Suomenhevonen -diasarja

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näe metsäteollisuus uusin silmin Lokakuu Metsäteollisuudessa riittää monipuolisesti töitä •Metsäteollisuus on Suomen toiseksi merkittävin vientiala.
Advertisements

RAVIKESKUS KESKINEN YLIVIESKAN RAVIRATA
11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
VUOSIEN VARRELTA... PP-esitys: M.H
Pääotsikko – Rivi alaotsikkoa varten. ©2012 VJS. Otsikkorivi Vantaan Jalkapalloseura eli VJS on Länsi- ja Keski-Vantaalla toimiva jal- kapalloon erikoistunut.
Hotel Atlas Tiedotustilaisuus alueen medioille Tervetuloa!
Puimuri - kaava.
KESKUSTELLAANKO KOKOOMUKSESSA PERUSTULOSTA? - EI TÄLLÄ HETKELLÄ Harri Jaskari kansanedustaja Kokoomuksen eduskuntaryhmä.
NUORTEN SEKSUAALIOIKEUDET
Powerpoint-esitys ylioppilastutkinnon ohjeista ja määräyksistä:
Internet-äänestäminen Jari Pajunen | |2T2234, Jari Pajunen, Internet-äänestäminen Toteutus Tämän haastattelututkimukseen.
Puh Powerpoint-esitys ammatillisesta koulutuksesta ja uusista opiskelijaksi ottamisen perusteista:
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Varsinais-Suomessa on noin asukasta. Se on Suomen väkirikkain maakunta heti Uudenmaan ja Pirkanmaan jälkeen. Varsinais-Suomi on myös perinteisesti.
OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
Hyvälaatuinen talousvesi ja tehokkaasti puhdistetut jätevedet ovat hyvinvointimme perusta. Yli 90 % suomalaisista on vesihuoltolaitosten vesijohtoverkostojen.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Power Cup - Maailman suurin juniorilentopalloturnaus Power Cup kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet.
Innostaa, uudistaa ja yhdistää. Annetaan jokaisella lapselle mahdollisuus…
Esimerkki 1, s. 75 (74) € talletettiin pankkiin vuodeksi Korko 3,55 %
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
”Tulevaisuus on ammattiosaajissa”
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Telebus Elokuu/2007/viikot 32 ja 33.
Voima työ teho Laske oman suorituksen käytetyn voiman, työn ja tehon pöytäkirjan perustella.
Rakkaat ystäväni!.
Venäjän merkitys kyselyn perusteella on ollut kasvussa: Tänä vuonna sen ilmoitti merkittävimmäksi ulkomaalaisten vieraiden lähtömaaksi jo 70 prosenttia.
Juhani Tamminen ProAkatemialla vierailu 2014
Luku- ja tenttivihjeet 4A Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Hevoset ja kunta - rajapintoja. Hevoset ja yhteiskunta -hanke Hevosala Suomessa Hevosia (14 hevosta/1000 asukasta) Ratsastuksen harrastajia.
Tampereen seutukuntien päiväkotihoidon kustannusvertailu 2013
Tunnusluvut 2013 Massive Babe / Mika Forss, Solvalla 3-vuotiaiden tammojen ME 11,0 / 1609m.
Suomalainen mount everestillä
TÖISSÄ RUOKA-ALALLA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi
SUOMALAISEN LAPSIPERHEEN ARKI
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Tutkimus osuuskuntien alueellisesta syntyvyydestä Panu Kalmi / HKKK ja RUN Pellervon Päivä Helsinki.
Ikääntyneiden palvelut 2010 – Kuntakyselyn osaraportti Riikka Väyrynen.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Tekesin ja innovaatiotoiminnan vaikutukset 2014
Etelä-Korea Korea, on valtio Aasiassa.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Näsijärven kalastusalue Isännöitsijä Anne Kasanen
Tiivistetekniikka Oy Tiivisteratkaisut prosessiteollisuudelle Liukurengastiivisteiden kunnostus- ja huoltotoiminta (Huoltomyynti : Tomi Sillanpää)
1 yli miljoonan suomalaisen kansalaisjärjestö liikuntajärjestöjen palvelu-, yhteistyö- ja kattojärjestö tärkein tehtävä on liikunnan ja urheilun.
Koveran linssin piirto- ja laskutehtävä 2005
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Ikääntyneiden hyvinvointi Kaisu Pitkälä LKT, geriatrian dosentti Professori, Helsingin Yliopisto Miina Sillanpään säätiö
Lasten päivähoito Kuntakyselyn osaraportti / Salla Säkkinen1 Lasten päivähoito 2013 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen.
Lasten päivähoito 2010 Kuntakyselyn osaraportti Salla Säkkinen
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Annuiteetti- eli tasaerälaina
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Tunnusluvut 2014 Surprise Lord 09,9a Kuva: Jutta Ikonen.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
Silmän käyttäytymisen tutkimus ja sovellukset Veikko Surakka Tampere University Computer Human Interaction Group.
Korkeasti koulutettu yrittäjä; mielipiteitä ja asenteita yrittäjyydestä Akavan talouspoliittinen yksikkö
Välitä nuoresta – älä välitä alkoholia alaikäiselle 17/4/2010 Ehkäisevän päihdetyön hanke.
SUOMENHEVONEN Sofia Muittari 8D.
H ELSINGIN V IERASKOTI RY / PERHETYÖ ASUNNOTTOMIEN PERHEIDEN PARISSA J ÄSENJÄRJESTÖPÄIVÄT I LKON KURSSIKESKUS Perhetyöntekijä Hanna-Mari Pusaa.
Rasisminvastainen kampanja
TERVEYTEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT
Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?
Teema 1: Yritykset Suomessa ja yritys yhteiskunnassa
Historiamme Välitavoite Välitavoite Välitavoite Tänään Välitavoite
Esityksen transkriptio:

Suomenhevonen -diasarja Tämä diasarja on tehty tueksi ja avuksi suomenhevosen esittelyihin kouluille Suomenhevostalkoot –kampanjaa varten Suomenhevostalkoot –kampanjan käytössä kuvia ja tekstejä saa muokata edelleen kohderyhmälle sopivaksi Liitäthän mukaan omakohtaisia tarinoita ja esimerkkejä suomenhevosesta, voit ottaa mukaasi myös erilaisia hevostarvikkeita ja esim. valjaita havainnollistamaan esitystäsi

Vauhdikas urheiluhevonen ja hurmaava harrastekaveri SUOMENHEVONEN Vauhdikas urheiluhevonen ja hurmaava harrastekaveri

Suomenhevosia on noin 20 000. Suomessa hevosia on kaikkiaan 75 000.

Hevosmäärän jakautuminen

Suomenhevonen on merkittävä osa suomalaista hevosurheilua ja hevosalan yritystoimintaa.

Suomenhevosta käytetään. Raviurheilussa. Ratsastusurheilussa Suomenhevosta käytetään * Raviurheilussa * Ratsastusurheilussa * Työhevosena * Hevosmatkailussa * Terapiahevosena Yli 80 % suomenhevosta syntyy tavoitteenaan ravurin ura. Suomenhevosen käyttö ratsastuksessa kasvaa käyttömuodoista voimakkaimmin.

Suomenhevonen on yleishevonen, jota jalostetaan neljällä eri suunnalla; *ravihevosena * ratsuna * pienhevosena ja * työhevosena Tässä ravihevonen Mikko Mania.

Suomenhevosia kilpailee radoilla vuosittain noin 2000 Suomenhevosia kilpailee radoilla vuosittain noin 2000. Kuninkuusraveissa parhaimmat suomenhevostammat kilpailevat ravikuningattaren tittelistä ja oriit kamppailevat ravikuninkuuskilpailussa. Vuosittain eri puolella Suomea toteutuvat Kuninkuusravit ovat Suomen suurin ravitapahtuma. Raveja järjestetään vuoden jokaisena päivänä jouluaattoa ja –päivää lukuun ottamatta. Tässä ravikuningas 2014 – Köppinen.

Suomenhevonen soveltuu ainutlaatuisen luonteensa ja monipuolisten ominaisuuksiensa puolesta ratsastuksen eri lajeihin. Ratsastusta harrastaa 170 000 suomalaista.

Suomenhevosia on työhevoskäytössä noin 500 Suomenhevosia on työhevoskäytössä noin 500. Työhevostoiminnan tärkeä tehtävä on siirtää arvokkaita hevostaitoja vanhemmilta nuoremmille. Tulevaisuudessa työhevosella riittää tehtäviä etenkin hevosmatkailussa.

Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen Suomenhevonen on Suomen kansallishevonen. Sillä on arvokas historia ja suuri merkitys suomalaisen yhteiskunnan eri vaiheissa.

Suomenhevosen päivää 6.9. on juhlittu vuodesta 2007, jolloin suomenhevonen puhtaana rotuna täytti sata vuotta. 6.9.1907 Keisarillinen Suomen senaatti vahvisti päätöksensä suomenhevosen kantakirjan perustamisesta. Kantakirja on jalostushevosten rekisteri