Musiikkiteknologian opetussuunnitelman harmonisointihanke 040-1842 750 27.4.2012.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OPETUSSUUNNITELMATYÖN ETENEMINEN AMMATTIKORKEAKOULUISSA Kysely 09-10/2005.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
Atik III -projekti Avoimen yliopiston foorumi Minna Herno Projektipäällikkö Oodi-konsortio
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
SKAL PAIKALLISYHDISTYSKANSIO Järjestöpäivä Oik. yo. Inka Saarvio.
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Ninja Keränen, muko-08. • Aiemmin tehty tutkimusta keskittyen musiikin vaikutukseen lapsen kehityksessä. • Oma kiinnostus psykologiaan musiikin lisäksi:
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Koulutustiedon verkkopalvelu KoTVe ja TARJONTA tietovaranto Avoinyliopisto.fi – palvelukonsortion johtoryhmä Ulla Angervo, Opetushallitus.
Oulun seudun ammattikorkeakoulu
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
KORKEAKOULUJEN KIELTEN OSAAMISKUVAUSHANKE
Turun esi- ja perusopetuksessa
Työryhmätyöskentely , TVT ja verkko-opetus Tuomo, Tammi, Ari Myllyviita, Mikko Horila,
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
OPPIMISYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Vaasan yliopisto Arviointiprojektin käynnistysseminaari Ilkka Virtanen Kauppatieteiden ja liiketalouden korkeakoulutuksen arviointi-
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Mäntykankaan koulu Kelpo-pilotointi Mitä on kehitetty / millä tavoin on kehitetty? Jousto-opetusta vuosiluokilla 1-6 (Ma & Ai) E-luokat osallistuvat.
Hannu Taskinen Yleisten kirjastojen neuvosto Maakuntakirjastokous Kuopiossa YLEISTEN KIRJASTOJEN NEUVOSTO TAUSTA, SÄÄNTÖUUDISTUS JA TOIMINTA.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Ammattistartti ja seuranta Seminaari Ahlmanin ammattiopistolla Tampere Ulla Aunola.
Vauhtia valmistumistalkoilla Tekniikan yksikkö Tiina Laajala ja Tomi Guttorm.
Oppisopimuskoulutuksen seminaari Rovaniemi Lea Lakio Opetusneuvos, Ammattikoulutus/kehittäminen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
TUTKI Tietomallityöryhmä RAKETTI-TUTKI Tietomallityöryhmä.
Kiinan kieltä lukioissa
Opetustoimen henkilöstön ammatillisen osaamisen varmistaminen (Osaava) Kimmo Hämäläinen, pääsihteeri Opetustoimen henkilöstökoulutuksen neuvottelukunta.
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
EUTRAIN Comenius 2.1 Projekti Fysiikan ja kemian opettajakoulutuksen yhtenäistäminen Euroopassa.
Löytöretkipuisto Opas toiseen maailmaan Minna Kytölä, OVI-hanke Anna Linnakylä, OVI-hanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi KSHJ workshop Haku- ja valintaprosessi
Lukion OPS-prosessin aikataulutusta
Yhtenäiset metatiedot ja tietorakenteet (284) (VM003:00/2007) Ohjausryhmän kokousmuistio Pekka Kuittinen projektipäällikkö.
Tähän tarvittaessa otsikko Kysely esi- ja perusopetuksen huoltajille Kirkkonummella
Päivitetty LOPStuki2016 – Uusi lukio Lukion pedagogiikan, arvioinnin, sähköisen ylioppilastutkinnon ja uuden opetussuunnitelman koulutushanke.
Apua OPS:n tvt-tavoitteiden arviointiin Jari Harvio, Hämeenlinnan kaupunki Harri Jurvela, Tampereen kaupunki Esityksessä on Kahootilla toteutettu kilpailu.
Julkaisusyöttöpalvelun toteutus Hanna-Mari Puuska Korkeakoulujen valtakunnallisen tietovarannon ja OKM:n tiedonkeruiden ohjausryhmä
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
ESIOPS 2016 Lasten ja huoltajien osallistaminen
Koulun kehittämisprojekti
Projektin tilannekatsaus
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
DIGIJOUJOU Suomen ja ruotsin kielen joustava oppiminen ja ohjaus tulevaisuuden työelämän tarpeisiin Tavoite: Uusi digipedagogiikka, joustavat opintopolut.
Taiteellisen toiminnan raportointi VIRTA-julkaisutietopalveluun
Suvi-verkoston kuulumiset
Matkailukoulutuksen verkostopäivät Porvoossa
Mikko Lappalainen Finto-ohjausryhmän kokous
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
Sähköiset yo-kirjotukset
Ammattikorkeakoulujen julkaisujen syöttöpalvelu
Opetussuunnitelmauudistuksellako uuteen lukioon?
Opetussuunnitelmatyö
"Kyseessä ei ole hyvä ja merkittävä korkeakoulutuksen parissa työskentelevä ryhmä tai verkosto. Vaan paras ja tärkein."
Talonmiehen tuokio klo 14-15
Käyttäjäkysely ja glögi -iltapäivä
Projektin tilannekatsaus
Turun perusopetuksen opetussuunnitelmatyö 2016 kuntatasolla
Turun perusopetuksen opetussuunnitelmatyö 2016 kuntatasolla
Projektin tilannekatsaus
Tuetun päätöksenteon koulutus
Kube Ohjelmistosuunnittelu
[Klubin nimi tähän] Jäsenkyselyn tulokset.
FIT – Finanssitietojen päivitys
Esityksen transkriptio:

Musiikkiteknologian opetussuunnitelman harmonisointihanke

Tausta  Kolmen vuoden ajan joukko musiikkiteknologian opettajia ja aiheesta kiinnostuneita rehtoreita on pohtinut musiikkiteknologian opettamiseen liittyviä asioita yhdessä  On päätetty muodostaa hanke ja hakea hankerahoitusta musiikkiteknologian opetussuunnitelman yhtenäistämiseksi  OPH on myöntänyt hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen hankerahoituksen vuodelle 2012  OPH:sta mukana Eija Kauppinen ja Kimmo Koskinen  Ohjausryhmä on valinnut joukostaan Työvaliokunnan jäsenet marraskuussa 2011  Työvaliokunnan jäseninä toimii Otto Romanowski (Sibelius-Akatemia), Matti Ruippo (Tampereen AMK), Ilari Iivonen (Avonia), Mikko Maunula (Palmgren -konservatorio)  Sanna Akkanen palkattu mukaan projektiin 12/2011  Tavoitteena projektisuunnitelman mukainen, ehdotus/keskusteleva kannanotto, joka voi tarvittaessa pohjustaa tulevan musiikkiteknologian opetussuunnitelman laatimista

Tavoite "Tavoite on kehittää ja yhtenäistää musiikkiteknologiaa oppiaineena musiikkiiopilaitoksissa valtakunnallisesti. Hankkeen lopullinen tulos on musiikkiteknologian opetussuunnitelmamalli, joka on perusta ja yhtenäinen pohja tulevalle musiikkioppilaitosten opetussuunitelmauudistukselle. "

Nyt ensimmäisessä vaiheessa Toteutamme kyselyn musiikkiteknologian opetuksen tilanteesta  opetussuunnitelmat tavoitteineen  opetussisällöt eri tasoilla  opetuksen resurssit  opetuksen toteutuminen eri muodoissaan Toivomme kuulevamme Oppilaiden tarpeet Näkemyksiä musiikkiteknologiaan liittyvän lisäkoulutuksen tarpeellisuudesta Ehdotuksia tarvittavan koulutuksen sisällöistä Keräämme myös hyviä käytänteitä liittyen musiikkiteknologian opettamiseen

Nyt ensimmäisessä vaiheessa Rakennamme yhtenäisen perusasteelle painottuvan opetussuunnitelmasuosituksen. Suositus huomioi myös musiikkiteknologian ammatillisen koulutuksen ja korkeakoulutuksen tarpeet. Valmistelemme pilotointia, testausta ja arviointia, joka toteutetaan syksystä 2012 lähtien. Mallinnamme samalla hyviä käytänteitä Tulokset raportoidaan ja jaetaan.

Nyt on hetki vaikuttaa asiaan! Luottamuksellinen kysely, vastaajan nimi ei tule julki Sähköinen lomake, joka saapuu sähköpostitse Vastaamiseen menee n. 45 min Kysymme näkemystä sekä käytännön kokemusta opetuksen sisällöistä, järjestelystä, resursseista sekä tulevaisuuden toiveista Kiitämme vastauksista!!!

Kiitos ja kumarrus! Työvaliokunnan puolesta