Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Advertisements

Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
Taivaassa tavataan Villen isoisä on kuollut.
Raskaustestin pikkuinen plussa, Ei vielä höyhenkään.
4a:n ajatelmia keväästä
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Heijastuksia elämästä
Sarahin tarina. Nimeni on Sarah ja olen 10 vuotta. Tykkään naruhyppelystä ystävieni kanssa.
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Naisena olemisen ihanuus! Loistava, tuntematon Naiskirjailija
Música: Brahm’s Lullaby - violin me lomailtiin omassa mummilassa Kun äiti ja isi oli Krakowassa...
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Kalenterit ja ajanhallintaohjelmat Sanna, Laura, Nelli, Pilvi, Anne-Mari, Emilia, Suvi, Katariina, Elsa, Veera, Marjo-Riikka, Monika LUKO 1B.
Kerran kauan sitten kaukaisessa maassa eli neljä pikku olentoa:
FISH! Parantaa työmoraalia ja saa sinut rakastamaan työntekoa!
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Oletko 40-, 50-, 60- tai 70-luvun lapsi......???
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Kunnon kulttuuriympäristöt Euroopan rakennusperintöpäivien 2012 oppimateriaali: Motivointi Teema: liikunta- ja urheiluympäristöt Diasarja 1: Liikuntakokemukset.
NALLE PUH.
FAUNA – Nähdessämme pienet punaruskeat Nähdessämme pienet punaruskeat pennut, niiden joukosta erottui heti pennut, niiden joukosta.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Rakkaat ystäväni!.
Olkoon matkasi onnekas, aja varoen ole ponnekas! Varoa – varon – Varo koira! - ette vaadata, ettevaatlik olla Ponnekas – jõuline, kindel, mõjuv Unelmoitko?
© Carita Jaden seikkailu Osa 1 Ala tulla jo!
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Rippikoulu ja nuoren hyvinvointi Avainsanat LIMINAALISUUS JA INTENSIIVINEN YHTEISÖLLISYYS KIUSAAMATTOMUUS PUHTAAN PÖYDÄN MAHDOLLISUUS SUORITTAMISEN VÄHÄISYYS.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
6 luokka Tekijä: L.A.Pupulainen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Millainen liikkuja olen? Kuljen koulu matkat yleensä pyörällä. Illalla koulunjälkeen, kun olen kavereiden kanssa tai vapaa- ajalla tulee hyötyliikuntaa.
Lauri Viidan lapsuudenkoti
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Mistä turvapaikanhakijalapset kertovat?
Yhteysopettajakoulutus
JEESUKSEN LAPSUUS.
Punahilkka Maiju, Iina ja Veera..
Aloitus Lue RK s. 244 – Aloitustapoja 1.In medias res  John Irvingin teos Garpin maailma on samanaikaisesti sekä erittäin perinteinen että virkistävän.
Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen. Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen syntyi Novgorodin lähistöllä ja sai hyvän kristillisen kasvatuksen. Ammatiltaan hän.
Niko Saarinen.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
Joulun runoja © Jorma Piippo. Musta joulu Maa oli valkoinen viime viikolla, lunta oli mukavasti, sopivasti. Tuntui hyvältä, kun tuli lumi, ei ollut synkkää,
Suomalaisten elämänmeno 1950-luvulla luku ylipäätään 1950-luku oli hyvä vuosikymmen Välit Neuvostoliittoon oli lämpimät Vuosi 1952 oli suomalaisten.
Hyvää elämää maaseudulla
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Mikä ihmeen objekti?.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Maailmassa joka kuudes lapsi asuu keskellä sotaa tai konfliktia
Kuuvalon Jussi (Juho Valonen)
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Hei, onko tuo uusi grilli???
Esityksen transkriptio:

Vili ~tarina tunteellisesta marsusta © Hilla 2007 Roosalle : Hilla

Kerran sattui niin, että tähän maailmaan syntyi marsupoikue. Yksi poikasista oli ruskea, jolla oli valkoista kaulassa ja takaruumiissa. Sille annettiin nimeksi Vili, ja se vietti mukavaa elämää leikkien ja kisaillen sisarustensa kanssa.

