Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KOULUKURAATORI VERKOSTOSSA Prosessin kuvaus 1
Advertisements

Jokilaaksojen Nuorten Tuki ry.
- kuraattori/opinto-ohjaaja/erityisopettaja suosittaa HOJKS- opiskelijoille, jotka ovat tippumassa tai tippuneet opiskeluryhmästä - puu- ja metallialan.
V. I. P. Vapaaehtoisten Intoa Perhehoitoon Talentian asiantuntijapäivät Wanha Satama
Perhesosiaalityö Kokkolassa
Palveluketjujen kehittäminen ja laadullisen vaikuttavuuden mittaaminen Sosiaalisen vahvistamisen kehittämistoiminta 2012–2014 Reetta Pietikäinen, kehityspäällikkö.
Isi tuli! Vastuullista isyyttä tukeva vertaistukiryhmä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
Lapsen, oppilaan ja opiskelijan parhaaksi – tuen turvaamisen haaste Hanketyöseminaari Kuusankoski-talo Irma Kärkkäinen, lukioiden erityisopettaja.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Lastensuojelun avohuollon tukitoimet vuotiaille Keski- Suomessa Opinnäytetyö Jyväskylän ammattikorkeakoulu Jyväskylän ammattikorkeakoulu Sini Moberg.
Taysin nps ja lastensuojelun yhteistyö
Kodin ulkopuolinen väkivaltatyö ja verkostoitumisen merkitys Oulun seudulla VIA VIS –VÄKIVALTATYÖN HANKKEEN PÄÄTÖSSEMINAARI – Miten väkivallan tekijää.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
HALLITTUJA REITTEJÄ? Ohjautuminen starttivalmennukseen ja eteenpäin
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA TYÖ KUULUU KAIKILLE
TERVETULOA!. Päivän teemat -Ohjauspalvelut Kareliassa -Karelian kuulumiset -Uudistunut korkeakoulujen yhteishaku -Karelian toimijat ja opiskelijakunta.
VAPAAEHTOISTEN TYÖNOHJAUS JA MENTOROINTI LAADUN VARMISTAJANA
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
Lastensuojelu nuoren tukena
NEUVOLAN PERHETYÖ
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
sosiaalialan käytäntötutkimus porvoossa
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
YHTEISTYÖN HAASTEET JA OPPILASHUOLTO MAAHANMUUTTAJATYÖSSÄ Rehtori Auli Vasara, koulukuraattori Tuija Mäkinen ja sosiaalityöntekijä Pirjo Kainulainen.
1 Tuotokset Päätösseminaarin ryhmätyöt Ohjusrukkanen loistava! Foorumi tavata verkostoa (pienemmässä mittakaavassa, kuin verkostopäivillä) a kuulla ”kentän”
Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Etsivä nuorisotyö.
Vertaisohjaajatoiminta - itsearviointi ja auditointi 3/29/2015Tommi Ripatti / Nuorisoasiainkeskus.
Aikuissosiaalityötä käytännössä Aikuissosiaalityön johtava sosiaalityöntekijä ( alkaen) Hanna Tabell
Itäinen perhekeskus, Lapsiperheiden varhaisen tuen palvelut
LAHDEN KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT Alue- ja kouluyhteistyötä 2012.
Verkko ja sosiaalinen media asiakastyössä
Sosiaalityöntekijänä verkossa
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Olen Voimakas Voimavarakeskeisen tuen työtapoja Voimakas-projektissa Sosiaalialan asiantuntijapäivät Jyväskylä Kehittämiskeskus Tyynelä/Kirsi.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
RAAHEN SEUDUN HYVINVOINTIKUNTAYHTYMÄ
MONIAMMATILLISUUS TUEN TARPEESSA OLEVAN LAPSEN JA PERHEEN ARJESSA
Nuorisolain uudistaminen
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Opiskeluterveyspäivät
Kaikki Käy Koulua -toimintamallin arviointitutkimus
Oulun asumisneuvontahanke
ERITYISLUOKKA 7 -9 H Tehtävä Yhteystiedot Miten Luokkaan siirtyminen
Tavoitteet Tarjota nuorelle myönteisiä kokemuksia, kivaa tekemistä ja kavereita Tukea nuoren kasvua ja vahvistaa luottamusta omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa.
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Kangasalla perheesi parhaaksi
Tampere: Linnainmaan kouluikäiset lapsiperheet
TE-toimiston yrityspalvelut
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Mitä jokaisen ammattilaisen tulee osata ja tietää nepsystä?
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
Mallit työllistymiseen ja osallisuuteen
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

