PEACEBALL - RAUHANFUDIS. JALKAPALLON SUOSIO Jalkapalloa pelataan ammattimaisesti jokaisella mantereella ja se on ykköslaji useimmissa Euroopan, latinalaisen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Ota aivosi narikasta: PELAA BRIDGEÄ!
Dialogi William Isaacs.
Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Good Karma = Hyviä Seurauksia
vedestä, ilmasta ja tulesta.
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Jumalan kanssa.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Ajatuksia elämästä..
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
Urheilutoimitus ja -seurat
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
10 vinkkiä voimaantumiseen
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Pelin suunnittelu Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2009 /
CHEERLEADING Tiina Määttä.
Kuvakäsikirjoitus.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
NALLE PUH.
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Rakkaat ystäväni!.
Vihellän aloituksen VierasKoti Vierasjoukkue aloittaa ottelun.
FC WILD VALMENNUSLINJA versio 2011/ Harjoitukset Taito, taito ja taito  Nopeudesta ei hyötyä jos ei taitoa, harjoitukset pallollisia Liikkuva.
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
NAISEN ITSETUNTO.
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Työrauha ja haastavat tilanteet
Lasten suusta.
Lapsen KYMMENEN KÄSKYÄ vanhemmille
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Ei vanhustenasumista minulle!! HUM! Myös ääni Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn. Joku vuosi sitten tein loistoristeiliällä Välimeriristeilyn.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Nykyaikainen satu Kuningas sammakko Nainen oli pelaamassa golfia, ja hänen golfpallonsa lensi pusikon taakse. Hän lähestyi pusikkoa, ja näki sammakon.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Lauri Rauhalan ihmiskäsitys
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Kappale 4: Hanna kulta! Milloin Pedro haluaisi matkustaa Hannan kanssa Brasiliaan? Miksi? Miksi Pedron äiti pitää Hannaa sankarina? Mitä Pedro tekee viikonloppuna?
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Treenin nimi ja tavoite: lämmittely
Alkuverryttely – Makke 5 min Matti & Tom tekevät seur harjoituksen kentät valmiiksi.
Peaceball – Rauhanfudis. Jalkapallon suosio Jalkapalloa pelataan ammattimaisesti jokaisella mantereella ja se on ykköslaji useimmissa Euroopan, latinalaisen.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
PEACEBALL - RAUHANFUTIS. JALKAPALLON SUOSIO Jalkapalloa pelataan ammattimaisesti jokaisella mantereella ja se on ykköslaji useimmissa Euroopan, latinalaisen.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle Katsaus vuoteen 2014.
MPS Havainnointi Pelaajan tulee havainnoida:
Peaceball – Rauhanfudis
Urheilu YhdYsvallat.
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ammattiin AKTIIVISESTI PORVOOLAINEN KEILAPALLO
Astrid Lindgren Ilon Wikland.
Hyökkääminen/ Oman maalivahdin avaus
PEACEBALL - RAUHANFUTIS
Jalkapallo.
Esityksen transkriptio:

PEACEBALL - RAUHANFUDIS

JALKAPALLON SUOSIO Jalkapalloa pelataan ammattimaisesti jokaisella mantereella ja se on ykköslaji useimmissa Euroopan, latinalaisen Amerikan, Afrikan ja Aasian maissa. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa seuraavat jalkapalloa. Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n 2007 julkaistun tutkimuksen mukaan enemmän kuin 265 miljoona ihmistä yli 200 maassa pelaa jalkapalloa.

WAVIN’ FLAG Somalialais-kanadalainen artisti K’naan julkaisi tämän kappaleen 2009 ajatellen somalialaisia maanmiehiään sodan jaloissa ja heidän kaipuutaan vapauteen. Laulu tuli uudelleen tunnetuksi vuonna 2010 Etelä-Afrikassa järjestetyissä jalkapallon MM-kisoissa. Katsokaa video. Miettikää videon aikana jalkapalloon liittyviä sanoja. Katselun jälkeen opettaja tai vaikka ryhmien kirjuri voi kirjata kaiken mieleen tulleen taululle tai fläpille. Luokitelkaa sanoja.

