Tupakointi ja sen vaikutukset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tupakoinnin aloittaminen
Advertisements

Tupakkatutkimus Samu Heinonen 2B.
 Valtaosa tutkimuksista viittaa siihen, että kahvilla on enemmän hyviä kuin huonoja terveysvaikutuksia  Tutkimusten perusteella kahvi muun muassa vähentää.
Sama keho ja sama pää koko elämän
Tupakoinnin lopettaminen
Painonhallinta ja lihavuus
Tupakka ja ympäristö.
Kansantaudit.
Mitä nuuska sisältää? Ruotsalainen kostea nuuska sisältää noin kemiallista ainetta, kuten * Nikotiinia 0,5–1,0% * Syöpävaarallisia aineita, esim.
Riippuvuus tupakoinnista
TYÖTERVEYSLÄÄKÄRIN NÄKÖKULMA
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Riippuvuus tupakoinnista
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Tupakoinnin aloittaminen ja käyttö
4. VERENKIERTO- JA HENGITYSELIMISTÖ
Tupakointi ja seksi.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
Riippuvuus tupakoinnista
Sydän- ja verisuonisairaudet
Tupakan vaikutukset hyvinvointiin
Sydän- ja verisuonitaudit
Kolesteroli Kaarlo Hyytinen 3c.
HOMUNCULUS RASKAUS JA SYNNYTYS HEDELMÖITYS Hetki, jolloin munasolu ja siittiösolu sulautuvat yhteen Tapahtuu munanjohtimessa.
TOSITIETOA Alkoholi. Yleistä alkoholista Valmistetaan luonnontuotteista (mm. viljat ja hedelmät) käyttämällä tai tislaamalla Vaikuttavana aineena kaikissa.
Päihteet ja Mielenterveys. Pohdittavaksi Miten suhtaudut nuorten tupakointiin? Miten koulussasi ehkäistään tupakointia? Miksi tupakoinnin lopettaminen.
TOSITIETOA Nuuska. TOSITIETOA Yleistä nuuskasta Valmistetaan samasta tupakkakasvista kuin perinteinen savuke Sisältää yli kemiallista yhdistettä,
TOSITIETOA Tupakka. TOSITIETOA Yleistä tupakasta Tupakan savu sisältää yli 4000 kemikaalia Nikotiinin lisäksi tupakka sisältää mm. arsenikkia, kadmiumia,
Alkoholi. Alkoholi Suomen yleisin päihde Etanoli on alkoholi juoman päihdyttävä aine Alkoholia pidetään keskivahvana päihteenä Alkoholi pitoisuus ilmaistaan.
FYKE6 Arkista kemiaa. 9. Kemiaa keittiössä Hiiva Hiiva sieni, pilkkoo taikinan sokerin hiilidioksidiksi ja vedeksi, kohottaa taikinan sieni, pilkkoo taikinan.
Tupakointi BELIEVE ME, SMOKING MAY KILL YOU…. Mitä on tupakka? >Tupakkaa valmistetaan tupakkakasvin lehdistä >Tupakkaa käytetään polttamalla, nuuskaamalla,
Tupakoimaton elää pidempään Pentin päivänä 2013 Valtimotautien ehkäisyn ja työterveyslaatuverkoston tempaus tupakoimattomuuden edistämiseksi.
17. MIELIHYVÄ JA RIIPPUVUUS TERVEYSTIETO 7. Pohdi  Kirjoita lapulle TÄRKEIN sinulle mielihyvää tuottava asia  Onko mielihyvän lähde hyväksi terveydelle.
Tyokalupakki.net Tupakoinnin lopettaminen. tyokalupakki.net Suurin osa tupakoitsijoista haluaa lopettaa Miksi kannattaa lopettaa? Kynnet ja sormet muuttuvat.
Päihdeilmiö-rastirata Vastaukset. Rasti 1. Totta vai tarua päihteistä 1. Yli 90 % tupakoivista aikuisista on aloittanut tupakoinnin alaikäisenä. Totta.
Ruoka eri ikäkausina. Vauvaikä Vauvan luonnollinen ravinto on rintamaito tai äidinmaidonkorvike Maidosta vauva saa sairauksilta suojaavia aineita sekä.
HURTIG Tupakoinnin seuraukset. Tupakan haittavaikutukset terveyteen Tupakointi on aina haitallista. Myös tupakkayhtiöt myöntävät sen. Sairastumisen.
HURTIG Tupakointi on turhaa. Kertaus 1. Mistä riippuvuuden vieroitusoireet johtuvat? 2. Mitä tarkoittaa sosiaalinen riippuvuus? 3. Kerro jokin.
Tupakoinnin haitat Siiri K, Ulpu & Harri. Yleisön aktivointi Mene oman mielipiteesi mukaan sen seinän luo, missä vastaustasi vastaava kirjain on. Kirjahyllyn.
Hanna, Ada ja Siiri M.  Fyysinen riippuvuus on tyypillinen ihmisille, jotka käyttävät lääkkeitä ja päihteitä.  Käyttäjän elimistö on tottunut aineeseen,
ALKIONKEHITYS Ravinnonsaanti: Kudosten ja elinten synty:
TUPAKKALAKI JA TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN
Tupakan uho ja tuho Ada,Antero,Jenni L..
Tupakan uho ja tuho    .
Tupakan haittavaikutukset
Keskustelua sähkösavukkeesta
Keskustelua nikotiinituotteista
Tupakka tuhoaa ja tappaa
Syöpään vaikuttavat sisäiset tekijät
Päihteet Minna, elias ja kalle.
Syövän riskitekijät.
SYÖVÄLLE ALTISTAVAT MIKROBIT
TUPAKKA KPL 23.
Syöpä.
Syöpätaudit Miikka, Lintu, Eele.
TUPAKAN JA NUUSKAN AINESOSAT
Tupakan terveydelliset haittavaikutukset
Tupakan vaikutus aivojen mielihyvärataan
Tupakointi vahingoittaa sinua ja lähimmäisiäsi
SECOND-HAND SMOKE THIRD-HAND SMOKE Tupakka tai tupakan vastike lämmitetään laitteen päällä olevan hiilen avulla. Palamisreaktiossa syntynyt.
ånni-projektin oppitunnit 5.-6.luokkalaisille syksy 2014/ pilotointi
NIKOTIINI-RIIPPUVAISUUDEN HOITO
Syövän riskitekijät.
Nuuska.
Tupakka, alkoholi ja huumeet
Osallistu nuuskavisaan! Testaa tiedätkö vastaukset
Tupakoimattomuuden merkitys knk-potilaalle leikkaukseen valmistautumisessa Päivi Siimes, sh Korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikka, KYS
18. TUPAKOINTI VAARANTAA TERVEYDEN
PÄIHDEILMIÖ-RASTIRATA Vastaukset
Esityksen transkriptio:

