kalenterivuotta koskevat päätökset on tehtävä tulevien vuosien osalta ehdolla, että tarkoitukseen varatut määrärahat ovat käytössä. Useaa kalenterivuotta koskevissa hankkeissa hankkeen ensimmäisenä toteuttamisvuonna avustusta voidaan maksaa päätöspäivän jälkeen syntyneisiin kustannuksiin. Myöhempien vuosien osalta avustusta voidaan maksaa heti kalenterivuoden alusta lukien.

SK Hämeen TE-keskus Mitä hakemuksesta pitää ilmetä Hankkeen tavoitteet Hankkeen sisältö: 1) mitä tehdään 2) työ- ja toimintakyvyn sekä työllistämisedellytysten selvittämseen liittyvät palvelut 3) työmarkkinatoimenpiteet Hankkeen kohderyhmä

SK Hämeen TE-keskus Mitä hakemuksesta pitää ilmetä - 2 Millä alueella hanketta on tarkoitus toteuttaa Kustannusarvio ja rahoitussuunnitelma Hankkeen toteuttamiseen liittyvät muut rahoituspäätökset. Mahdolliset yhteistyötahot ja miten ne osallistuvat toimintaan.

SK Hämeen TE-keskus Mitä hakemuksesta tulee ilmetä (3) Yhteistyö työvoimatoimiston kanssa Miten seuranta ja mahdollinen arviointi on tarkoitus toteuttaa. Työvoimatoimiston tulee varautua nimeämään hankkeelle yhteyshenkilö.

SK Hämeen TE-keskus HANKKEEN TULOT Hankkeen tulot on kirjattava rahoitussuunnitelmaan. Jos hankkeen toteuttaja saa kohderyhmän työpanoksesta tuloja, jotka ylittävät hankkeen toteuttajalle hankkeesta aiheutuvat kustannukset, työvoimaosaston tulee neuvotella hankkeen toteuttajan kanssa tulojen vaikutuksesta valtionavustuksen määrään ja käyttöön. Ainakin osa tuloista tulisi käyttää hankkeen kohderyhmän työllistymisen edistämiseen esimerkiksi työaikaa pidentämällä tai järjestämällä koulutusta. TEkeskus voi harkintansa mukaan vähentää syntyneen tuloylijäämän myönnetystä avustuksesta.

SK Hämeen TE-keskus Kohderyhmän määrittely Pitkäaikaistyöttömät Vaikeasti työllistyvät Vajaakuntoiset Nuoret Maahanmuuttajat Muut Eri henkilöt vuositasolla ja keskimäärin kuukaudessa

SK Hämeen TE-keskus Työvoimatoimiston osuus Yhteyshenkilö – joka vastaa siitä, että hankkeeseen tulee sitä kohderyhmää, jota sinne on tarkoituskin tulla Asiakkaiden riittävyys Ohjausryhmätoiminta Toiminnan tarkoituksenmukaisuus (asiakkaita kohdeltava reilusti)

SK Hämeen TE-keskus Resurssin allokointa Osa TE-keskusten työllisyysvaroista, määrärahajako TE-keskuksittain Ostot / avustukset rajaus voi tuottaa ongelmia.

SK Hämeen TE-keskus Tulevaisuuden kehityssuuntia / uhkia (ko)? Sosiaalisten yritysten aseman uudelleen määrittely Toiminta ei saa kilpailla yritysten kanssa. Pysyvät vai tilapäiset ratkaisut Tulostavoitteena työllistyminen avoimille työmarkkinoille