W w w. h a m k. f i. REFEREE- Rakennusalan puolueeton neuvoja -selvitys Selvitys Neuvonnan nykytila ja tarve Tulevaisuuden neuvontatarpeet ja painotukset.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kysely vertaistuen kehittämisen tarpeista. 1. Millainen rooli vertaistoiminnalla ja vertaistuella on yhdistyksenne missiossa ja visiossa?
Advertisements

Mission Gallup 08 nettikyselyn yhteenveto. Jeesus tunnetuksi kautta maailman Taustatietoja • 446 vastaajasta 38% (m) ja 62% (n) • Vapaakirkollisia 84%
LIIKUNTAPAIKKOJEN AVUSTUSJÄRJESTELMÄ
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
Lelujen turvallisuudella ei leikitä • Joululelujen 15. vuosittainen markkinavalvontaprojekti • Ensimmäisiä leluprojekteja toteutettiin jo 70-luvulla •
Tietoyhteiskunnan asialla vuodesta Tietotekniikan liitto lyhyesti • Valtakunnallinen ja puolueeton ICT-alan asiantuntija Suomessa • Jäseninä n.
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Suomen Siivoustekninen Liitto ry
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmayhdistys Allergia-
RAKENNETUN YMPÄRISTÖN DIPLOMI- INSINÖÖRIKSI? DIPLOMI-
Asiakas- ja markkinointitutkimus Muutostuuli- hanke Vantaan ammattiopisto Varia, aikuiskoulutus- ja oppisopimuspalvelut Kyselyn toteuttaja.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
Uusien kyläsuunnittelijoiden rekrytointitilaisuus 2. kokoontuminen, Siilinjärvi, kunnan talo Kyläsuunnittelun menetelmät Ohjelma Klo – 18.05Tilaisuuden.
Kirjasto mediakasvattajana Koulun “käsikassara” vai itsenäinen toimija? Kirjastot ja media kyselyn satoa Vaasan kaupunginkirjasto Pohjanmaan maakuntakirjasto.
Mitä? Valtakunnallinen pk-yritysten liiketoimintasuunnitelman laatimisohjelma Yritysjohdon apuväline liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen Työkalu.
LAADUKKAAT PALVELUT LAADUKKAILLA HANKINNOILLA PALVELUJEN PAKETOINTI – SEMINAARI
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Mikä on Peppi projekti ja miten se etenee?
Meri Heinonen Kestävän kehityksen kasvatuksen pääsuunnitteluryhmän kokous
Millaista osaamista yritykset tarvitsevat lähivuosina? Kauppakamarin osaamisselvitys vuoteen 2016.
Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö.
TYÖNHAKUTAIDOT, -TAVAT JA -KANAVAT
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
Työhönvalmentajan käyttö henkilöstön palkkaamisessa
TkT Jari Virta kehityspäällikkö Suomen Kiinteistöliitto ry
Näin järjestät tapahtumia ja koulutusta ViSiOn kanssa Ville Ylikahri
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Sisäilmayhdistys ry Sisäilmayhdistys Allergia- ja Astmaliitto Asumisterveysliitto Hengitysliitto Sosiaali- ja terveysministeriö Ympäristöministeriö Sisäilmavuosi.
RIL Kosteudenhallinta ja homevaurioiden estäminen - miten hoidetaan? klo Markku Varis.
TEAM työsuojeluviikko
RAP / PS -kysely RTL ry - RAKLI ry
OPISKELIJAKYSELY Tulokset Toisen asteen yhteys - hanke.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi MAAHANMUUTTAJAN KIELITAITOVAATI- MUKSET JA OPETUSKIELEN OSAAMINEN Tilanne normeissa ja opetushallituksen selvityksissä.
Presidentti Tarja Halosen aikakausi KESKI-POHJANMAALLA.
IDEOITA KEHITTÄMISEEN Rakentamisen laatu
KOTITALO-LEHDEN LUKIJATUTKIMUS 2014 N971. Lehteä luetaan useampana päivänä Keskimäärin lehteä luetaan 2,2 päivänä.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Liite Patu 8/ KIRKKONUMMEN KUNTA Palvelutuotannon käyttäjäkysely
E STEETTÖMYYDEN LIITTÄMINEN NYKYISTÄ TIIVIIMMÄKSI OSAKSI KAAVAPROSESSIA Heini-Sofia Luotola
1 SSTL Puhtausala ry – TOIMIALAN KEHITTÄJÄ. SSTL Puhtausala ry Vuonna 1970 perustettu puhtausalan neuvonta- ja koulutusjärjestö. Yleishyödyllinen ja puolueeton.
Kyselyn taustatiedot Kesätyöpaikkakysely lähetettiin 430:lle jäsenyritykselle sekä lähikunnille Kyselyaika oli Yhteensä kyselyyn vastanneita.
Onko siivous ammatti? Ei, siihen joudutaan, kun ei pystytä tai osata muuta! Näin ajateltiin vielä vuonna 1969! Kunnes joukko viisaita ihmisiä kokoontui.
INFRA-ALAN TIETOMALLIOSAAMINEN Tietomallit Mallipohjainen (engl. Model-based) Tiedon käsittelyn soveltamistapa, jossa esim. tuotetta kuvataan.
SAK Paikallinen sopiminen
W w w. h a m k. f i mi SELVITYS: KANTA-HÄMEEN OSAAMISTARPEET JA KILPAILUKYKYTEKIJÄT V Ylermi-hanke (Ylemmän korkeakoulutuksen osaamisrakenteen.
_______________________________________________________ Selvitys tasa-arvon toteutumisesta liikunnassa Tasa-arvoa koskeva kysely lähetettiin.
Yleistä tutkimuksesta
Rauman kauppakamarin Työvoima- ja osaamiskysely  Sähköinen kysely –  Kysely lähetettiin 307 kauppakamarin jäsenelle  Vastanneita 114,
Jäsentyytyväisyyskysely 2016 Etelä-Karjalan kauppakamari.
Suunnittelun lähtötiedot hallintaan rakennusprojektin alussa Kirsti Saarremaa EPSHP.
Avoin tiede ja tutkimus Suomessa– Toimintakulttuurin avoimuus korkeakouluissa 2015 Seminaari
Energiarenessanssi Mahdollisuudet ja haasteet. Hallitus Huolto Isännöinti Asukkaat Taloyhtiö Osakkaat Sidosryhmät Muut kuin kaupungin 1.Kiinteistöliitto.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Yhteisten palvelujen asiakasohjauksen uudistaminen
Made by Finland – selvitys suomalaisen työelämän vahvuuksista ja heikkouksista
Rakennus- ja kiinteistöalan esiintymiskoulutus
Tilaisuuden järjestää:
Tilaisuuden järjestää:
Humakin yhteistyöverkoston kartoitus
Selvityksen aikataulu ja alustava työsuunnitelma sekä organisointi
Best in Class Hankinnan kehittämistyökalu
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
TIETOJENKÄSITTELYN OPETUS AMMATTI-KORKEAKOULUISSA
, Antti Mäki ja Outi Tasala
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
Yhteispalvelun tehostamishanke - miten on edetty
Esityksen transkriptio:

w w w. h a m k. f i

REFEREE- Rakennusalan puolueeton neuvoja -selvitys Selvitys Neuvonnan nykytila ja tarve Tulevaisuuden neuvontatarpeet ja painotukset Neuvojan pätevyysvaatimukset ja koulutus Seminaari Neuvojakoulutuksen aihekokonaisuuksia pilotointi seminaarissa. Tulosten analyysi Selvityksen ja seminaarin osallistujapalautteen pohjalta jatketaan neuvojakoulutuksen tarpeen ja sisältöjen suunnittelua. Raportti Suunnitelma rakennusneuvojan tai muun koulutuksen tarpeellisuudesta ja koulutussuunnitelma. Projektin tuloksista koostetaan selvitysraportti

w w w. h a m k. f i REFEREE- selvitystyö Kysely Kysely jakautui kolmeen osioon: 1 - Neuvonnan nykytila ja tarve 2 - Tulevaisuuden neuvontatarpeet ja painotukset 3 - Neuvojan pätevyysvaatimukset ja koulutus Vastauksia kerättiin Kyselyyn vastasi 84 henkilöä Kysely lähetettiin 822 valitulle henkilölle. Vastausprosentti oli 10. Ensisijainen kohderyhmä: Kanta-Hämeen ja Etelä-Pirkanmaan alueen rakennus- ja kiinteistöalan julkiset toimijat, oppilaitokset, yhdistykset ja järjestöt, yritykset sekä muut rakennusalalla toimivat puolueettomat tahot. Selvitystä jatketaan haastatteluilla