Eräänä päivänä marsupoikue vietiin eläinkauppaan. Vili jatkoi puuhastelua siskojen ja veljiensä kanssa. Mutta vähitellen marsujoukko kutistui, sillä ihmiset ostivat pikkumarsuja lemmikeiksi itselleen.

Ja niin tuli päivä, jolloin oli Vilin vuoro lähteä uuteen kotiin. Vili matkusti laatikossa, jossa oli pimeää ja outoja hajuja. Sitä pelotti, sillä se ei tiennyt, minne oli matkalla.

Uudessa kodissa Viliä odotti perhe, jossa oli isä, äiti ja kaksi lasta. Lapset ihastuivat heti Viliin ja alkoivat helliä ja hoitaa sitä.

Vilin elämä oli ihanaa. Se sai paljon hellyyttä ja huomiota. Ehdittyään tutustua perinpohjin uuteen kotiinsa, se alkoi viihtyä oikein hyvin.

Mutta vähitellen hellyydenosoitukset vähenivät. Oli päiviä, jolloin kukaan ei ottanut Viliä syliin, ja tuntui kuin kellään ei olisi ollut aikaa jutella sille.

Vili tunsi olonsa yksinäiseksi ja hylätyksi. Se oli hyvin surullinen. Vili kuuli, miten perheen äiti jutteli isälle: ”Lapset ovat kyllästyneet marsuun. Meidän on löydettävä sille uusi koti.”

Eräänä päivänä perheen äiti pakkasi Vilin laatikkoon ja lähti viemään Viliä jonnekin. Laatikon keikkuessa Viliä pelotti. Mitä nyt tapahtuisi?

Uusi koti oli tallissa. Siellä oli paljon muita eläimiä: hevosia, kissoja, koiria ja pupuja. Viliä pelotti, sillä kaikki uusi sen ympärillä tuntui olevan suurta ja isoa.

Häkissä oli kuitenkin jo entuudestaan asukas. Pieni harmaa pupu kertoi olevansa Onni. Vilistä ja Onnista tuli hyvät ystävät.

Ei aikaakaan kun Vili jo alkoi viihtyä uudessa kodissaan. Siellä oli paljon lapsia, jotka halusivat jutella ja puuhastella Vilin kanssa. Lähistöllä asui pieni Roosa- tyttö, joka alkoi hoitaa Viliä. Roosa tuli usein tapaamaan Viliä ja jaksoi aina yhtä iloisesti jutustella Vilin kanssa.

Vili oli oikein tyytyväinen elämäänsä. Kesä oli ihanaa aikaa. Se sai nauttia kesän antimista ja raittiista kesäilmasta koko kesän. Lisäksi Roosa kävi ahkerasti Viliä hoitamassa.

Talvella Vili asui tallissa muiden eläinten kanssa. Joskus kovilla pakkasilla sen varpaita paleli, mutta silloin se painautui Onni-pupua vasten ja ajatteli iloisia asioita. ”Mitä siitä, jos varpaita vähän paleltaa, kun elämä muuten oli mukavaa”, Vili ajatteli.

Mutta eräänä päivänä, kun Vili heräsi, se huomasi olevansa ihan yksin. Kaikki muut eläimet olivat tipotiessään. Vili huusi Onnia, mutta kukaan ei vastannut. Vilistä tuntui kurjemmalta kuin koskaan. Se oli jälleen jäänyt yksin.

Vili ei surultaan edes huomannut, kun se vielä kerran pakattiin laatikkoon. Autossa laatikko keikkui ja rämisi. Vilille tuli huono olo ja sitä alkoi pelottaa. Kun laatikko lakkasi vaappumasta, joku otti Vilin syliinsä. Tuttu ääni sanoi: ”Vili, älä pelkää. Kaikki on hyvin.” Se oli Roosan ääni!

Vili oli tuotu Roosan luo. Sen elämä kukoisti jälleen. Vili sai asua kesällä ulkona ja syödä taas tuoretta ruohoa vatsansa pullolleen.

Talveksi Roosa vei sen sisälle taloon keittiön suloiseen lämpöön. Vili oli taas onnellinen. Se oli saanut siistin ja rakastavan kodin, ja sille luvattiin, että se saisi asua Roosan luona koko loppu elämänsä!

Ja mikä parasta, Vilillä oli lopultakin ihan oikea ystävä : Roosa.