Tupakointi ja sen vaikutukset

Tupakointi Maailmassa on noin miljardi tupakoitsijaa. Noin miljoona suomalaista polttaa tupakkia. Naiset polttavat enemmän kuin miehet. Tupakointi on yleistä nuorilla. Riippuvuus Tupakkiin jää helposti koukkuun. Koukuttava aine on nikotiini. Tupakointi muuttaa aivoja tavalla joka edistää riippuvuutta. Psykologinen riippuvuus aiheutuu että tupakoinnista tulee päivittäinen osa elämää. Käväisemällä savuilla on kuulemma sosiaalinen merkitys.

Tupakoinnin haittavaikutukset Yleisimpiä tupakoinnin sairauksia on syövät, sydänsairaudet, verisuonitukokset, näön heikkeneminen ja krooniset keuhkosairaudet. Kroonisia keuhkosairauksia on mm. Astma, keuhkoahtauma ja keuhkoputkentulehdukset. Tupakointi aiheuttaa impotenssia ja mahahaavaa. Tupakointi aiheuttaa 30% maailman syöpätapauksista. Nikotiinista tulee verenkiertohäiriöitä sillä nikotiini kutistaa verisuonia jolloin verenkierto heikkenee ja veritulpan riski lisääntyy valtavasti.

Tupakoinnin hyödyt Tupakoitsijoilla on pienempi riski sairastua haavaiseen paksusuolen tulehdukseen. On myös havaittu että tupakointi hieman vähentää mm. rintasyöpää ja riskiä sairastua raskausmyrkytykseen. Tupakoimaton ihminen on kaksinkertaisessa riskissä sairastua Alzheimerin tai Parkinsonin tautiin.

Raskauden aikaisen tupakoinnin haitat Tupakointi viivyttää raskaaksi tulemista. Miehillä tupakointi laskee siittiöiden laatua. Sikiön terveys on vaarassa tupakoinnin takia, sillä sikiön kyky poistaa nikotiinia verestä on aikuista huonompi. Sikiölle haitallisia on häkäkaasu, nikotiini ja raskasmetallit. Häkä heikentää sikiön punasolujen hapen kuljetuskykyä. Tämän lisäksi nikotiini supistaa kohdun, istukan ja napanuoran verisuonia, mikä lisää sikiön hapenpuutetta. Tupakointi lisää raskaudenaikaisen verenvuodon riskiä. Raskauden aikainen tupakointi lisää riskiä saada huulilaki-halkioita, astmaa ja allergiaa sekä erilaisia syöpiä.

Tupakoinnin vaikutukset syntyvään lapseen Synnyttyään lapsi saattaa kärsiä nikotiinin vieroitusoireista, jolloin vastasyntynyt vapisee syntyessään. Tupakointi lyhentää imetyksen kestoa ja vähentää maidon määrää. Jos polttaa raskauden aikana voi lapselta puuttua sormia tai varpaita tai ne voivat olla räpylämäiset. Jos vanhemmat tupakoivat, he altistavat lapsen pakko tupakoinnille. Tupakoinnin vaikutuksille altistuminen vaikuttaa lapsen kehitykseen.

Tupakkalaki Alle 18 vuotias ei saa ostettua tupakkia. Tupakointi kiellettiin julkisissa paikoissa ja kulkuneuvoissa vuonna 1977. Suomessa tupakan mainostaminen on kielletty vuonna 1978. 1.10.2009 tuli uusi tupakkalaki joka kielsi tupakan myynnin alle 20 savukkeen askeissa.