w w w. h a m k. f i 1.Mitä rakennusalan neuvontaa nykyään on saatavilla ja mistä? Kuvio 1Vastaajien mukaan rakennusalan neuvontaa on saatavilla monipuolisesti eri paikoista, kunnat, liitot ja järjestöt sekä media ovat suosituimpia neuvonnan lähteitä. Jos niistä ei saa tarvittavaa neuvontaa siirrytään seuraavalle taholle, jolloin neuvoa haetaan rakennusalan ammattilaisilta, kuten rakennusyrityksistä, sekä suunnittelijoilta ja konsulteilta. Neuvonnan nykytila ja tarve KUNNAT - Rakennusvalvonta - Viranomaiset - Museoviranomaiset (rakennussuojelu) - Asuntotoimistot - Kunnan virastot - Rakennusvirastot Määräyksiä ja ohjeita LIITOT ja JÄRJESTÖT - Rakennusalan eri järjestöt - Liitot, esim. ammattiliitot, kiinteistöliitto, omakotiliitto työterveyslaitos (rakenteet, sisäilmanterveellisyys) - Allergia- ja Astmaliitto ry, Hengitysliitto ry, Asumisterveysliitto AsTe ry, Sisäilmayhdistys ry MEDIA - Internet, esim. Hometalkoot.fi korjaustieto.fi Wikipedia Sosiaalinen media/ keskustelupalstat - Lehdet - Kirjallisuus - Ratu- kortistot KONSULTIT ja SUUNNITTELIJAT - Konsulteilta/suunnittelijoilta kohtuullista korvausta vastaan Arkkitehtitoimistot Insinööritoimistot Lakitoimistot - Tutkimuslaitoksilta pääsuunnittelija vastaava työnjoh taja RAKENNUSTEOLLISUUS - Rakennusyritykset - Rakennusmateriaalien valmistajat - Komponentti- ja materiaalivalmistajat MUU - Tutut ja sukulaiset - Kiinteistönvälitysyritykset - Isännöitsijät - Talopakettikauppiaat - Oppilaitokset/ Kurssit - Messut - Muut rakentamisalan tapahtumat

w w w. h a m k. f i 2.Millaiselle rakennusalan neuvonnalle nykyään olisi kysyntää? Kuvio 2Vastaajien mukaan monipuoliselle neuvonnalle olisi tarvetta. Eniten neuvoa tarvittaisiin rakennusprojektin läpiviennissä, esim. lupaprosessissa, sopimuksissa sekä kokonaisuuden hallinnassa. Neuvonnan nykytila ja tarve RAKENNUS - PROJEKTIN LÄPIVIENTI MUUT TURVALLI -SET RAKENTE ET ENERGI A-ASIAT KOSTEU S/ HOME/ TERVEEL -LISYYS

w w w. h a m k. f i Neuvonnan nykytila ja tarve RAKENNUSPROJEKTIN LÄPIVIENTI - Säädökset, määräykset - Lupaprosessi - Työturvallisuussäädösten vastuuasioiden huomioiminen tilaaja- toteuttaja suhteessa - Sopimustekniikka - Ohjeita rakennushankkeiden läpiviemiseen - Kokonaisuuden hallinta

w w w. h a m k. f i Neuvonnan nykytila ja tarve TURVALLISET RAKENTEET - Turvallisista rakennevaihtoehdoista - Rakennusfysiikkaa - Rakenteellinen paloturvallisuus - Ilmanvaihto

w w w. h a m k. f i Neuvonnan nykytila ja tarve ENERGIA-ASIAT - Riskit liittyen energiataloudelliseen rakentamiseen - Energiatehokkuus - Kokonaisenergia- tarkastelu - Energiatodistuksen laadinta

w w w. h a m k. f i Neuvonnan nykytila ja tarve KOSTEUS/ HOME/ TERVEELLISYYS - Rakenteiden ja materiaalien vaikutus terveellisyyteen - Homevapaa rakentaminen - Kosteusvauriot

w w w. h a m k. f i Neuvonnan nykytila ja tarve MUUT - Kustannusarvio ja kustannusten muodostuminen - Viranomaiskäytännöt ja - vaatimukset - Vanhojen rakenteiden ohjeet -70, -80, -90-luvuilta - Vesihuolto - Korjausrakentamisen ohjeistus - Kerrostalojen remontit - Raskaat betonityöt ja vaativat purkutyöt - Juridisen puolen kysymykset - Byrokratianeuvontaa

w w w. h a m k. f i 3. Onko neuvojakoulutukselle tarvetta? Kuvio 3Yli puolet vastaajista kokee neuvontakoulutuksen tarpeelliseksi. Neuvojan pätevyysvaatimukset ja koulutus

w w w. h a m k. f i Ovatko hyvät neuvot kalliita? -Keskustelua kahvikupin ääressä rakennusalan neuvonnasta ja koulutuksesta -Klo , Ravintola Fredrika 1) Millaista rakennusalan neuvojakoulutusta tulisi järjestää? 2) Kenelle koulutusta tulisi tarjota? 3) Tulisiko koulutuksen olla pätevöittävä (auktorisointi tms.)? 4) Miten tiedot ja osaaminen jalkautetaan kuluttajille? Neuvojan pätevyysvaatimukset ja koulutus