YHTEISÖN ONGELMASTA YHTEISIIN TAVOITTEISIIN LUOTSI-TOIMINTA YLÄKOULUIKÄISTEN NUORTEN TUKENA Sosiaalialan asiantuntijapäivät 13.-14.3.2013 Vanha Satama Tua Heimonen, nuorisosihteeri

Luotsi-toiminnan tausta Tukikeskus Dooris Etsivän työn ryhmä Luotsi Moniammatillista, matalan kynnyksen tukea Tavoittaa sellaiset nuoret, joita kaupungin palvelut eivät muuten tavoita Toiminnalliset menetelmät elämänhallinnan tueksi

Toiminnan rakenne Monihallintokuntainen Moniammatilliset työryhmät Nuorisoasiainkeskus Sosiaali- ja terveysvirasto Moniammatilliset työryhmät Nuoriso-ohjaajia Sosiaaliohjaajia Terveydenhoitajia 3 alueellista Luotsia ja 2 erikoistunutta työmuoto Itäluotsi, Koillisluotsi ja Länsiluotsi Spinnu ja Skanssi Henkilöstöä 3 toiminnanjohtajaa ja 29 ohjaaja

Luotsien toiminta-alue

Toiminnan tavoitteet Varhaista tukea nuorille ja heidän perheilleen Kohderyhmänä 12-15-vuotiaat Käytöksessä tai olemuksessa huolestuttavia piirteitä Oireilun ei tarvitse olla erityisen rankkaa tai pitkään kestänyttä Tuetaan nuoren kasvua ja kehitystä kokonaisvaltaisesti Aktivoidaan verkosto nuoren tueksi

Asiakkaaksi tuleminen Nuoren parissa työskentelevällä ammattilaisella herää huoli Lähetteen teko nuoren ja perheen suostumuksella Tuen tarpeen ja mahdollisuuksien arviointi Luotsissa Asiakkaaksi tuleminen tai muualle ohjaaminen

Aktiivinen asiakkuus Verkoston kokoaminen Tilanteen tarkempi kartoitus Tavoitteiden määrittely Tavoitteiden mukainen työskentely Yksilöllinen tuki Ryhmämuotoinen tuki Toiminnalliset menetelmät Vanhemmuuden tuki Verkostotapaamiset Tavoitteiden saavuttamisen jatkuva arviointi

Asiakkuuden päättyminen Asiakkuus kestää noin vuoden Loppuarviointi Miten tavoitteet saavutettiin Kokonaistilanne Jatkotoimenpiteet Olemassa olevat tuen tarpeet Ohjaus tarvittaessa muun tuen piiriin

Vuotuiset asiakasmäärät 2000-2012

Tavoitteiden saavuttaminen

Vanhemmuuden tuki

Luotsi-toiminnan haasteet Pienten työyhteisöjen haavoittuvuus Rooli välimaaston toimijana: Asiakasryhmän rajaus Mitä tukea Luotsi voi tarjota ja mitä muut? Moniammatillisuus ja –hallinnollisuus Ovat sekä voimavaroja että haasteita Vanhemmuuden tukeminen Kuinka paljon ja minkälaista tukea voimme tarjota?

Luotsi-toiminnan vahvuudet Asiakaslähtöisyys Monipuoliset menetelmät Kokonaisvaltainen tuki Positiivinen lähestymistapa Neutraali imago, hyvä maine

LISÄÄ TIETOA Tuore arviointitutkimus http://issuu.com/nuorisoasiainkeskus/docs/luotsiraportti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus Luotsi-työryhmät http://www.hel.fi/hki/nk/fi/Neuvonta+ja+tuki/Luotsi Toimistopäällikkö Martti Poteri 09 310 71687, martti.poteri@hel.fi Ts. nuorisosihteeri Tua Heimonen 09 310 89060, tua.heimonen@hel.fi