WILSON KIRWA KERTOO JALKAPALLON MERKITYKSESTÄ ITSELLEEN: Jalkapallon pelaaminen tuo toivoa lapsille Olen pelannut jalkapalloa ihan pienestä saakka. Lapsuuteni kotimaassa Keniassa potkin palloa jo alta kouluikäisenä ja myöhemmin koulussa ala- ja ylä-asteella. Pelasin jalkapalloa myös Nairobin yliopistossa, jossa minulla oli mahdollisuus opiskella yhden vuoden ajan. Sen muistan, että kotikylässäni Segerossa pelasimme pikkupoikina jalkapalloa joka ilta. Pelasimme keskenämme ja välillä toisten kylien joukkueita vastaan. Minä pelasin hyökkääjänä numerolla 11. Jalkapallo merkitsi paljon meille Segeron kylän pojille. Se opetti meille suvaitsevuutta, sillä kaikkien kanssa oli tultava toimeen – sekä oman kylän että muiden kylien poikien kanssa. Jalkapallon pelaaminen on yhdessä tekemistä. Siinä on vain yksi pallo, jota parikymmentä poikaa haluaa potkia. Yhteisöllisyys on tärkeää Keniassa. Siinä missä Suomessa puhutaan aina ”minusta” ja ”teistä”, Keniassa puhutaan ”meistä”.

KIRWAN JUTTU JATKUU Pelaaminen opetti meille myös toisten kannustamista, vastuun ottamista ja itsen ja toisten kunnioittamista. Opimme jakamaan sekä pettymykset hävityistä otteluista että onnistumisen ilon, kun joku joukkueestamme teki maalin. Minusta jalkapallon pelaaminen opetti myös ottamaan vastaan pettymyksiä. Ihminen voi kaatua yhdeksän kertaa maahan ja nousta sieltä uudelleen potkimaan palloa ja menemään eteenpäin. Itse pallot olivat lapsuudessani arvokkaita esineitä. Ylä-asteella koulussa pelattiin oikealla jalkapallolla. Mutta silloin kun pelasimme iltaisin kylän hiekka-aukiolla, käytimme itse tekemäämme palloa. Jalkapallon pystyy tekemään muovipusseista, jotka sidotaan palloksi narulla. Näillä palloilla pystyi ihan hyvin pelaamaan. Naru kesti kerrallaan kolmesta neljään viikkoon. Me emme harmitelleet, että meillä ei ollut kunnollisia nahkajalkapalloja. Kaikkeen sopeutuu. Me olimme todella luovia lapsia ja rakensimme itse kaiken. Pelasimme ilman kenkiä, ja maalit merkittiin kahdella kivellä. Suomessa lapsille ostetaan aina uusi lelu, kun vanha menee rikki. Minusta suomalaislapsia kannattaisi opettaa luovaan leikkimiseen. Jos kaikki tehdään aina lapselle valmiiksi, niin hänen voi olla vaikea keksiä ratkaisuja aikuisena, kun vastaan tulee haasteita.

Pohtikaa ryhmissä: 1. Milloin nämä Wilsonin esiin tuomat asiat ovat jalkapallossa vaikeita? 2. Mikä auttaa hyvän meiningin ylläpitämiseen pelissä? Toisten kanssa toimeen tuleminen Yhdessä tekeminen Kannustaminen Vastuun ottaminen Toisten ja itsen kunnioittaminen Pettymysten jakaminen Onnistumisen ilo

RAUHANFUDIKSEN SÄÄNNÖT Pelaajille: Huuda mahdollisimman usein kannustushuutoja myös vastapuolen pelaajille Jos sinua kampitetaan tms. niin yritä täysillä olla hermostumatta Iloitse jokaisen onnistumisesta ja suhtaudu rohkaisevasti epäonnistumisiin

RAUHANFUDIKSEN SÄÄNNÖT RAUHANFUDIKSEN SÄÄNNÖT Yleisölle: Huutakaa kannustushuutoja molemmille joukkueille Jos kannustatte pelaajia nimeltä, niin muistakaa pelin aikana mainita kaikkien pelaajien nimet Kehukaa myös toisia kannustajia osuvista kannustushuudoista

RAUHANFUDIKSEN SÄÄNNÖT: Maalivahdille: Torju parhaan taitosi mukaan, mutta jos vastapuoli kuitenkin tekee maalin, käy kättelemässä maalintekijää. Älä hermostu, vaikka päästäisit maalin. Sellaista elämä on!

FOOTBALL FOR PEACE Katso näistä linkeistä dokumenttejä jalkapallosta rauhanrakentajana (3 min. filmi jalkapalloleiristä juutalais- ja arabilapsille Israelissa) (5 min. FIFA:n filmi jalkapallosta Golanin ylängöllä Syyrian ja Israelin rajalla)

Tehkää kuvataidetyö rauhanpallot. Tulostakaa ja suurentakaa vaikka tämä kuva pohjaksi.